1. Miltus dubenyje sumaišykite su cukrumi ir kardamonu.
2. Sviestą ištirpinkite, supilkite pieną. Į drungną mišinį įmaišykite mieles.
3. Mielių mišinį sumaišykite su miltais ir užminkykite tešlą. Jei reikia, dar įberkite miltų ir minkykite, kol...
1. Dubenyje mieles ištrinkite su cukrumi ir šiltu vandenių ir palikite 10–15 minučių, kad pradėtų rūgti.
2. Tuomet į mielių mišinį įpilkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite miltus, pasūdykite ir tešlą gerai išminkykite. Jei minklė atrodo labai minkš...
1. Iš miltų, vandens ir druskos užmaišykite minkštą tešlą. Mažiausiai 5 minutes minkykite rankomis arba virtuviniu kombainu, kol tešla taps vientisa. Jei tešla kietoka, įpilkite dar vandens.
2. Uždenkite ir valandai padėkite į šaldytuvą.
3. Ant...
1. Suberkite miltus į dubenį, viduryje padarykite duobutę.
2. Šiek tiek pašildykite maždaug 160 ml vandens.
3. Į duobutę sutrupinkite mieles, supilkite cukrų ir 4 šaukštus šilto vandens.
4. Mielių masę lengvai ištrinkite, užberkite trupučiu miltų...
1. Dubenyje su šiltu vandeniu ištirpinkite mieles, įberkite druskos, supilkite miltus, aliejų ir suminkykite tešlą.
2. Aptepkite ją aliejumi, suvoliokite į rutulį, įdėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite maždaug 1 valandai, kad pakiltų...
1. Dubenyje varškę išsukite su kiaušiniais, žiupsneliu druskos ir cukrumi. Kitame inde kepimo miltelius suberkite į grietinę, tuomet sukrėskite varškės masę.
2. Sukdami po truputį suberkite miltus. Jei minklė per minkšta, pridėkite dar miltų.
3....
1. Mieles sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi.
2. Supilkite vandenį, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
3. Miltus išsijokite į dubenį, supilkite mielių masę, aliejų, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
4. Dubenį už...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Pasiruoškite 20 x 20 cm dydžio kepimo indą, kurio aukštis būtų mažiausiai 8 centimetrai. Jeigu neturite tiksliai tokio dydžio kepimo indo, galite rinktis kitą, tačiau tokio paties ar labai panašaus tū...
1. Miltus persijokite į dubenį, jų viduryje padarykite duobutę, į ją sutrupinkite mieles ir supilkite pašildytą pieną. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla bus grietinės tirštumo. Uždenkite ir kildykite šiltai 20 minučių.
2. Sviestą ištirpinkite,...
1. Miltus supilkite į dubenį ir padarykite juose duobutę.
2. Pašildykite 150 ml vandens. Į duobutę įberkite cukraus, sutrupintas mieles, įpilkite 4 šaukštus šilto vandens. Mielių masę lengvai ištrinkite ir užberkite trupučiu miltų. Uždenkite ir...
1. Į dubenį išsijokite miltus, jų viduryje padarykite duobutę.
2. Mieles ištrinkite su cukrumi.
3. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps.
4. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite,...
1. Iš pradžių paruoškite stiklainėlį (0,75 l talpos), kuriame sluoksniuosite produktų mišinį sausainiams. Išplaukite jį ir labai gerai iššluostykite – turi būti visiškai sausas.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite...
1. Miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę.
2. Kiaušinius išplakite su vaniliniu cukrumi, plakdami po truputį supilkite pieną. Plakinį supilkite į miltuose padarytą duobutę ir šakute maišykite, kol...