Receptai pagal ingredientą „Mielės“

Mielinės moliūgų duonelės

Mielinės moliūgų duonelės 5 asm.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Mielinė duona, įdaryta žolelių pesto padažu

Mielinė duona, įdaryta žolelių pesto padažu 4 asm.

Šis kepinys tiks ir kasdienai, ir savaitgaliui, o gal net šventei, pagaliau, ji itin tinkama piknikui – nesvarbu, savame kieme ar kur nors tolėliau. Purios ir labai skanios duonos receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė, profesionali kulinarė Laura.

 

Nesaldus neapolietiškas mielinis Velykų pyragas

Nesaldus neapolietiškas mielinis Velykų pyragas 6 asm.

Tradicinių velykiniu receptu, kilusiu iš Italijos, Neapolio, dalijasi nemažai metų Lietuvoje gyvenantis virtuvės šefas ir TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

Turkiškos picos „pidė“

Turkiškos picos „pidė“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Pidė gali virsti pačiu geriausiu jūsų vakarėlio akcentu, nes ją lipdyti gali visi svečiai. Įdarai taip pat gali būti patys įvairiausi – nuo maltos avienos (čia labiau vyriškas, suaugusių variantas) iki špinatų (tikrai patiks moterims) arba įvairių sūrių įdaras (tikrai džiaugsis vaikai).

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Ukrainietiškos mielinės bandelės pampuškos

Ukrainietiškos mielinės bandelės pampuškos 4 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltUkrainietiškos pampuškos – purios, minkštutės bandelės, pagardintos žolelėmis ir česnakais. Dažniausiai jos patiekiamos su ukrainietiškais barščiais.

 

Turkiškos bandelės, įdarytos feta sūriu ir petražolėmis

Turkiškos bandelės, įdarytos feta sūriu ir petražolėmis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas keliavo po Turkiją, žino, kaip sunku atsispirti šviežutėliams mieliniams kepiniams, kasdien nuo ankstyvo ryto viliojantiems triukšmingų gatvių praeivius. Pusryčių stalas Turkijoje bus nepilnas, jei ant jo nebus sezamais pabarstytų riestainių, o ir saldžiais bei sūriais įdarais prigardintų bandelių. 

Susukti tokią bandelę – vieni juokai, tereikia padaryti keturias įpjovas apvaliame tešlos apskritime. Įdarui geriausia tiks feta, pagardinta žalumynais, tačiau Turkijoje tokios kepamos ir su kepintų daržovių įdarais, ir aštroku maltos mėsos faršu.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Stori minkšti meduoliai

Stori minkšti meduoliai 6 asm.

Pagal šį receptą, kuriuo dalinasi patyrusi kulinarė Elžbieta Monkevič, iškepsite visą kalną gardžių meduolių. Išbandykite!

 

Pagerinti kūčiukai

Pagerinti kūčiukai 10 asm.

Šie kūčiukai tiks ir patiks tiems, kas nepaiso rekomendacijos nedėti ant kūčių stalo patiekalų, ruoštų su kiaušiniais. Arba galite jų kepti specialiai Kalėdoms. 

 

Kalėdinis mielinis vyniotinis su aguonomis

Kalėdinis mielinis vyniotinis su aguonomis 8 asm.

Mieliniai kepiniai su aguonomis – tikrų tikriausia lietuviška Kalėdų stalo klasika. Išbandykite puikų receptą iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

 

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įprasta obuolienes gardinti cinamonu. Tačiau siūlau pamėginti vieną kitą indelį pasigaminti obuolienės su vanile – tokiu įdaru paskaninti jūsų obuoliniai kepiniai atsiskleis visai kitomis spalvomis.

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra

Perlenktos mini picos „Calzone“ su sūriu ir dešra 4 asm.

Išbandykite nuostabaus itališko užkandžio receptą, kuriuo dalinasi iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu

Bandelės „Moliūgėliai“ su cinamoniniu sviestu 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šios bandelės – kaip du vandens lašai panašios į mažus moliūgėlius. Puiki idėja vaikų atostogų pradžiai! Moliūgų tyrė joms suteikia geltonumo, o specialūs įpjovimai tešloje paverčia panašiomis į moliūgus. Kiek nedaug tereikia, kad paprasčiausios bandelės pavirstų gelsvais išsipūtusiais moliūgėliais.

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis

Mielinis slyvų pyragas su aguonomis 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis Balkanų regiono slyvų pyragas ilgai laukė eilėje, kol prisiruošiau jį kepti. O kai iškepiau, užsišaldžiau maišelį slyvų žiemai, mat speiguotą žiemos savaitgalį tikrai norėsiu, kad mano namai pakviptų slyvų pyrago aromatu. Aš net manau, jog norėsiu tokį patį kepti ir Kalėdoms! Juk kada, jei ne Kalėdų laikotarpiu, patys paklausiausi kepiniai yra tie su aguonomis.

Mielinės bandelės su serbentais arba mėlynėmis

Mielinės bandelės su serbentais arba mėlynėmis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įsibėgėjant rudeniui, mielinių bandelių su uogomis kepimas tampa maloniu ritualu. Mintimis ir skoniais norisi dar nepaleisti vasaros, tad atidarau vasarą užšaldytų uogų dėžutes ir kepu bandeles su mėlynėmis arba juodaisiais serbentais.

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį kartą repertuare toks artimas lietuviams patiekalas – bandelės su lašinukais. Pasaulyje juos dažniausiai vadina rusišku žodžiu „pirožki“ (пирожки), jie itin paplite slaviškoje Europoje, o Lietuvoje greičiausiai užsiliko nuo LDK laikų, kai Lietuva buvo tarpjūrių valstybė. Pasaulyje panašūs pyragėliai su vienokiu ar kitokiu įdaru dažniausiai yra prisikiriami prie gatvės maisto, bet namie – skaniausia.

 

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.