„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Miltelinis cukrus“ 2 puslapis

Rudeninių obuolių pyragas

Rudeninių obuolių pyragas 6 asm.

Šis pyragas puikiai tiks prie kavos ar arbatos puodelio šaltais rudens vakarais. Obuolių pyragas purus, šiltą sunku pjaustyti, o išlaukti kol atvės dar sunkiau.

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai 4 asm.

Kvapnus ir gardus užkandis vasaros šventėms ir filmų peržiūroms.

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Tartaletės: Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip...
Braškiniai keksiukai su braškių glaistu

Braškiniai keksiukai su braškių glaistu 6 asm.

16 didelių arba 24 mažų keksiukų. Nuostabiausių vasaros uogų šventė.

Bemielis Velykų pyragas

Bemielis Velykų pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės,...
„Ferrero Rocher“ keksiukai

„Ferrero Rocher“ keksiukai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir cukrų, supilkite lydytą sviestą. Vis maišydami suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Supilkite pieną ir išmaišykite iki...
Velykų boba

Velykų boba 4 asm.

Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų.  Pašildykite pieną. 2/3 miltų, šiltą pieną, mieles bei 50 g miltelinio cukraus gerai išmaišykite. Šią „košelę“ pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kambario temperatūros...
Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu

Norvegiškas Velykų pyragas su apelsinais ir šokoladu 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki reikiamos temperatūros, kuri nurodyta orkaitės naudojimo instrukcijoje. 22–23 cm skersmens kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir apibarstykite miltais. Plaktuvu išplakite sviestą kartu su cukrumi iki purios masės....
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Šokoladinis Pjemonto tortas

Šokoladinis Pjemonto tortas 10 asm.

Maskarponės sūrį galima pakeisti bet kokios kitos rūšies grietinėlės sūriu, o vietoj rudojo cukraus panaudoti 100 g baltojo cukraus ir 50 g medaus.
Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais

Obuolių pyragaitis su karamele ir vaniliniais ledais 1 asm.

Obuoliai. Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Į keptuvę sudėkite sviestą, cukrų. Kaitinkite ant vidutinio karščio, kol cukrus virs karamele. Sudėkite obuolių skilteles, daug maišykite ir kepkite apie 1- 2 minutes, kol skiltelės...
Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.   Po vieną įmuškite kiaušinius. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo...
Pyragas su šafranais

Pyragas su šafranais 10 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Sumaišykite kiaušinius, cukrų, sirupą, vanilinį cukrų ir plakite, kol masė bus balta ir puri. Ištirpinkite sviestą. Pilkite pieną, berkite šafranus. Kaitinkite, kol užvirs. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir...
Naujametinis šampano šerbetas

Naujametinis šampano šerbetas 4 asm.

 Želatinos lapelį pamerkite į šaltą vandenį. Vandenyje ištirpinkite cukraus miltelius. Užvirkite. Nukelkite nuo viryklės. Nusunkite želatinos lapelį ir maišydami dėkite į prikaistuvį. Pilkite vyną. Paruoštą masę supilkite į keturis nedidelius...
Moliūginis pyragas su „Panna cotta“

Moliūginis pyragas su „Panna cotta“ 2 asm.

 Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkykite. Supilkite sirupą, išminkykite ir padėkite tešlą kelioms valandoms į šaldytuvą. Slyvas irgi kelias valandas pamirkykite svarainių sirupe. Moliūgų masę sumaiš...
Šokoladinis pyragas su kokakola

Šokoladinis pyragas su kokakola 4 asm.

Sviestą gerai išsukite su cukrumi. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kokakolą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Kepkite orkaitėje, į...
Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas

Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas 4 asm.

Moliūgą supjaustykite kubeliais (nemažais), užpilkite cukrumi ir laikykite apie pusę paros, kol susidarys nemažai skysčio. Susidariusias sultis nupilkite į puodą, išspauskite citrinų sultis ir jas supilkite į puodą, skystį užvirinkite ir vėl už...
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 4 asm.

Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais. Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių...
Obuolių rožytės

Obuolių rožytės 4 asm.

Tešlą atšildykite. kiekvieną  tešlos lakštą perpjaukite išilgai. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais. Užvirinkite maždaug litrą vandens, sudėkite obuolių griežinėlius ir virkite apie 9 min. Obuolius...