1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, kad dailiai pagelstų.
2. Kai svogūnų masė suminkštės, įmaišykite miltus, viską dar kartą pakepinkite, sukrėskite į plakti skirtą indą ir išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės....
1. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žievelę, o iš vaisiaus išspauskite sultis.
2. Apelsinų sultis ir žievelę sumaišykite su romu.
3. Datules labai gerai nuplaukite po karštu vandeniu ir maždaug...
1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti.
2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas ž...
1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.
2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą.
3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį....
Prancūziškasis batonas
I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio.
II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas...
1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą.
2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą.
3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla.
4. Iš paruoštos tešlos suformuokite...
1. Špinatų lapelius perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius nuplaukite, nusausinkite specialioje salotų džiovykloje, o jei tokios neturite – ant virtuvinio rankšluosčio. Sudėkite į sandarų indą ir valandai pastatykite į šaldytuvą, kad lapeliai bū...
1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje.
2. Kambario temperatūroje...