Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Miltai“ 52 puslapis

Sausainiai – saldžios gėlės

Sausainiai – saldžios gėlės 6 asm.

Kiekvienų metų birželio 1-ąją dieną pasaulyje yra minima ne tik kalendorinės vasaros pradžia, bet ir Tarptautinė vaikų gynimo diena.

Vaikų gynimo diena buvo įteisinta daugiau nei prieš 60 metų – 1949-aisiais Tarptautinėje moterų federacijos sesijoje, o pirmą kartą paminėta po metų, 1950-aisiais. Ši diena – tai priminimas visuomenei ir pasauliui apie vaikų teises, skatinimas jas gerbti ir saugoti, raginimas užtikrinti vaikams saugią, ramią, laimingą vaikystę. Tarptautinė vaikų gynimo diena dar kartą mus skatina susimąstyti, kad vaikai – maži ir nekalti, negalintys patys kovoti už teisingumą ir savo teises – turi būti ginami nuo smurto, išnaudojimo, neteisingumo, bado, prievartos... Gerbti ir ginti vaikų teises yra mūsų visų pareiga ir atsakomybė; juk kiekvienas vaikas neabejotinai nusipelnė nerūpestingos, lengvos ir laimingos vaikystės.

Taip pat tokios dienos kaip Tarptautinė vaikų gynimo diena mums primena, kaip visgi kartais mažai dėmesio skiriame vaikams. Paskendę darbuose, nuolat skubėdami, planuodami ir stengdamiesi išnaudoti visas dvidešimt keturias paros valandas, kartais trumpam pamirštame, kad visai šalia auga maži žmogučiai, kuriems mūsų dėmesys – pati brangiausia dovana pasaulyje. Birželio 1-ąją skatiname užversti darbo kalendorius ir prisiminti tikrąsias šeimos vertybes, praleisti laiką drauge su mažaisiais. Susiruošti į iškylą gamtoje, važinėti dviračiais, žaisti kamuoliu, o gal kepti sausainius? Net ne paprastus sausainius, o saldžią ir spalvingą sausainių gėlių puokštę!

Saldžiai gėlių puokštei iškepti nereikės nei daug specialių priemonių, nei išskirtinių įgūdžių virtuvėje – neabejojame, kad tokia pramoga patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Mielos mamos ir tėčiai, atraskite laiko ir praleiskite jį virtuvėje su savo mažaisiais. Juk tokios kartu su šeima praleistos akimirkos yra pačios gražiausios, linksmiausios ir amžiams lieka ryškiausiuose mūsų prisiminimuose.

Veršienos troškinys „Milanas“

Veršienos troškinys „Milanas“ 8 asm.

1. Dideliame storasieniame troškintuve įkaitinkite du šaukštus aliejaus, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotą svogūną, žiedais supjaustytą porą, griežinėliais – morką ir salierus. Daržoves troškinkite apie 10 min. 2. Sudėkite nuvarvintus...
Kitoks Šepardo pyragas

Kitoks Šepardo pyragas 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami kepinkite maždaug 5 min. 2. Storasienio puodo dugną taip pat patepkite aliejumi, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus. Šaukštu sumaigykite susidariusius...
Pailgų  sumuštinių  batonėliai

Pailgų sumuštinių batonėliai 4 asm.

1. Visus miltus sumaišykite. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su cukrumi ir druska. Supilkite rūgpienį arba pasukas, taip pat pusę miltų mišinio ir aliejų. Gerai išmaišykite. Įmaišę likusius miltus minkykite tol, kol tešla nebelips prie indo...
Batonėliai su  šafranu  ir saulėgrąžomis

Batonėliai su šafranu ir saulėgrąžomis 8 asm.

1. Ištirpintą sviestą dubenyje sumaišykite su pienu. Drungname mišinyje ištirpinkite mieles, įberkite šafrano arba ciberžolės. 2. Miltus sumaišykite su cukrumi, kardamonu ir druska. Supilkite mielių mišinį ir užminkykite tešlą (jeigu reikia, į...
Lašiša su daržovėmis

Lašiša su daržovėmis 8 asm.

1. Gabalėliais supjaustytą žuvį pasūdykite ir 30 min. laikykite šaldytuve. 2. Žuvies nuopjovas užpilkite dviem stiklinėmis pasūdyto vandens, išvirkite sultinį ir nukoškite. 3. Nuvalytas daržoves supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į šaukštu...
Kiniškai paruoštos žuvys

Kiniškai paruoštos žuvys 6 asm.

1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams). 2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
Keptos žuvys su garstyčių padažu

Keptos žuvys su garstyčių padažu 6 asm.

1. Žuvų gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į folija išklotą skardą. 2. Nedideliame inde sumaišykite aliejų, citrinų sultis, maltą papriką ir pusę šaukštelio druskos. Šiuo mišiniu aptepkite žuvų filė ir kepkite 160 °C orkaitė...
Karališki kepsniai

Karališki kepsniai 4 asm.

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno, nuskustą morką, laurų lapą, suberkite pipirų grūdelius ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 6 min. Likusią dalį svogūno smulkiai sukapokite....
Jūrinis ungurys su vyno padažu

Jūrinis ungurys su vyno padažu 6 asm.

1. Žuvį nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Juos pavoliokite miltuose ir apkepkite su šaukštu sviesto. 2. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite su šaukštu sviesto. 3. Pievagrybius pakepinkite su likusiu sviestu....
Migdoliniai sausainiai

Migdoliniai sausainiai 5 asm.

1. Į dubenį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite. 2. Maisto smulkintuvu iki labai mažų gabalėlių susmulkinkite migdolus ir įmaiš...
Upėtakiai su porais ir krapų padažu

Upėtakiai su porais ir krapų padažu 6 asm.

1. Išvalytas žuvis pasūdykite, pabarstykite peletrūnais ir sudėkite ant sviestu patepto folijos lakšto. Folijos kraštus gerai užspauskite ir kepkite 180 °C orkaitėje 20 min. 2. Paruoškite padažą: į gilioje keptuvėje ištirpintą sviestą suberkite...
Špinatai su riešutų padažu

Špinatai su riešutų padažu 5 asm.

1. Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkiter palikite 5 min. Vandenį nupilkite, špinatus gerai nuvarvinkite. 2. Sultinį arba vandenį sumaišykite su miltais, sojų pieno milteliais, pabarstykite druska (jei sultinys nesūdytas), pagardinkite...
Šparaginių pupelių ir grybų troškinys

Šparaginių pupelių ir grybų troškinys 4 asm.

1. Pupeles palikite atšilti. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite grybus ir ant vidutinės ugnies troškinkite, kol išsiskirs skysčio. 3. Nemažame apkepo inde sumaišykite jogurtą, miltus, vyną...
Sočiosios „kišenės“

Sočiosios „kišenės“ 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite pjaustytą svogūną, sugrūstus česnakus ir maišydami kepkite 5 min. Įberkite prieskonių mišinio ir dar 1 min. pakepinkite. 2. Šiek tiek pravėsusį keptuvės turinį sukrėskite į elektrinio maišiklio indą,...
Morkos vyno padaže

Morkos vyno padaže 4 asm.

1. Morkas supjaustykite plonais griežinėliais ir 7 min. pavirkite garuose. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite plonais žiedais supjaustytą svogūną ir kepkite 5 min. 3. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir toliau kaitindami po truputį...
Amerikietiška  pusryčių  duonelė

Amerikietiška pusryčių duonelė 6 asm.

1. Dubenyje gerai sumaišykite birius produktus. Kitame inde išsukite lengvai išplaktą kiaušinį, kefyrą (arba rūgpienį) ir tirpintą sviestą. Skystą masę supilkite ant sausos ir gerai, bet greitai išmaišykite – jei užtruksite, duonelė bus kieta. 2....
Indiška duonelė „naan“

Indiška duonelė „naan“ 6 asm.

1. Mieles inde sutrupinkite į drungną vandenį, įberkite druskos ir cukraus. Supilkite jogurtą. Po to pakaitomis pilkite tai aliejaus, tai miltų ir minkykite. Uždenkite ir palikite iškilti dvigubai – tam prireiks maždaug 2 valandų. 2. Orkaitę į...
Jogurtinė pusryčių  duonelė  su varške

Jogurtinė pusryčių duonelė su varške 4 asm.

1. Pirmoji diena. Sumaišykite jogurtą ir grūdėtąją varškę, po to įmaišykite ryžių dribsnius. Indą uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt. 2. Antroji diena. Sumaišykite druską, miltus, sviestą arba aliejų, kukurūzų...
Prancūziški  raguoliai

Prancūziški raguoliai 6 asm.

1. Dubenyje mieles ir cukrų ištirpinkite piene. Mišinį palikite15–20 minučių, kad mielės pradėtų kilti. 2. Miltus persijokite ir su druska suberkite į pieną ir mieles. Supilkite išplaktą kiaušinį ir 6–7 minutes minkykite. Dėkite tešlą į aliejumi iš...