Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Perskirkite vieną 25 x 18 cm skardą per pusę. Aš skardą perskyriau iškirpusi kartono juostą ir įvyniojusi ją į foliją. Folija taip pat išklojau pačią skardą taip, kad perskyrimas stovėtų. Abi puses...
Ryžius išvirkite, tačiau nepervirkite. Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinkite. Morką sutarkuokite smulkia tarka ir apkepinkite kartu su svogūnais. Kepant morkas ir svogūnus juos galima paskaninti prieskoniais. Krūtinėlę sumalkite. Faršą sumaiš...
Vandenį su sviestu ir druska užvirinkite, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite. 3 – 4 minutes paaušinkite ir po vieną muškite kiaušinius, nuolat maišydami. Geriausia maišyti mediniu šaukštu arba maišytuvu lėtais apsisukimais, svarbu...
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir šaukštu miltų. Palikite 15 minučių. Sudėkite likusius produktus ir užminkykite tešlą. Gali būti, kad prireiks šiek tiek daugiau miltų. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Palikite augti, kol teš...
Supjaustykite baklažaną plonais apskritimais, geriausia 2 mm. Pabarstykite druska ir palikite mažiausiai pusvalandžiui. Atsiras labai daug skysčio. Baklažano apskritimus reikia labai kruopščiai nusausinti popieriniu rankšluosčiu, apvolioti...
Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles. Į dubenį išsijokite miltus, suberkite cukrų, druską, padarykite duobutę ir į ją supilkite ištirpusias mieles, duobutę užberkite miltais ir palikite 15 min. Į tešlą pilkite aliejaus, ją išminkykite ir dar...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 25 x 10 cm dydžio stačiakampį kepimo indą. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą, gvazdikėlius ir imbierą. Atidėkite į šalį. Kitame...
Mėsą pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspauskite šiek tiek česnako. Visus kepsnius sudėkite į dubenį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apipilkite vynu ir marinuokite bent parą šaldytuve. Užmarinuotus kepsnius suvyniokite į...
Kiaušinį lengvai išplakite (kad trynys susimaišytų su baltymu), į kiaušinį įberkite žiupsnelį druskos. Gautą kiaušinio mišinys pilkite į miltus, pastoviai minkydami, po truputį į miltus supilkite vandenį ir tešlą gerai išminkykite. Išminkę tešlą...
Pieną pašildykite iki 40°C, jame ištirpinkite sviestą, sudėkite mielės ir įberkite žiupsnelį cukraus. Miltus sumaišykite su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilkite mielės ir viską gerai išminkykite. Tešlą palikite ~20 minučių pastovėti, vė...
Mielės sumaišykite su cukrumi ir pienu, paliekite porai minučių suaktyvėti. Miltus sumaišykite su druska, į gautą mišinį supilkite mielės. Tešlą gerai išminkykite ir palikite ~1 valandai augti. Pomidorus su česnakais susmulkinkite. Varškę sumaiš...
Į nedidelį dubenėlį suberkite vieną šaukštą cukraus ir užpilkite puse puodelio šilto vandens (125 ml). Įmaišykite mieles. Atidėkite dubenėlį į šalį 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios – paviršiuje atsiras burbuliukų ir pačios masės tūris...
Kiaušinius išplakite su milteliniu cukrumi. Ant silpnos ugnies užkaitinkite pieną ir jame išlydykite marcipano masę, kad neliktų gumulėlių. Kepimo miltelius išmaišykite su miltais ir suberkite į kiaušinių masę. Sudėkite Ricotta varškės sūrį ir...
Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį ir kapodama peiliu sumaišykite su šaltu sviestu, migdolais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kiaušiniu. Iš trupinių suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir apie 30 min....
Baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, o trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, po truputį supilkite su cukrumi išplaktus trynius,...
PARUOŠKITE TEŠLĄ
Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sudėkite šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą ir išmaišykite. Trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali...