„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Mėtos“ 10 puslapis

Apelsininiai putėsiai

Apelsininiai putėsiai 4 asm.

1. Trynius atskirkite nuo baltymų. 2. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, peiliu iškrapštykite sėklytes ir supilkite į indą su tryniais. Ten pat suberkite du šaukštus miltelinio cukraus ir viską gerai išsukite. 100 g grietinėlės užkaitinkite ir...
Arbūzų želė

Arbūzų želė 4 asm.

1. Želatiną ištirpinkite pusėje stiklinės vandens, palikite pusvalandžiui ir nepamirškite nuolat ją pamaišyti. 2. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite pusiau ir išspauskite sultis. 3. Arbūzą, išėmę sėklas, supjaustykite gabaliukais,...
Arbūzų ir fetos salotos

Arbūzų ir fetos salotos 4 asm.

1. Supjaustykite raudonąjį svogūną griežinėliais ir sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis. 2. Dideliame dubenyje sluoksniuokite arbūzo kubelius, fetą, perpus perpjautas alyvuoges, kapotas mėtas, raudonųjų svogūnų griežinėlius su žaliųjų citrinų...
Žymės: feta, salotos, arbūzas
Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos

Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos 2 asm.

Visus salotų ingredientus suberkite į dubenį, apšlakstykite paruoštu užpilu ir... skanaus!
Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas 6 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. 2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų. 3....
Sriuba su vyšniomis

Sriuba su vyšniomis 4 asm.

1. Dvi juodos duonos riekeles sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir kelias minutes pavirkite, kol duona suminkštės, tada ją išgriebkite, pertrinkite per sietelį ir sudėkite atgal į puodą su verdančiu vandeniu. 2. Suberkite nuplautus džiovintus...
Sriuba „Vasara“

Sriuba „Vasara“ 2 asm.

Kefyrą, varškę ir grietinę išplakite, suberkite smulkintus česnakus ir svogūnus. Sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus ir ridikėlius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Suberkite smulkintus žalumynus, išmaišykite ir mažiausiai...
Keptos kriaušės

Keptos kriaušės 2 asm.

1. Kriaušes perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir dar šiek tiek minkštimo. Paruoštas kriaušių puseles iškart apšlakstykite šaukštu citrinų sulčių, kad nepatamsėtų. 2. Maskarponę sutrinkite šakute, supilkite sutirštintą pieną, išsukite...
Elegantiškos agurkų salotos

Elegantiškos agurkų salotos 2 asm.

1. Agurkus pjaustykite išilgai kuo plonesnėmis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis. 2. Salotų lapus, petražoles ir mėtas (kelis lapelius palikite papuošimui) kuo smulkiau sukapokite ir sumaišykite su sezamų sėklomis. 3. Iš aliejaus, citrinų sulčių ir...
Mėsos suktinukai

Mėsos suktinukai 4 asm.

1. Nuplaukite mėsą, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. 2. Smulkiai sukapokite petražoles, mėtas ir šalavijus. Įdarui reikės 4 šaukštų smulkintų petražolių ir po šaukštą mėtų bei šalavijų. 3. Patieskite ant lentelės mėsos griežinė...
Marinuoti baklažanai

Marinuoti baklažanai 3 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir sudėkite į karščiui atsparų kiaurasamtį. 2. Salierus nuplaukite, padalykite į kelias dalis, sudėkite į kiaurasamtį. 3. Kiaurasamtį su daržovėmis pakabinkite virš puodo su verdančiu...
Šalta kinrožių arbata

Šalta kinrožių arbata 6 asm.

1. Pirmiausia iš stiklinės cukraus ir pusės stiklinės vandens paruoškite sirupą. Suberkite cukrų į nedidelį puodą, supilkite vandenį, maišydama kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai cukraus grūdeliai ištirps, padidinkite kaitrą ir virkite dar maždaug...
Austriškas pyragas

Austriškas pyragas 6 asm.

1. Miltus, aliejų, druską elektriniu kombainu gerai išmaišykite su stikline šilto vandens. Tešlą padalykite į dvi dalis ir valandai padėkite į šaldytuvą. 2. Spanguoles ir razinas apie 10 min. pamirkykite karštame vandenyje, gerai nuspauskite. 3....
Šokoladiniai putėsiai

Šokoladiniai putėsiai 5 asm.

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų indą ir ištirpinkite virš garų kartu su sviestu. 2. Kiaušinius gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, kad neliktų bakterijų, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame...
Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 4 asm.

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į gilesnį plokščią dubenį. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumeskite į plakti skirtą indą. 3. Ten pat sukrėskite jogurtą, majonezą, įspauskite...
Obuolių desertas

Obuolių desertas 4 asm.

1. Pertrintą varškę išsukite iki purumo su cukrumi ir maskarpone. 2. Avižinius sausainius sulaužykite ir išdalykite į keturias stiklines taures, apšlakstykite brendžiu ir šakute dar patrupinkite, užberkite sausoje keptuvėje skrudintų ir gerai atvė...
Ledai su apelsinais

Ledai su apelsinais 4 asm.

1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę, apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją odelę ir išskirstykite skiltelėmis. 2. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, užkaitinkite, suberkite cukrų ir...
Ledai su mėtomis

Ledai su mėtomis 5 asm.

1. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite, kelis gražius palikite papuošti, kitus susmulkinkite. 2. Pieną ir neriebią grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, ten sumeskite pusę mėtų, suberkite cukrų ir užkaitinkite. Tada puodelį...
Citrininis šerbetas

Citrininis šerbetas 3 asm.

1. Pirmiausia šaldymo kameroje atšaldykite plastikinį indą, kuriame plaksite šerbetą. 2. Į nedidelį puodelį supilkite vandenį ir cukrų. Sirupą užvirinkite ir dar kokias 2–3 min. pakaitinkite. Sirupą padėkite, kad atvėstų. 3. Išspauskite keturių...