Apelsinus nuplaukite, viršūnes nupjaukite, iš vieno išspauskite sultis, kitą susmulkinkite, išrinkite sėklytes. Granatą nuplaukite, perlaužkite per pusę ir atsargiai, kad neapsitaškytumėte, išimkite sėklas. Apelsinų minkštimą sumeskite į indą,...
Mėtų lapelius ir kotelius nuplaukite, šiek tiek apdžiovinkite ir susmulkinkite. Suberkite į puodą su vandeniu ir su smulkiai supjaustytomis citrinomis (su žievele) virkite apie 10 minučių. Mišinį palikite parai. Paskui masę nuspauskite, į perkoš...
Pasiruoškite indą, kuriame gaminsite terrine. Geriausiai tam tiks metalinis stačiakampio formos pailgas indas (maždaug 25–30 cm ilgio). Išklokite jį kuo kruopščiau ir gražiau maistine plėvele.
PARUOŠKITE MĖLYNIŲ SLUOKSNĮ
Mėlynių sluoksniui...
Labai gerai nuplautus ir per naktį mirkytus avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol dailiai pagels. Virtus avinžirnius suverskite į gilų...
Suplakite pasaldintą grietinėlę. Braškes sutrinkite ir sumaišykite su vynu bei cinamonu. Į desertines taures sluoksniais dėkite ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę. Papuoškite plakta grietinėle, braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.
Mėtų lapelius nuskabykite, nuplaukite, sukapokite (kelis palikite ledams papuošti). Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su kambario temperatūroje arba vonelėje virš garų išlydytu medumi, mėtų lapeliais, žiupsneliu druskos,...
Avietes atsargiai nuplaukite ir palikite, kad nusivarvėtų. Ledų šaukšteliu išskobkite gražių rutuliukų iš meliono. Ant didelės pjaustymo lentos sudėkite mėtas, užberkite cukraus miltelių ir šiek tiek pakapokite, supilkite vanilės ekstraktą ir...
Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite. Dė...
Obuolius nuplaukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite cukrumi ir palikite dvi–tris valandas, kad atsirastų sulčių. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir gerai apkepkite nuluptus ir supjaustytus svogūnus. Sumeskite į puodą žieveles, obuolius,...
Kriaušes nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis ir išpjaukite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nejuostų, ir sudėkite į puodą. Iš dviejų stiklinių vandens, nurodyto kiekio cukraus, citrinų žievelių, cinamono ir acto išvirkite...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190–200 laipsnių. Kepimo popierių padalykite į 4 didelius kvadratus, ant jų suberkite kalendras, mėtas, laiškinius česnakus ir petražoles. Ant kiekvieno kvadrato dėkite gabalėlį lašišos, suberkite likusias žoleles,...
1. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, susmulkinkite kalendras.
2. Jautieną supjaustykite riekėmis ir iš abiejų pusių apkepkite 3–4 minutes. Iškeptą sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Tuomet plonai...
1. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, cukiniją ir svogūną kubeliais.
2. Įkaitintame aliejuje porą minučių pakepinkite svogūną, tada sudėkite ir pomidorus su cukinijomis, ant mažos ugnies kepkite apie 10 min.
3. Įmaišykite kruopas, supilkite...
1. Susmulkinkite salotų gūžę ir vištieną. Nulupkite apelsiną, taip pat susmulkinkite. Per pusę perpjaukite vynuoges. Supjaustytus produktus sumaišykite su mėtomis, majonezu ir jogurtu.
2. Nusunkite konservuotus ananasus ir suberkite į salotas....
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki putų. Suberkite smulkintas mėtas. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakaitinkite, kol suputos, tada supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite judindami...