Nida Degutienė (Nidos receptai): Esu išbandžiusi ne vieną pyragą su cukinijomis ir kiekvienas man skanesnis už prieš tai buvusį! Tačiau kai iškepiau šį, nusprendžiau, kad jis tikrai vertas karaliumi.
Visų pirma todėl, kad nesaldus ir itin lengvas, drėgnas, purus ir dar be glitimo (čia išsigelbėjimas glitimo netoleruojantiems, ir bonusas dietų vergams). Kaip ir daugeliui pyragų su daržovėmis, tešlos užmaišymui tikrai nesugaišite daug laiko, tad įjunkite orkaitę ir tada pradėkite ruošti tešlą.
Šiltas trapios saldžios tešlos ir rūgštokų vyšnių pyragas, patiektas su vaniliniais ledais, tikrai gali priversti pasijusti lyg rojuje. Didžioji šio pyrago paslaptis – dalį miltų pakeičia malti migdolai, nes, galbūt jau girdėjote, migdolai ir vyšnios – vienas tobuliausių duetų konditerijoje.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turtingo skonio, sodrus, su šiek tiek rūgštelės įdare. Šis pyragas tiesiog tobulas vėsesniems vakarams. Beje, kepinys labai lengvai keičiamas, mat įdarui galite naudoti tokias uogas ir/ar vaisius, kokius tik norite. Tiesa, siūlyčiau maišyti rūgštesnius ir saldesnius, tarkime, persikus ir vyšnias ar slyvas. Ir nors pyragas ne iš lengvųjų, net nedidelis gabalėlis tikrai patenkins saldumo poreikį.
Miško žvėrys: Pyragas labai drėgnas ir skanus, bet nestoras. Aštuoni valgytojai pyragą sudorojo akimirksniu. Jei pyrago nesuvalgysite iškart, suvyniokite ir laikykite šaldytuve, taip jis nepraras drėgmės. Figas galite keisti slyvomis, nektarinais arba vyšniomis – tik pašalinkite jų kauliukus.
Šie meduoliai patiks mėgstantiems minkštesnius kepinius. Tokių meduolių receptas atkeliavo iš Vokietijos, kur jie pagražinami riešutais, šokolado glajumi. Šie meduoliai nebus tinkami kabinti ant eglutės, o ir jų galiojimo laikas kiek trumpesnis nei įprastų kietesnių kepinių.
Torto „Avietinis šerkšnas“ receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalijo Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų reabilitacijos centras „UPA“.
Sveikuoliški blynai, kurie nustebins žalsva spalva.
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.
Kristinos Pozingytės, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorės receptas
Gražiai šį keksą supakavus, turėsite itin jaukią dovaną ypatingiems žmonėms.
Strelkabelka.lt: Man atrodo, šis keksas su aguonomis ir apelsinais labai tinkamas prieššventiniam laikotarpiui – paprastas ir greitai pagaminamas. Šventėms gal būtų per paprastas kepinys, bet pagauti švenčių nuotaiką – pats tas. O šis receptas imtas iš naujos Nigelio Slaterio knygos „The Christmas Chronicles“.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Daugelis turbūt esate girdėję apie red velvet tortus, kuriuose biskvitai maistiniais dažais nudažomi skaisčia raudona spalva. Jie ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra be galo skanūs. Tad šie keksiukai – kur kas sveikesnis red velvet variantas, nes raudonai keksiukų spalvai išgauti naudosite burokėlius! Negana to, dalį viso grūdo speltų miltų keisite maltais riešutais, todėl šiais kepiniais galėsite piktnaudžiauti be didelio sąžinės griaužimo!
Pyragas, kurio receptą siūlome, turi subęsti ir tai užtruks ne mažiau, kaip 4 savaites. Pagalvokit, ar ne puiku: be karštligiškos skubos iškepate pyragą jau šį savaitgalį, švelniai jį kelias savaites paglobojate, o per šventes belieka mėgautis puikiu skoniu, aromatu ir svečių žeriamais komplimentais.
Miško žvėrys: Šiam pyragui visuomet perku ekologiškus apelsinus, nes naudojamas visas apelsinas su odele. Kuo plonesnė apelsino odelė, tuo mažiau pyrage jausis kartumas. Nors man tas kartumas patinka, tad specialiai tos plonos odelės neieškau. Tuo labiau kad mūsų parduotuvėse dažniausiai būna tik vienos rūšies ekologiški apelsinai. Pyragas labai šokoladinis ir sodrus, tad nedidelio jo pakanka dideliam valgytojų kiekiui. Ir ruduo iškart pasidaro mielesnis!
Šis obuolių pyragas ne tik purus ir skanus, tačiau ir nuostabiai kvepia cinamonu bei migdolais.
Šis sodrus, prieskoniais pagardintas pyragas tiesiog negali palikti abejingų. Išsikepkite šį skanėstą kokią apniukusią ar šiaip kiek sunkesnę dieną ir pamatysite, kaip pasaulis iškart prašviesės. Tačiau net ir tokios „progos“ nebūtina laukti, kepkite, kai tik turėsite kelias kriaušes ir šiek tiek kardamono.
FeedMySister.com: Sveiki desertai grįžta! Čia tas atvejis, kai paragavus kyla klausimas, kodėl tiek mažai pagaminau... Labai skanu, ne per saldu (nes be pridėtinio cukraus) ir viso labo 9 ingredientai.