Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Miltai“ 20 puslapis

Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

Gaminant čirvinius blynus pataria verta sumaišyti šlapias ir sausas sudedamąsias dalis ir tik tuomet jas maišyti tarpusavyje. Geriausia, kad ingredientai būtų kambario temperatūros.

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“ 6 asm.

Šokoladas, karamelė ir riešutai – ši trijulė puikiai dera kartu, ne veltui „Snickers“ šokolado batonėlius žino daugelis. Saldumynų meistras Ali Gadžijevas siūlo išsikepti sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu. Verta pasistengti, nes rezultatas tikrai pradžiugins

Saldus blynų tortas

Saldus blynų tortas 6 asm.

Blynams ypatingų produktų nereikia – miltai, pienas, kiaušiniai ir galima kepti. Tačiau, pasitelkus fantaziją ir vieną kitą įdomesnį ingredientą, galima iškepti ne tik įdomesnių blynų, bet ir „sukonstruoti“ visą jų tortą!

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu 4 asm.

Šiuose bulviniuose piršteliuose dera skirtingos tekstūros bei skoniai: piršteliai traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje. Švelnų bulvių saldumą papildo pikantiškas grietinėlės ir garstyčių padažas, o špinatai patiekalui suteikia kiek daugiau spalvų ir naujų skonių.

Naminiai ir tikrai žuviški žuvies piršteliai

Naminiai ir tikrai žuviški žuvies piršteliai 4 asm.

Žuvies piršteliai – nuostabus produktas. Ypač jei namuose kažką reikia įkalbėti valgyti daugiau žuvies. Žinoma, jei juose žuvies daugiau nei kitų priedų.

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“ 10 asm.

Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė. 

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): kalbant apie begliutenius produktus puiku tai, kad jie yra ne tik sveikesni, bet ir puikaus skonio. Iškepiau šių morkų keksiukų, kad tą pademonstruočiau. Jiems naudojami miltai, kuriuos sudaro lygiomis dalimis imti kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltai. Galite tiesiog sumaišyti kiekvienų po puodelį ir laikyti uždarame inde, o tada visada turėsite paruoštą begliutenį mišinį. 

Britiškos bandelės „scones“ su braškių pagardu

Britiškos bandelės „scones“ su braškių pagardu 4 asm.

Minkštos purios bandelės vienu metu ir trapios, ir drėgnos, ir lengvos... Skaniausios jos ką tik iškeptos, dar šiltos. Tradiciškai patiekiamos su plakta grietinėle arba graikišku jogurtu ir braškėmis.

 

Purus ir minkštas močiutės ragaišis su buvių koše

Purus ir minkštas močiutės ragaišis su buvių koše 8 asm.

Krosnys iš daugelio šiuolaikinių namų išgaravo, tačiau puikaus ragaišio galima išsikepti ir orkaitėje. Šis, mūsų siūlomas, ypatingas dar ir savo tekstūra, skaniu drėgnumu – viskas dėl į tešlą dedamos bulvių košės.

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Pasigaminkime rusiškų pyragėlių su raugintais kopūstais ir grybais. Man regis tai visai geras Rusijos kulinarinio paveldo patiekalas.

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais 8 asm.

Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.

Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu 4 asm.

Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarco nekelia triukšmo, jog jam trūksta kokių nors itališkų ingredientų – makaronų galima pasigaminti pačiam, o prie jų tiks ir lietuviška vištiena. TV laidoje jis pademonstravo, kaip pasigaminti naminių makaronų su vištiena ir netradiciniu apelsinų-ančiuvių padažu. Pastarajame, beje, nėra nei druskos, nei pipirų!

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą 4 asm.

Tai klasikinis prancūzų patiekalas „coq au vin“, šiek tiek modifikuotas vieno žymiausių pasaulio  šefų. Kalbant visai paprastai, tai vištiena su daržovėmis, troškinta vyne, recepte figūruoja dar ir konjakas. 

Ali sveikuoliškų sausainių receptas

Ali sveikuoliškų sausainių receptas 6 asm.

Ali sausainiuose gausu riešutų ir šokolado. Saldumynų meistras teigia, jog kai kuriems gali keistai skambėti, kad sveikuoliški sausainiai yra su šokoladu. Tačiau išties jis yra net savotiškas antidepresantas, ypač tuo metu, kai trūksta saulės bei šilumos.

Trapūs rageliai su datulių įdaru

Trapūs rageliai su datulių įdaru 6 asm.

Strelkabelka.ltRageliai. Nors „rugelach“ man skamba geriau. Ragelius kepė mano močiutė. Kiek siekia atmintis, buvo skanūs. Šie irgi skanūs. Į juos dėta kreminio sūrio (cream cheese), kuris kažką daro tešlai ir ji pagerėja n kartų!

Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis

Jorkšyro pudingai su pastarnokais ir saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Be Jorkšyro pudingų britai kažin ar įsivaizduoja savo sekmadieninius keptos mėsos pietus, į kuriuos dažniausiai susirenka visa šeima. Blynelių tešlą primenanti masė supilama į gerai įkaitintas keksiukų formeles ir po keleto minučių orkaitėje galima gėrėtis išsipūtusiais pyragėliais, lipančiais per formelių kraštus. Tiesa, ištraukti iš orkaitės šie pyragėliai lygiai taip greit ir subliūkšta, palikdami centre ertmę, tačiau neapsakomas minkštumas tikrai niekur nedingsta!

Smėlinis pyragas

Smėlinis pyragas 8 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose.

Morkų pyragas su šokoladu

Morkų pyragas su šokoladu 6 asm.

1. Morkas sutarkuokite, o kiaušinius išplakite su cukrumi, kol pastarasis ištirps. Plakinį sumaišykite su morkomis. 2. Į morkų mišinį įmaišykite apelsinų žieveles ir miltus. 3. Gautą masę sukrėskite į kepimo indą ir pašaukite į iki 180 laipsnių į...
Morkų keksiukai su pistacijomis

Morkų keksiukai su pistacijomis 4 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. 2. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva. Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas. 3. Viską gerai išmaišykite...
Morkų pica

Morkų pica 4 asm.

Nors pica nėra laikoma pusryčių patiekalu, tačiau, radus tinkamus ingredientus, ji puikiai tiks ir rytui. Pusryčiams galite pasigaminti ne tik skanios, bet ir sveikos picos iš morkų. Pakeiskite klasikinius ingredientus šiomis daržovėmis ir būsite nustebinti rezultatu. 

Žymės: morkos, pica, morka