Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Migdolai“ 9 puslapis

Gazelės rageliai

Gazelės rageliai 8 asm.

1. Persijokite miltus į dubenį. Įmuškite kiaušinio trynį į 125 ml (maždaug pusę puodelio) vandens ir supilkite į miltus kartu su išlydytu sviestu ir apelsinų žiedų vandeniu. 2. Viską sumaišykite, minkykite apie 5 min., kol susiformuos elastinga teš...
Žuvimis įdarytos paprikos

Žuvimis įdarytos paprikos 4 asm.

1. Bulves išvirkite, nusunkite ir dar karštas sugrūskite. 2. Pieną supilkiteį nedidelį puodą, sudėkite žuvis ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite aušti. 3. Kai puodas praauš tiek, kad nebebus pavojaus nusideginti, žuvis iš pieno iš...
Migdoliniai sausainiai

Migdoliniai sausainiai 5 asm.

1. Į dubenį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite. 2. Maisto smulkintuvu iki labai mažų gabalėlių susmulkinkite migdolus ir įmaiš...
Spalvingosios kuskuso salotos

Spalvingosios kuskuso salotos 2 asm.

1. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, iš pusės vaisiaus išspauskite sultis. 2. Sultinį užvirinkite su aliejumi ir druska. Nukelkite nuo ugnies ir, visą laiką maišydami, po truputį suberkite kruopas. Suberkite citrinos žieveles, dar...
Pyragėliai su  rūkytu  kumpiu

Pyragėliai su rūkytu kumpiu 6 asm.

1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę. 2. Mieles ištrinkite su cukrumi. 3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps. 4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite,...
Karštieji sumuštiniai su figų aptepu

Karštieji sumuštiniai su figų aptepu 4 asm.

1. Figas porą valandų pamirkykite arbatoje. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio maišiklio indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus. 2. Nutarkuokite geltonąjį...
Trapios tešlos pyragas

Trapios tešlos pyragas 6 asm.

1. Mediniu šaukštu gerai išsukite minkštą sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Po šaukštą berdama miltus, suminkykite tešlą (jei limpa prie rankų, įberkite dar miltų). Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir...
Saldus bulvių pyragas

Saldus bulvių pyragas 4 asm.

1. Atskirtus kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. 2. Bulves sutrinkite, sumaišykite su tryniais. Suberkite manus, riešutus, įberkite kepimo miltelių, vanilinio cukraus ir išmaišykite. 3. Baltymus su žiupsneliu druskos plakite tol, kol pasidarys...
Obuolių pyragas dubenyje

Obuolių pyragas dubenyje 4 asm.

1. Iš miltų, sviesto, kiaušinio ir vanilinio cukraus išminkykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, apvyniokite plėvele ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Migdolų drožles paskrudinkite keptuvėje. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis,...
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 4 asm.

1. Iš sviesto, miltų, cukraus ir kiaušinio trynio išminkykite vientisą tešlą, padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą. 2. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus (galima dar pasmulkinti). Apš...
Kepti nektarinai

Kepti nektarinai 4 asm.

1. Nektarinus aštriu peiliu perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. 2. Dubenyje gerai išmaišykite rikotą, cukrų, džiūvėsius, migdolus ir cinamoną. Masės su kaupu pridėkite į vaisių puseles. 3. Nektarinų puseles sudėkite į riebalais pateptą kepimo...
Lietiniai su maskarpone ir migdolais

Lietiniai su maskarpone ir migdolais 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius. 2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone....
Saldi estiška mielinė pynė „Estonian Kringel“

Saldi estiška mielinė pynė „Estonian Kringel“ 8 asm.

1. Nedideliame dubenėlyje ištirpinkite mieles šiltame vandenyje. Įmaišykite pusę šaukšto cukraus ir uždenkite švariu rankšluostėliu. Šiltai palaikykite apie 10 min., kol paviršiuje susidarys burbuliukai, o pačios masės tūris padvigubės. 2. Tuo...
Braškės su kremu

Braškės su kremu 4 asm.

1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perliekite verdančiu ir smulkia trintuve nutarkuokite žievelę. 2. Migdolus nuplikykite, nulupkite žieveles, riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite. 3....
Įdaryti persikai

Įdaryti persikai 4 asm.

1. Paruošti įdarą: vieną persiką ir karštame vandenyje pamirkytus abrikosus supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su sausainių trupiniais, migdolų drožlėmis, kiaušinio baltymu, supilti brendį ir migdolų esenciją. 2. Likusius persikus...
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 6 asm.

1. 100 g šokolado ištirpinti dubenyje, įstatytame į didesnį indą su karštu vandeniu. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti cukrų (truputį sviesto ir cukraus palikti kepimo formelėms patepti ir pabarstyti) ir sukti, kol cukrus ištirps ir masė...
Kepta žuvis su traškia migdolų plutele

Kepta žuvis su traškia migdolų plutele 4 asm.

1. Žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite. Žuvies gabaliukus pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Kepsnelius apvoliokite miltuose, vėliau  merkite į kiaušinio plakinį ir gausiai apvoliokite migdolų drožlėse. 3. Kiekvieną...
Pyragas su vyšniomis

Pyragas su vyšniomis 4 asm.

1. Kepimo popieriumi ištiestą skardą išklokite tešla, kraštus gražiai apipjaustykite. Palaikykite šaldytuve, tada ištepkite vyšnių džemu. 2. Ištirpintą sviestą gerai išsukite su cukrumi, supilkite plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite maltus...
Saldus vyniotinis su „Nutella“ ir lazdyno riešutais

Saldus vyniotinis su „Nutella“ ir lazdyno riešutais 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros. 2. Kepimo skardoje paskleiskite lazdyno riešutus ir kaitinkite įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes, kol nuo riešutų atšoks odelės. 3. Išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti. Nuimkite odeles,...
Greitas vyšnių apkepas

Greitas vyšnių apkepas 4 asm.

1 Iš vyšnių išimkite kauliukus (jei šaldytos – atitirpinkite). Batoną supjaustykite riekelėmis. Kiaušinių trynius išplakite su 200 ml pieno ir šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinė...