„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Mėtos“ 3 puslapis

Troškintų morkų su alyvuogėmis ir mėtomis užkandis

Troškintų morkų su alyvuogėmis ir mėtomis užkandis 4 asm.

Troškintos morkos yra itin universalus patiekalas – tai gali būti ir garnyras, šiltos salotos, užkandis arba savarankiškas patiekalas. Jei morkas troškinsite kartu su kitomis daržovėmis, pagaminsite klasikinį garnyrą prie mėsos patiekalų, tačiau jei įdėsite alyvuogių – mėgausitės gurmanišku užkandžiu.

Pusryčių kokteilis su avietėmis

Pusryčių kokteilis su avietėmis 1 asm.

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi...
Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais

Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais 4 asm.

Netikėtas, pikantiškas, egzotiškas – šiam desertui limpa nemažai epitetų. Belieka pasiruošti ir paragauti!

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis 6 asm.

Puikus vegetariškas užkandis, tiksiantis ir vakarėliui, ir bet kokiai šventei. 

Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis

Falafeliai su humusu ir sezoninėmis daržovėmis 2 asm.

FeedMySister.com: Falafelių  nepavyksta pasigaminti iš konservuotų avinžirnių, todėl viskas prasideda viena diena anksčiau, kai užmerkiame avinžirnius. Atrodo, kad sudėtinga, bet pats gaminimas labai nesunkus, tėra keli etapai ir reikia tik suplanuoti, kada ką daryti.

Ugningoji harisa

Ugningoji harisa 6 asm.

Harisa – aštrus prieskoningas padažas. Šio ugnimi alsuojančio padažo tėvyne laikomas Tunisas, bet jis plačiai paplitęs ir kitose Šiaurės Afrikos šalyse bei Pietvakarių Azijoje. 

Ruošdami harisą vieni paprikas parūko, kiti kepa, bet dažniausiai naudojami džiovinti pipiriukai. Pageidautina – kelių aštrumo lygių rinkinys.

Apelsinų ir buratos salotos su cukinijomis ir paprikomis

Apelsinų ir buratos salotos su cukinijomis ir paprikomis 2 asm.

FeedMySister.com: Burata yra dieviško skonio sūris, kurio kartą paragavus norisi vėl. Jis panašus į mocarelą, o pagrindinis skirtumas – vidinė konsistencija, kuri yra skystesnė, kremiškesnė. Dažniausiai buratą valgome su druska, šviežiai grūstais pipirais, tyru alyvuogių aliejumi ir šviežia čiabata. Tai tobuliausias būdas jai valgyti, kol... atsivalgysit. O tada prasideda improvizacijos, kurios džiugina gomurį

Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos

Keptų persikų, fetos ir cikorijų salotos 1 asm.

FeedMySister.com: Persikų, fetos ir cikorijos derinys nėra naujas, bet negalėjau jo neįdėti, nes tai taip paprasta ir labai skanu! Galite viską paruošti ir lauke, ant kepsninės grotelių. 

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu

Antiena su juodųjų serbentų-„porto“ padažu 2 asm.

FeedMySister.com: Juodieji serbentai ir „porto“ vynas jau senokai sukosi mano galvoje kartu su antiena. O tada Tymo turguje nusipirkau gražuolę romaninę salotą, kvepiančių mėtų ir šis patiekalas galutinai susidėliojo.

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu

Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu 2 asm.

Neturite laiko iš vakaro pasiruošti sveikų pietų kitai dienai į darbą? Po ilgos dienos nebeužtenka jėgų pasigaminti maistingos ir skanios vakarienės? Šie pasiteisinimai nepadės, nes tikriausiai sunku būtų sugalvoti greičiau pagaminamą ir tokį gardų karštąjį patiekalą nei šis.

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis

Kalafiorų salotos su keptomis trešnėmis 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos tikriems kalafiorų mylėtojams. Jų pagrindą sudaro niekaip termiškai neapdorotas kalafioras su citrina, šviežiomis mėtomis, traškiomis granato sėklomis ir pistacijų riešutais, kurį valgome su karštu kalafioru ir trešnėmis. Puiki vakarienė be mėsos!

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu 8 asm.

Patiekalas, dvelkiantis Artimiausiai Rytais, patiekiamas su gaiviu (galima ruošti ir aštrų) jogurtiniu padažu. Naudokite avieną ar jautieną, o galima maišyti perpus. Puikiai tinka vėlyvoms vakarienėms ar vakarėliams lauke. 

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu

Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu 8 asm.

Nepakartojami apskrudę šonkauliukai, kuriuos lydi gaivus ir pikantiškas mėtų padažas. Idealus vakarėlio po vasaros dangumi patiekalas. 

Aromatingas braškių-mangų desertas

Aromatingas braškių-mangų desertas 4 asm.

Šiame deserte uogas ir vaisiaus gabalėlius puikiai suvienija ir papildomo aromato suteikia apelsinų sultys. Išbandykite!

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Išbandykite traškias salotas su niekaip termiškai neapdorotais smidrais, gal šis ispaniškas receptas jums atvers naujus šios daržovės skonius?

Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje

Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje 1 asm.

Fillthelife.com: Kokteiliai dubenėliuose – tai duoklė lėtesniam valgymui, neskubėjimui. Valgymas šaukštu iš dubenėlio leidžia šiek tiek sutelkti dėmesį į patį procesą ir pasimėgauti maistu.

Ant grotelių kepta ėriena su šparagais ir žirnelių piurė

Ant grotelių kepta ėriena su šparagais ir žirnelių piurė 2 asm.

FeedMySister.com: Nuostabu, kai pasirodo pirmosios bulvės ar šparagai kartu su naujo sezono ėriena. Tokiems ingredientams įmantraus paruošimo net nereikia!

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais 4 asm.

FeedMySister.com: Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis grazūruotas šparagas ir susipynę baziliko, mėtų ir meškinio česnako aromatai... Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas. Tikra mocarela yra gaminama iš buivolių pieno  ir labai skiriasi tiek vaizdu, tiek ir skoniu nuo kopijų.

Turkiška jogurto šaltsriubė

Turkiška jogurto šaltsriubė 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų gali rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse.