1. Mieles ištrinkite su cukrumi.
2. Į dubenį supilkite pašildytas pasukas ar pieną, taip pat pusę kiekio visadalių ruginių miltų, ištrintas mieles ir užmaišykite tešlą. Jos paviršių apibarstykite miltais ir 2–3 valandas palaikykite šiltoje...
1. Kiaušinius išplakite su pienu.
2. Mieles ištrinkite su cukrumi.
3. Sviestą išsukite iki purumo, į jį sukrėskite mieles, sukdami po truputį pilkite kiaušinių ir pieno plakinį, berkite miltus, druską ir saulėgrąžas.
4. Plakite, kol masės...
1. Abejus miltus sumaišykite dubenyje, viduryje padarykite duobutę.
2. Supilkite 5 šaukštus pieno, išsukto su mielėmis ir cukrumi, užberkite miltais ir leiskite 10–15 minučių pakilti.
3. Sviestą ištirpinkite ir, kai pravės, išsukite su kiauš...
1. Mieles sutrupinkite į dubenį, supilkite 6altą vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps.
2. Sudėkite druską ir medų, po to abejus miltus ir išmaišykite iki vientisos tešlos.
3. Stambiai sukapokite riešutus.
4. Tešlą pasidėkite ant miltais...
1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.
2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą...
1. Varškę su cukrumi, druska ir atskirtu kiaušinio tryniu išplakite iki purumo. Įmaišykite miltus.
2. Kiaušinio baltymą išplakite ir įmaišykite į tešlą. Jeigu ji per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų ir gerai išmaišykite.
3. Rankas pamirkant į...
1. Kiaušinius, pieną, druską ir miltus gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Atsargiai įmaišykite lydytą sviestą ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Jeigu ji per tiršta, atskieskite pienu.
2. Įkaitintą keptuvę ištepkite aliejumi ir iškepkite...
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti.
2. Iš tešlos iškepkite...
1. Kreivabudžių galvutes nuvalykite ir nuplaukite. Pavoliokite miltuose, paskui pamirkykite plaktuose kiaušiniuose ir pavoliokite džiūvėsiuose.
2. Voveraites nuplaukite ir pakepinkite pusėje kiekio riebalų. Pasūdykite, pabarstykite pipirais.
3.Iš...
1. Inde į miltus suberkite mieles ir druską, gerai išmaišykite. Po truputį pilkite vandenį ir maišykite, kol gausite vientisą masę.
2. Indą (geriausia molinį ar keraminį) uždenkite maistine plėvele ir palikite 18 valandų.
3. Pakilusią tešlą iš...
1. Kambario temperatūros mieles ištrinkite su druska ir cukrumi, supilkite kūno temperatūros kefyrą arba rūgpienį.
2. Įmaišykite sėmenis ir saulėgrąžas, aliejų ir rupius miltus. Išminkykite vientisą tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite...
1. Mieles sutrupinkite į dubenį. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros ir nedideliame jo kiekyje ištirpinkite mieles.
2. Supilkite likusį pieną, sukrėskite medų, taip pat miltus, sumaišytus su prieskoniais ir druska, ir gerai išmaišykite.
3....