Reikės 26 cm skersmens tortinės. Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį. Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite....
Kepimo popieriumi išklokite 26 cm skersmens tortinę. Kiaušinius suplakite su tryniais, cukrumi, kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite miltus ir maltus riešutus. Tešlą pilkite į paruoštą tortinę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie pusvalandį...
Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava. Įtarkuokite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinių. Įmaišykite grietinę. Pusę tešlos sudėkite į 26 cm skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190...
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite....
Paruoškite padažą. Sviestą ištirpinkite. Supilkite miltus ir maišykite, kol pagels. Supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Padažą virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių nuolat pamaišydami, kol sutirštės. Į maskarponės sūrį įmuš...
Bulves nulupkite ir kartu su moliūgu išvirkite. Nukoškite ir sugrūskite. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, miltus, pasūdykite ir gerai išminkykite. Iš bulvių masės drėgnomis rankomis formuokite kukulius ir virkite juo pasūdytame...
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu. Sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais. Į gautą masę, pakaitomis įmaišykite miltus ir pieną. Obuolius išdarinėkite, jei stora odelė - nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įmaišyite į tešlą....
Margariną iki purumo plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sumaiš...
Paruoškite riešutų kremą. Į didesnį puodą užkaiskite vandens. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, sukrėskite kokosų aliejų (arba sviestą) ir įstatykite šį dubenį į puodą su karštu vandeniu. Maišydami lydykite, kol šokoladas ir kokosų...
Neatkimštą alaus butelį pastatykite kambario temperatūroje ir palaukite, kol sušils. Mieles sumaišykite su medumi ir 1/3 puodelio alaus, palaukite, kol suputos. Miltus sumaišykite su druska ir maišydami berkite į mieles, pakaitomis su likusiu alumi....
Šaltą sviestą sutarkuokite, sumaišykite su miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir viską trinkite tarp delnų, kol susidarys trupiniai. Į trupinius įmuškite kiaušinį ir viską minkykite, kol susidarys vientisa tešla. Trečdalį tešlos suvyniokite į...
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol taps vientisa gelsva mase. Į cukraus ir kiaušinių plakinį po truputį supilkite aliejų, sudėkite grietinę, suberkite apelsino žievelę ir supilkite apelsinų sultis. Viską gerai išmaišykite, suberkite miltus, sumaiš...
Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Sumalkite ir įmaišykite druską, muskatą bei paplaktą kiaušinį. Suberkite pusę miltų, kepimo miltelius ir šlakelį aliejaus, viską išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir...
Minkštą sviestą išsukite su druska, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suberkite gana smulkiai tarkuotus sūrius, po truputį supilkite pieną. Tešlą gerai išminkykite ir palikite šaldytuve ~1 val. Tešlą iškočiokite tarp dviejų maistinės...
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Vieno kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, įmuškite vieną kiaušinį ir kito kiaušinio trynį. Suberkite miltus ir sezamo sėklas, viską gerai išmaišykite (tešla...
Iš miltų, vandens ir druskos išmaišykite tešlą. Visą keptuvę kruopščiai suvilgykite aliejumi (kad blynas neprisviltų), įkaitinkite, supilkite į ją tešlą ir tolygiai paskirstykite po visą keptuvę. Kitaip tariant, tai bus tarsi lietinis blynas, tik...
Nors ši duona mielinė, tačiau recepto autorė jos beveik neminko - vis tiek puikiai iškyla ir būna minkštutė. Susitaupo laiko, viskas labai paprasta. Galima nors ir kas vakarą išsikepti, keisti priedus. Tinka ne vien kmynai, nebijokite įberti saulėgrąžų, aguonų, riešutų, džiovintų daržovių…