Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir gvazdikėliais. Sviestą išsukite su medumi, įmuškite kiaušinį ir maišydami po truputį suberkite miltus, kakavą ir riešutus. Nedidelius tešlos blynelius šaukšteliu dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą,...
Nuvalykite kriaušes ir pašalinkite sėklalizdžius. Į puodelį įpilkite 200 ml vandens, įdėkite vanilės ankštį ir įberkite 2 šaukštus cukraus. Užvirinkite ir supilkite citrinos sultis. Įdėkite kriaušes ir virkite apie 10 min., kol kriaušės suminkštė...
Indelyje virš garų ištirpinkite baltąjį šokoladą. Minkštą sviestą suplakite su milteliniu cukrumi. Paplakite kiaušinį ir, nuolat maišydama, supilkite į sviesto masę. Sudėkite ištirpintą šokoladą ir iš lėto supilkite pieną. Suberkite persijotus...
Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite plaktą grietinėlę, pieną, krakmolą ir smukintus migdolus (juos reikia apkepti keptuvėje, nulupti odeles ir sutrinti). Į masę sukrėskite varškę, viską išmaišykite, paskui suberkite miltus, vėl išmaišykite....
Miltus sumaišykite su cukrumi ir kepimo milteliais. Sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir pienu. Abu mišinius sujunkite, sudėkite sutrintą bananą. Tešlą sukrėskite į kepimo formą (užpildykite tik kiek daugiau ne pusę, nes keksiukai smarkiai kyla)...
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais. (Jeigu neturite savaime kylančių miltų, tuomet dėkite paprastus, kuriuos prieš tai švariame inde sumaišote su žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais.) Sudėkite grūdėtą varškę, aliejų ir viską išmaiš...
Kambario temperatūroje atšildytą sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Į sviesto ir cukraus masę suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, įmuškite kiaušinį ir gerai išsukite. Palengvėle įmaišykite nesaldintą moliūgų tyrę. Miltus su kepimo...
Kambario temperatūros sviestą susmulkinkite, sudėkite į platų negilų dubenį. Suberkite su druska sumaišytus miltus. Masę maišykite švariais pirštais, kol gausite trupinius. Sudėkite trintus česnakus. Toliau maišydama pirštais po šaukštą pilkite...
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, mineralinį vandenį, aliejų. Viską gerai suplakite. Pagal skonį įberkite druskos. Maišydama po šaukštą suberkite persijotus miltus (tešla turi būti vidutiniškai skysta). Palikite masę 20 min....
Platesniame dubenyje pusę nurodyto kiekio miltų sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę. Į ją sukrėskite kiaušinių trynius, pamaišykite mediniu šaukštu, supilkite šiltą vandenį. Sukite, kol gausite lipnią masę. Suberkite likusius...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite arba sviestu ištepkite 16 cm skersmens kepimo indą. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į dubenį. Sumaišykite su maltu cinamonu,...