Receptai pagal ingredientą „Miltai“ 59 puslapis

Beliašai su vištiena ir žalumynais

Beliašai su vištiena ir žalumynais 4 asm.

1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje. Į dubenį suberkite miltus, padarykite per vidurį duobutę ir supilkite vandenį su mielėmis, uždenkite ir leiskite 10–15 minučių pastovėti, kad mielės pradėtų burbuliuoti. Tuomet supilkite aliejų, įmuškite...
Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai 4 asm.

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje. 2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė. 3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite...
Purūs keksiukai

Purūs keksiukai 6 asm.

1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo. 2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis. 3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį...
Omleto vyniotinis

Omleto vyniotinis 2 asm.

1. Faršą apkepkite su smulkintu svogūnu ir česnaku. Baigdami kepti sudėkite paprikų kubelius, smulkintus žalumynus, paskaninkite pipirais ir druska. Atvėsinkite. 2. Kiaušinius išplakite su pienu, miltais, aliejumi. Įberkite prieskonių, pipirų ir...
Apkepti koldūnai su sojų padažu

Apkepti koldūnai su sojų padažu 3 asm.

1. Iš miltų, kiaušinio, vandens ir druskos užminkykite kietą tešlą ir 20–30 minučių palaikykite kambario temperatūroje. 2. Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnu, sojų, tabasko padažais, pagardinkite pipirais. Tešlą plonai iškočiokite ir...
Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru

Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru 3 asm.

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir...
Mantai su jautiena

Mantai su jautiena 2 asm.

Dideli koldūnai, virti garuose 1. Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir įpilkite šalto vandens. Vandens pilkite tiek, kad išeitų kieta tešla. Tešlą 15–20 minučių palaikykite kambario temperatūroje, o paskui plonai iškoč...
Ravioliai su pomidorais ir bazilikais

Ravioliai su pomidorais ir bazilikais 4 asm.

1. Iš kiaušinio, aliejaus, vandens ir miltų užminkykite kietą tešlą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Faršą sumaišykite su pipirais, smulkintu svogūnu, bazilikais, pasūdykite. 2. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite...
Pica su faršu ir traškia šonine

Pica su faršu ir traškia šonine 4 asm.

1. Mieles sutrupinkite į šiltą vandenį, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (10–15 minučių). 2. Į dubenį su mielėmis suberkite miltus, supilkite aliejų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Miltų berkite tiek, kad bū...
Kokosinės krevetės

Kokosinės krevetės 3 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Kukurūzų miltus ir kokosų drožles suberkite į atskirus dubenėlius. Kiaušinių...
Garuose virtas vyniotinis su faršu ir bulvėmis

Garuose virtas vyniotinis su faršu ir bulvėmis 4 asm.

1. Iš kiaušinio, aliejaus, miltų, druskos ir šalto vandens užminkykite kietą tešlą. Tuomet ją uždenkite ir leiskite 15–20 minučių pastovėti kambario temperatūroje. 2. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, pipirais, druska ir ž...
Baklažanų apkepas su aviena

Baklažanų apkepas su aviena 4 asm.

1. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su faršu, paskaninkite Viduržemio regiono žolelių mišiniu, pipirais ir druska. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite prieskoniais ir susukite. Ritinėlius sudėkite į kepimo...
Sultinys su koldūnėliais

Sultinys su koldūnėliais 4 asm.

1. Kiaušinį sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, šiltu vandeniu, pasūdykite ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje. 2. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite....
Jogurtinė pica su bananais

Jogurtinė pica su bananais 3 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supylusi aliejų, masę pamaišykite švariais pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų riebalai. 2. Sukrėskite jogurtą, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir...
Bananai kokosinėje tešloje

Bananai kokosinėje tešloje 4 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį. Maišydama plona srovele supilkite kokosų pieną. Masę gerai išsukite, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską. Maišydama plona srovele pilkite šaltą virintą vandenį, kol masė taps tokio tirš...
Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu

Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, tarkuotą parmezaną, supilkite aliejų ir švariomis rankomis produktus sumaišykite. Toliau maišydama mediniu šaukštu, supilkite verdantį vandenį, suberkite likusius miltus ir suminkykite elastingą tešlą....
Majonezu ir morkomis pagardintas kepenų tortas

Majonezu ir morkomis pagardintas kepenų tortas 4 asm.

1. Kepenis sumalkite, įmuškite kiaušinius, įberkite miltų, supilkite pieną, paskaninkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Leiskite masei pastovėti apie 20 minučių, kad įsigertų prieskoniai. Iš paruoštos masės iškepkite plonus kepsnius (kaip...
Vyniotinis su faršo įdaru

Vyniotinis su faršo įdaru 4 asm.

1. Pieną pašildykite ir sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Leiskite mielėms pakilti. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, mielėmis, aliejumi, kiaušiniu ir druska. Užminkykite tešlą ir uždengę leiskite pakilti (30–40 minučių). Pakilusią...
Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu

Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu 4 asm.

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio...
Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru

Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru 4 asm.

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, dėkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.     2. Atvė...