Receptai pagal ingredientą „Mielės“ 12 puslapis

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai 4 asm.

1. 200 ml šilto pieno išmaišykite mieles, cukrų, kelis šaukštus miltų ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.  2. Į pakilusią masę supilkite likusį pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite visus miltus, truputį pasūdykite, supilkite lydytą sviestą....
Svogūnų pyragas

Svogūnų pyragas 4 asm.

1. Mieles apibarstykite cukrumi ir palikite, kol suskystės. Miltus persijokite, sumaišykite su druska, supilkite skystas mieles, pašildytą pieną, šaukštą aliejaus ir maišikliu ar rankomis užminkykite tešlą. Ją uždenkite ir palikite šiltoje vietoje...
Citrinų gira

Citrinų gira 10 asm.

Citrinas su visomis žievelėmis supjaustykite griežinėliais, išimkite sėklas, užpilkite 0,5 l vandens ir virkite, kol citrinos visiškai suminkštės. Paskui skystį su visais tirščiais atskieskite likusiu virintu, bet ataušintu vandeniu, sudėkite...
Kmynų gira

Kmynų gira 10 asm.

Plonomis riekelėmis supjaustytą duoną išdžiovinkite nelabai karštoje orkaitėje. Gerokai apskrudusius džiūvėsėlius ir kmynus suberkite į verdantį vandenį, iš karto nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti. Po 3–4 val. skystį nukoškite, supilkite su...
Duonos šašlykai

Duonos šašlykai 3 asm.

1. Mieles sumaišykite su vandeniu, druska, aliejumi ir, po truputį berdami  miltus, užminkykite minkštą tešlą. Ją uždenkite ir palikite 40 min. pakilti. 2. Iš pakilusios tešlos suvoliokite volelius ir supjaustykite gabaliukais (kaip gaminant varškė...
Alaus gira

Alaus gira 10 asm.

Vandenį užvirinkite, ataušinkite iki kambario temperatūros, supilkite alų, sudėkite su trupučiu cukraus ištrintas mieles, suberkite cukrų, gerai išmaišykite (kad cukrus visiškai ištirptų) ir iš karto supilstykite į butelius arba stiklainius (mat iš...
Medaus gira

Medaus gira 10 asm.

1. Į 4 l šalto virinto vandens sudėkite medų, griežinėliais supjaustytą citriną (nulupti nereikia), razinas, maišydami suberkite miltus, sudėkite mieles ir 24 val. palaikykite kambario temperatūroje. 2. Paskui į rūgstančią girą įpilkite dar 1 l š...
Duonos gira

Duonos gira 10 asm.

Į verdantį vandenį sudėkite duonos riekeles ir ant mažos ugnies virkite 15 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti. Paskui nukoškite, suberkite cukrų, sudėkite su trupučiu cukraus ištrintas mieles ir palikite 12 val. kambario temperatūroje,...
Aromatingos duonos juostelės

Aromatingos duonos juostelės 8 asm.

1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite 150 ml vandens, pašildykite iki 37ºC temperatūros. Dubenyje sutrinkite mieles, užpilkite šiltą vandenį su sviestu ir maišykite, kol mielės išsileis. 2. Suberkite druską, cukrų, didžiąją dalį miltų...
Mielinės Jerevano spurgos

Mielinės Jerevano spurgos 6 asm.

Vienas iš labai ryškių Jerevano įspūdžių – spurgos. Kiek neįprastos formos – plokščios, tirpstančios burnoje, įdarytos plikytu kremu... Tikras skanumėlis. :) 1. Mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus, supilkite vandenį ir 2-3 šaukštus miltų....
Pica su krevetėmis

Pica su krevetėmis 3 asm.

1. Miltus suberkite į dubenį, viduje padarykite duobutę, į ją sudėkite trupintas mieles, suberkite cukrų ir druską, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite, tada ant viršaus berkite miltų, dubenį uždenkite rankšluostuku ir...
Pica su jautiena ir džiovintais pomidorais

Pica su jautiena ir džiovintais pomidorais 2 asm.

Juodaisiais pipirais bei druska pagardintą maltą mėsą maišydama 15 minučių pakepinkite  karštuose riebaluose. Paruoškite tešlą papločiui: į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, druska, mieles, supilkite aliejų,...
Pica su voveraitėmis

Pica su voveraitėmis 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti. 2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų...
Pita

Pita 4 asm.

1. Visus pitai kepti skirtus produktus gerai išmaišykite ir išminkykite, iki tešla taps minkšta ir švelni tarsi šilkinė, ir porai valandų palikite, kad pakiltų. 2. Iš iškilusios tešlos iškočiokite maždaug 15–20 cm skersmens nestorus blynus ir...
Žymės: Duona, Pita