„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Miltelinis cukrus“ 4 puslapis

Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis

Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis 6 asm.

Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, patikrindami kas pusę minutės ir pamaišydami, kol gausite vientisą masę. Neperkaitinkite. Atidėkite į šalį. Kiaušinių baltymus ir...
Naminiai „Bounty“ batonėliai

Naminiai „Bounty“ batonėliai 10 asm.

Plokščią padėklą ar kitokį indą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite kokoso drožles, saldintą sutirštintą pieną ir miltelinį cukrų. Masė turi būti lipni ir drėgna. Drėgnais delnais suformuokite pailgus maždaug 5–7 cm ilgio ritinėlius...
Šokoladinis pyragėlis puodelyje

Šokoladinis pyragėlis puodelyje 2 asm.

Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų iki vientisos masės. Jei norite, į vidų įspauskite du karamelinius saldainius. Dėkite puodelį į mikrobangų...
Šokoladiniai keksiukai su burokėliais

Šokoladiniai keksiukai su burokėliais 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį. Į dubenį...
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 6 asm.

Labai gerai išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi „Farinu“. Įsijokite miltus. Išplakite dar sykį. Ištirpinkite šokoladą su sviestu dubenėlyje, įmerktame į karštą vandenį, ir įmaišykite į kiaušinių masę. Formeles patepkite sviestu ir...
Morengas su rabarbarais

Morengas su rabarbarais 6 asm.

Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu baltymus išplakite iki standžių putų. Tada po šauktą berkite cukraus miltelius ir plakite toliau. Kai visus cukraus miltelius subersite, įberkite 1 šaukštelį vanilinio cukraus ir baltymus plakite dar apie 5...
Trupinių, riešutų ir uogienės desertai

Trupinių, riešutų ir uogienės desertai 6 asm.

Į virtuvinį kombainą sumeskite pasmulkintą šaltą sviestą, kiaušinį, užberkite cukraus miltelius, druską ir miltus. Paruoškite birią tešlos trupinių masę ir padėkite į šaldytuvą. Obuolius nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir padalinkite...
Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis

Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis 6 asm.

Slyvas nuplikykite, nusausinkite, suberkite į dubenėlį ir apliekite brendžiu. Palikite 1-3 val. pamerktas. Baltymus išplakite su druska iki putų. Kiaušinius su cukranendrių cukrumi kitame dubenėlyje irgi išplakite iki putų. Šokoladą ištirpinkite...
Pyragaičiai su maskarpone ir rabarbarais

Pyragaičiai su maskarpone ir rabarbarais 6 asm.

Rabarbarus nuplaukite ir supjaustykite 2 cm ilgio gabaliukais. Suberkite į dubenį miltus, druską, cukrų, įtarkuokite šaltą sviestą, supilkite jogurtą ir suminkykite tešlą. Maskarponę išplakite su cukraus milteliais. Tešlą padalykite į 4 arba 6...
Sausainiai su lazdynų riešutais

Sausainiai su lazdynų riešutais 6 asm.

Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite teš...
Sluoksniuotas desertas su abrikosais

Sluoksniuotas desertas su abrikosais 3 asm.

Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais. Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis. Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio...
„Crêpes“

„Crêpes“ 4 asm.

Į didelį dubenį išsijokite miltus, druską ir miltelinį cukrų. Viduryje išsijotų miltų padarykite duobutę. Į ją įmuškite kiaušinius. Šluotele pradėkite plakti kiaušinius, pamažu į juos įplakdami ir dubenyje esančius miltus. Dubenėlyje sumaišykite...
Blynų tortas su šokoladu

Blynų tortas su šokoladu 12 asm.

IŠKEPKITE BLYNUS Blynų tortas Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į...
Orkaitėje keptas blynas su obuoliais

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais 4 asm.

Orkaitėje keptas blynas Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų...
Kakavinės snaigutės

Kakavinės snaigutės 6 asm.

Miltus, kakavos ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijokite per sietelį į dubenį. Į miltus supilkite lydytą sviestą, suberkite kokosų drožles, supilkite plaktus kiaušinių trynius ir suminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir 30 minuč...
Šventiški keksiukai

Šventiški keksiukai 6 asm.

Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles. Pamažėle supilkite grietinėlę, apelsinų likerį, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Po truputį tešlos krėskite į...
Kitoks varškės apkepas

Kitoks varškės apkepas 6 asm.

Varškės apkepas Išplakite mikseriu kiaušinius, vaškę, mascarpone sūrį ir miltelinį cukrų.    Miško uodų jogurtą sumaišykite su manų kruopomis. Palaukite kol išbrinks ir sumaišykite su visa mase.     Pilkite į silikoninį indą (todėl nereikia...
Lietiniai su šokoladu

Lietiniai su šokoladu 4 asm.

Vyšnias atšildykite, perliekite karštu vandeniu ir pamerkite rome. Paruoškite tešlą: kiaušinius išplakite, supilkite pieną, suberkite persijotus miltus, cukrų ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą 30 min. Keptuvėje iš...
Blynų tortas

Blynų tortas 4 asm.

Kiaušinių baltymus atsargiai atskirkite nuo trynių. Trynius, pieną, cukrų ir druską gerai išplakite. Pamažėle suberkite persijotus miltus, viską gerai išmaišykite ir palikite 15–20 min. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite. Baltymus...
Vafliai su šokoladiniu padažu ir skrudintais riešutais

Vafliai su šokoladiniu padažu ir skrudintais riešutais 5 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, o ant šio tolygiai paskleiskite lazdynų riešutus. Įkaitusioje orkaitėje kepkite apie 10 min., kol riešutų luobelės atšoks. Išimkite skardą iš orkaitės, atvė...