1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais.
2. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite vyšnių uogienės ir susukite į volelį. Visus volelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C...
1. Cukrų ištirpinkite 3/4 stiklinės šilto vandens. Kai cukrus ištirps, pastatykite mišinį ant ugnies ir po truputį kaitinkite, kol užvirs.
2. Virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą. Šis procesas gali trukti keliolika minučių, per kurias...
1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite.
2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite...
1. Aguoniniai biskvitai. Suplakite minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus. Įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su aguonomis ir atsargiai įmaiš...
1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite.
2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.
3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir dž...
1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų.
2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki...
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas.
2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus...
„Rūgštūs serbentai yra geriausi sausainių draugai – puikiai tinka pertepti. Raudonųjų ar geltonųjų marmeladas gaiviai atmiešia šviesios trapios tešlos saldumą, o juodieji tinka tamsiai kakavinei – tokiai kaip ši.“
1. Minkštą sviestą išsukite su...
1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
1. Grietinėlėje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su varške.
2. Želatiną vis pakaitinant ištirpinkite piene ir supilkite į varškės masę, permaišykite.
3. Gautą kremą liekite ant norimo indo dugno, sudėkite trupintus sausainius ir vėl ant viršaus...
1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės.
2. Jogurtinėje grietinėje iš...
1. 2 kiaušinius išplakite su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus.
2. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir supilkite į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišykite.
3. Intensyviai maišydama suberkite miltus. Indą pastatykite šiltoje...
1. Sodą nugesinkite su šlakeliu actu.
2. Kiaušinius su cukrum gerai išplakite, suberkite vanilinį cukrų, miltus, sodą, varškę ir išminkykite tešlą.
3. Iš paruoštos tešlos formuokite apvalias spurgas ir virkite gerai įkaitintame aliejuje.
4. Iš...
1. Slyvas supjaustykite mažais gabaliukais.
2. Tešlai kiaušinių trynius suplakite su cukrumi, kol suputos. Į juos įmaišykite miltus ir pieną.
3. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite tešlą ir ant jos išdėliokite slyvų gabaliukus....