Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Mėtos“ 8 puslapis

Mangų ir bananų lasis

Mangų ir bananų lasis 6 asm.

1. Mangus ir bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėję į plaktuvą susmulkinkite. 2. Supilkite jogurtą ir dar apie 2 min. plakite. Prieš tiekdami, atšaldykite. Puoškite mėtų lapeliais.   Knyga „Gaivieji gėrimai“             Receptas iš...
Mėtų gira

Mėtų gira 12 asm.

1. Duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išdžiovinkite orkaitėje ant mažos ugnies. Džiūvėsėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3 valandas pastovėti. Nukoškite. 2. Paruoštą gėrimą užvirkite, sudėkite mėtas, suberkite cukrų ir...
Šaldytų vaisių gėrimas

Šaldytų vaisių gėrimas 6 asm.

1. Nektarinus ar persikus ir mangus nulupkite, susmulkinkite kubeliais ir užšaldykite. Tą geriau padaryti iš vakaro. 2. Sušalusius vaisius sudėkite į plaktuvą, supilkite sultis, saujelę ledukų ir plakite iki vientisos masės. Puoškite mėtų...
Putojantis pipirmėčių ir imbierų gėrimas

Putojantis pipirmėčių ir imbierų gėrimas 6 asm.

1. Uogas užšaldykite šaldiklyje vandens kubelių formelėse su vandeniu. 2. Mėtų šakeles ir tarkuotą imbierą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui. Nukoškite ir  atšaldykite. 3. Pipirmėčių ir imbierų arbatą supilkite į ąsotį, sudė...
Kokteilis su citrinomis ir mėtomis

Kokteilis su citrinomis ir mėtomis 6 asm.

1. Mėtų lapelius nuskabykite ir sutrinkite su cukrumi (kelis palikite gėrimui papuošti).  2. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis, o trečią supjaustykite plonais griežinėliais. Į plaktuvą sudėkite trintas mėtas (arba tik perkoštą sirupą),...
Šalta obuolių ir mėtų arbata

Šalta obuolių ir mėtų arbata 7 asm.

1. Į 2 stiklines verdačio vandens sudėkite 3 pakelius pipirmėčių arbatos, su cukrumi sutrintas mėtas ir 10 minučių palaikykite, kad gerai pritrauktų. Atvėsinkite ir nukoškite. 2. Į arbatą supilkite obuolių ir ką tik išspaustas citrinos sultis, sudė...
Aviečių arbata

Aviečių arbata 6 asm.

1. Juodąją arbatą užpilkite 4 stiklinėmis verdančio vandens, atvėsinkite ir nukoškite. 2. Aviečių sirupą sumaišykite su pienu, supilkite arbatą, pridėkite ledukų. Puoškite šviežiomis ar šaldytomis avietėmis ir mėtų lapeliais. Knyga „Gaivieji gė...
Žirnių ankščių troškinys su ryžiais

Žirnių ankščių troškinys su ryžiais 6 asm.

1.Raugintą agurką stambiai sutarkuokite. Mėtas nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, supjaustykite išilgai į 7–8 dalis. 2.Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite jautienos faršą, svogūnus, sukrėskite pomidorų pastą ir maiš...
Cukinijų ir fetos apkepas

Cukinijų ir fetos apkepas 4 asm.

1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis. 2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonė...
Desertinės kriaušės su uogų padažu

Desertinės kriaušės su uogų padažu 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite, sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir pusę stiklinės spanguolių. Viską užpilkite vandeniu, užvirinkite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10–12 min., kol kriaušės suminkštės, bet neištiš. Tada jas išgriebkite ir gerai...
Vištienos suktinukai su maskarponės įdaru

Vištienos suktinukai su maskarponės įdaru 3 asm.

1. Pasigaminkite suktinukų įdarą. Į atskirą indelį sudėkite maskarponę, susmulkintus ananasus, mėtas, sutraiškytą česnako skiltelę. Viską išsukite iki vientisos masės. 2. Išmuškite vištieną, bet ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai neplyš...
Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais

Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais 6 asm.

1.Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir labai plonai supjaustykite. Mėtų lapelius nuplaukite, nukratykite ir susmulkinkite. 2.Faršą išminkykite su kapotomis mėtomis, aitriąja paprika, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir druska....
Graikiškos daržovės

Graikiškos daržovės 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15–20 min. pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai sukapokite mėtas ir raudonėlius. 3. Kepimo indą...
Braškių ir kivių desertas su jogurto padažu

Braškių ir kivių desertas su jogurto padažu 2 asm.

1. Braškes perpjaukite pusiau, jei uogos didelės – į keturias dalis. Kivius nulupkite ir supjaustykite. 2. Smulkiai sukapokite žoleles ir sumaišykite su medumi bei jogurtu. Jei medus sukietėjęs, įstatykite jį į karšto vandens vonelę. Medus suskystė...
Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis 2 asm.

1. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą, ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus (2–3 minutes). Saugokite, kad neparuduotų. 2. Suberkite žirnius, kubeliais pjaustytas bulves,...
Su kaparėliais ir mėtomis marinuotos daržovės

Su kaparėliais ir mėtomis marinuotos daržovės 2 asm.

1. Baklažaną ir cukiniją supjaustykite išilgai pusės centimetro pločio juostelėmis. Papriką – didelėmis skiltelėmis. 2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Daržoves aptepkite aliejumi, pasūdykite ir kepkite 180 laipsnių orkaitę 10–12 minučių, kol...
Bulvės su aštriais agurkais

Bulvės su aštriais agurkais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite agurkų salotas: agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite. 3. Svogūnus, agurkus, mėtas ir krapus sumaišykite su cukrumi, druska, aštriu padažu ir citrinos sultimis. Palikite 3...
Obuolys bandelėje

Obuolys bandelėje 3 asm.

1. Iš tešlos išpjaukite tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį. Apskritimo centre peiliu padarykite skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį. 2. Tešlos apskritimą pabarstykite cukrumi (apie 2 šaukstelius...
Makaronai su mėsa

Makaronai su mėsa 4 asm.

1. Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai...
Prieskoninių žolių pagardas („chimichurri“)

Prieskoninių žolių pagardas („chimichurri“) 10 asm.

1. Žoles, aitriąją papriką (jei naudojate) bei česnaką supjaustykite ir sutrinkite trintuvu. 2. Supilkite citrinų sultis ir auksaspalvį sirupą, suberkite druską. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į švarų stiklainį. 3. Prieš patiekiant laikykite...