„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Miltelinis cukrus“ 14 puslapis

Menkė su rozmarinais

Menkė su rozmarinais 4 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiai supjaustykite. 2. Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite...
Pyragas su vyšnių uogiene

Pyragas su vyšnių uogiene 6 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite tešlą. Iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. 2. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite vyšnių uogienės ir susukite į volelį. Visus volelius sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C...
Minkšti saldainiai

Minkšti saldainiai 6 asm.

1. Cukrų ištirpinkite 3/4 stiklinės šilto vandens. Kai cukrus ištirps, pastatykite mišinį ant ugnies ir po truputį kaitinkite, kol užvirs. 2. Virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą. Šis procesas gali trukti keliolika minučių, per kurias...
Eklerai su kavos kremu „Chantilly“

Eklerai su kavos kremu „Chantilly“ 6 asm.

1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite. 2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite...
Tortas su morengais

Tortas su morengais 6 asm.

1. Aguoniniai biskvitai. Suplakite minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus. Įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su aguonomis ir atsargiai įmaiš...
Riešutų ir razinų saldainiai

Riešutų ir razinų saldainiai 5 asm.

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite. 2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.  3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir dž...
Imbierais kvepianti „eglutė“

Imbierais kvepianti „eglutė“ 5 asm.

1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų. 2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki...
Prancūziški skanumynai „Macarons“

Prancūziški skanumynai „Macarons“ 5 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir, prieš pradėdami gaminti, palaikykite kambario temperatūroje apie 24 valandas. 2. Jei naudosite migdolus, sumalkite juos iki miltelių ir kelis kartus persijokite per smulkų sietelį. Migdolų miltus...
Šokoladinės „pupos“

Šokoladinės „pupos“ 6 asm.

„Rūgštūs serbentai yra geriausi sausainių draugai – puikiai tinka pertepti. Raudonųjų ar geltonųjų marmeladas gaiviai atmiešia šviesios trapios tešlos saldumą, o juodieji tinka tamsiai kakavinei – tokiai kaip ši.“ 1. Minkštą sviestą išsukite su...
Riešutinės „sraigutės“

Riešutinės „sraigutės“ 6 asm.

1. Visus riešutus paskrudinkite ir sumalkite. Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite cinamoną, riešutus, įpilkite pieno. Po truputį berkite sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkykite, kol susidarys...
Blynai su morkomis

Blynai su morkomis 2 asm.

1. Miltus sumaišykite su žiupsneliu kepimo miltelių. 2. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir pienu, suberkite manus ir miltus. Supilkite smulkiai tarkuotos morkos masę. Gerai išmaišykite. 3. Kepkite aliejuje. Pabarstykite milteliniu cukrumi. Receptą...
Vaikiškas tortas

Vaikiškas tortas 8 asm.

1. Biskvito lakštus sutepkite uogiene. 2. Želatiną paruoškite mažame kiekyje vandens ir maišydama supilkite į varškės, grietinės bei miltelinio cukraus plakinį. 3. Pertepkite biskvito lakštus, palaukite, kol sustings, papuoškite. Autorės nuotr....
„Vieno kąsnio“ tortukas

„Vieno kąsnio“ tortukas 1 asm.

1. Grietinėlėje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su varške. 2. Želatiną vis pakaitinant ištirpinkite piene ir supilkite į varškės masę, permaišykite. 3. Gautą kremą liekite ant norimo indo dugno, sudėkite trupintus sausainius ir vėl ant viršaus...
Žymės: desertas, želė
Sausainukai su kokosų drožlėmis

Sausainukai su kokosų drožlėmis 4 asm.

1. Išplakite kiaušinius su milteliniu cukrumi. 2. Sviestą ištrinkite su miltais, įmuškite kiaušinį, suberkite kokoso drožles, miltelinį ir žiupsnelį vanilinio cukraus. 3. Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldymo kamerą....
Blynai su moliūgais

Blynai su moliūgais 4 asm.

1. Kiaušinį išplakite su cukrumi, suberkite manus, supilkite tarkuotą moliūgą, miltus, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 min. 2. Kepkite aliejuje. Patiekite apibarstytus milteliniu cukrumi ar su kitais mėgstamais priedais. Receptą atsiuntė...
Tortas „Maskarponės persikinis“

Tortas „Maskarponės persikinis“ 10 asm.

1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės. 2. Jogurtinėje grietinėje iš...
Kalėdinė eglutė

Kalėdinė eglutė 6 asm.

1. 2 kiaušinius išplakite su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. 2. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir supilkite į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišykite. 3. Intensyviai maišydama suberkite miltus. Indą pastatykite šiltoje...
Mėlynių pyragas

Mėlynių pyragas 6 asm.

1. Kepinių margariną arba sviestą sutrinkite su cukrumi. Įmaišykite kiaušinius ir tarkuotą apelsino žievelę. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir viską įmaišykite į tešlą. 2. Įberkite sulaužytą baltąjį šokoladą. Įdėkite ryžių dribsnių ir...
Varškės spurgos

Varškės spurgos 6 asm.

1. Sodą nugesinkite su šlakeliu actu. 2. Kiaušinius su cukrum gerai išplakite, suberkite vanilinį cukrų, miltus, sodą, varškę ir  išminkykite tešlą. 3. Iš paruoštos tešlos formuokite apvalias spurgas ir virkite gerai įkaitintame aliejuje. 4. Iš...
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 6 asm.

1. Slyvas supjaustykite mažais gabaliukais. 2. Tešlai kiaušinių trynius suplakite su cukrumi, kol suputos. Į juos įmaišykite miltus ir pieną. 3. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite tešlą ir ant jos išdėliokite slyvų gabaliukus....