„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Migdolai“ 11 puslapis

Tortas su persikais

Tortas su persikais 4 asm.

1. Miltus išmaišykite su milteliniu cukrumi ir druska. Sudėkite tarkuotą sviestą ir pirštais viską sumaigykite. Į miltų ir sviesto masę supilkite kiaušinio trynį, įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens ir išminkykite. Tešlą valandą laikykite šaldytuve....
Pyragėliai su grybais

Pyragėliai su grybais 4 asm.

1. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Nusunkite (3 šaukštus sunkos atidėkite) ir smulkiai supjaustykite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytą atšaldytą sviestą. Trinkite miltus...
Apelsininis keksas

Apelsininis keksas 6 asm.

1. Iki baltumo išsukite sviestą su cukrumi. Sukdami po vieną sumuškite visus kiaušinius ir supilkite trynius. Miltus persijokite su krakmolu ir kepimo milteliais. 2. Į išsuktą kiaušinių masę suberkite sutarkuotas apelsinų ir citrinų žieveles, į...
Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais

Sūrio pyragas su uogomis ir obuoliais 6 asm.

1. Pagrindui sviestą ištrinkite su miltais ir cukrumi iki trupinių, įmuškite trynius ir išminkykite. Jei tešla per biri, įpilkite truputį šalto vandens. Įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Ištraukusi iš šaldytuvo išklokite tešlos trupiniais...
Jautienos troškinys su prieskoniais

Jautienos troškinys su prieskoniais 4 asm.

1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite...
Pyragas „Migdolas“

Pyragas „Migdolas“ 6 asm.

1. Pieną sumaišykite su puse kieko cukraus ir kakava ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol pienas užvirs. 2. Minkštą sviestą išsukite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite. 3. Į tešlą įsijokite miltų,...
Keksiukai su spanguolėmis

Keksiukai su spanguolėmis 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambaryje, kad sušiltų, ir stambia trintuve įtarkuokite į gilų dubenį. Į jį suberkite cukrų ir plakite, kol pasidarys šviesi, puri masė. 2. Džiovintas spanguoles nuplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į stiklinę, užpilkite...
Velykinis keksas

Velykinis keksas 8 asm.

1. Mieles ištirpinkite šiltame piene. Įberkite truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir valandą palaikykite šiltoje vietoje. 2. Apelsiną nulupkite ir išspauskite sultis. 3. Į likusius miltus suberkite druską, cukrų, į...
Anties šlaunelės su raudonojo vyno ir apelsinų padažu

Anties šlaunelės su raudonojo vyno ir apelsinų padažu 1 asm.

1. Anties šlaunelę apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių po 4–5 min. ant silpnos ugnies. Dėkite į skardelę ir pašaukite į 180°C temperatūros orkaitę. Kepkite apie 20–30 min. 2. Obuolį perpjaukite pusiau ir atsargiai išimkite sėklalizdžius. Į vidų į...
Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais

Anyžių skonio sluoksniuotas vyniotinis su abrikosais 6 asm.

1. Išmaišykite abrikosus su trinta vanilės ankštimi, citrinų žievelėmis, maltais anyžiais bei migdolais, įberkite cukrų. 2. Tešlos kraštus patepkite kiaušinio tryniu ir dėkite paruoštą įdarą. Suvyniokite ir dėkite ant kepimo popieriaus. Aptepkite...
Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje

Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje 1 asm.

1. Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaukite mėsą bent 2 cm, kad atrodytų gražiai. Mėsą pabarstykite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje po 2 min. iš kiekvienos pusės. 2. Paruoškite masę, kurią dėsite ant kiaulienos: sumaišykite džiūvėsėlius,...
Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais

Salotos su gražgarstėmis ir džiovintais pomidorais 2 asm.

1. Džiovintus pomidorus, avokadą ir sūrį supjaustykite gabalėliais. 2. Gražgarstes nuplaukite ir, jei didelės, šiek tiek suplėšykite. 3. Visus produktus dėkite į lėkštę, apibarstykite saulėgrąžomis bei migdolų drožlėmis ir apšlakstykite alyvuogių...
Sūrio rutuliukai su staigmena viduje

Sūrio rutuliukai su staigmena viduje 3 asm.

1. Varškę ir pelėsinį sūrį sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. 2. Pasiruoškite riešutus ir sėklas, kuriuose apvoliosite sūrio rutuliukus. Džiovintas spanguoles supjaustykite kuo smulkiau, saulėgrąžas ir sezamų sėklas galite šiek...
Sniego kamuoliukai

Sniego kamuoliukai 4 asm.

1. Varškę gerai pertrinkite su miltiniu cukrumi, migdolų esencija ir 4–5 šaukštais kokosų drožlių. 2. Šlapiomis rankomis išplokite nedidelius blynelius, į vidų dėkite po migdolą ir tarp rankų suformuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Juos...
Šalta vyšnių sriuba

Šalta vyšnių sriuba 4 asm.

1. Vyšnias nuplaukite, išimkite kauliukus. Puode užvirinkite 150 ml vandens, sudėkite uogas, supilkite vyną, suberkite cukrų. Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 25–30 min., kol vyšnios suminkštės. Likus 10 min., suberkite makaronus. Į...
Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai

Su sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais kepti moliūgai 3 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais ir sudėkite į karščiui atsparų indą ar kepimo formą (prieš tai į formą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus). 2. Ant moliūgo kubelių suberkite mocarelą ir pelėsinį sūrį,...
Baklažanų troškinys su migdolais

Baklažanų troškinys su migdolais 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite šiaudeliais, apibarstykite druska ir palikite pusvalandžiui. Tuomet nuplaukite ir nusausinkite. 2. Į prieskonių grūstuvą sudėkite kapotą svogūną, pjaustytus kalendrų ar petražolių kotelius, karį ir aitriąją papriką,...
Vyšniniai keksiukai

Vyšniniai keksiukai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Jogurtą, kiaušinius ir cukrų sumaišykite atskirame dubenyje. 2. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į jogurto masę. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, sudėkite džiovintus vaisius. Supilstykite į...
Cukinijos su perlinėmis kruopomis

Cukinijos su perlinėmis kruopomis 4 asm.

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite labai plonomis juostelėmis pjaustytas cukinijas (tai geriausia padaryti bulvių skustuku) ir kelias minutes kepkite, kol švelniai parus. Išgriebkite...
Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais

Trinta burokėlių sriuba su sūriu ir migdolais 3 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite, kol suminkštės. Supjaustykite slyvas, svogūną ir česnako skilteles. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Juos suverskite į...