„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Miltelinis cukrus“ 8 puslapis

Šalta saldi sriuba su avietėmis

Šalta saldi sriuba su avietėmis 4 asm.

Avietes atsargiai nuplaukite ir palikite, kad nusivarvėtų. Ledų šaukšteliu išskobkite gražių rutuliukų iš meliono. Ant didelės pjaustymo lentos sudėkite mėtas, užberkite cukraus miltelių ir šiek tiek pakapokite, supilkite vanilės ekstraktą ir...
Citrininiai triufeliai

Citrininiai triufeliai 5 asm.

1. Baltą šokoladą, sviestą ir grietinėlę pakaitinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps ir gausite vientisą masę. • Jei tirpinate „garų vonelėje“. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens....
Citrinų kvadratėliai

Citrinų kvadratėliai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 30x20 cm dydžio kepimo indą. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Išminkykite minkštą tešlą.  Paruošta tešla išklokite kepimo...
Klasikinis grogas

Klasikinis grogas 2 asm.

Į stiklinę karštos juodosios arbatos supilkite romą ir viską gerai išmaišykite. Grogas tiekiamas storo stiklo stiklinėse arba puodukuose su šaukšteliu. Kulinaro patarimas. Dabar grogas retai gaminamas paisant klasikinio recepto – dažniausiai jis...
Braškių ir maskarponės desertas

Braškių ir maskarponės desertas 8 asm.

Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą. Į desertinius indelius...
Jogurtiniai persikų putėsiai

Jogurtiniai persikų putėsiai 8 asm.

Putėsiai – lengvas, gaivus ir labai paprastai paruošiamas desertas, idealiai tinkantis vasarai. Putėsius galite ruošti su bet kokiomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais ir kaskart mėgausitės tokiu pat skaniu, tačiau šiek tiek kitokiu desertu. Jogurtiniai persikų putėsiai dėl naudojamo natūralaus jogurto yra itin lengvos konsistencijos ir švelnaus persikų skonio.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 8 porcijas persikų putėsių.

Šokoladinis saliamis su sausainiais ir riešutais

Šokoladinis saliamis su sausainiais ir riešutais 10 asm.

Šokoladinis saliamis – tai žavi improvizacija mums puikiai žinomo „tinginio“. Šis desertas pagaminamas labai paprastai, jo skonis sodriai šokoladinis (naudokite kokybišką ir gardų juodąjį šokoladą!), o sausainiai ir traškūs riešutai suteikia jam papildomų puikių skonio natų. Šis saliamis – tai įrodymas, kad net paprasčiausią klasikinį desertą galima patiekti kitaip, t. y. stebinančiai, netikėtai, gražiai ir smagiai.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite apie 60 riekelių šokoladinio saliamio (priklausomai nuo saliamo dydžio).

Šventinis migdolų tortas

Šventinis migdolų tortas 4 asm.

1. Į du puodus įberkite po 400 g cukraus, įpilkite po 1,5 stiklinės vandens ir virkite, kol cukrus ištirps. 2. Migdolus nuplikykite, nulupkite ir sumalkite. 3. Migdolų miltus suberkite į puodą, sudėkite tarkuotą šokoladą, supilkite citrinų sultis...
Trupininis rabarbarų pyragas

Trupininis rabarbarų pyragas 6 asm.

1. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite tešlą ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Per tą laiką paruoškite įdarą: rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir troškinkite su cukrumi (be vandens), visą laiką maiš, kydami, kol masė sutirštė...
Gazelės rageliai

Gazelės rageliai 8 asm.

1. Persijokite miltus į dubenį. Įmuškite kiaušinio trynį į 125 ml (maždaug pusę puodelio) vandens ir supilkite į miltus kartu su išlydytu sviestu ir apelsinų žiedų vandeniu. 2. Viską sumaišykite, minkykite apie 5 min., kol susiformuos elastinga teš...
Sausainiai – saldžios gėlės

Sausainiai – saldžios gėlės 6 asm.

Kiekvienų metų birželio 1-ąją dieną pasaulyje yra minima ne tik kalendorinės vasaros pradžia, bet ir Tarptautinė vaikų gynimo diena.

Vaikų gynimo diena buvo įteisinta daugiau nei prieš 60 metų – 1949-aisiais Tarptautinėje moterų federacijos sesijoje, o pirmą kartą paminėta po metų, 1950-aisiais. Ši diena – tai priminimas visuomenei ir pasauliui apie vaikų teises, skatinimas jas gerbti ir saugoti, raginimas užtikrinti vaikams saugią, ramią, laimingą vaikystę. Tarptautinė vaikų gynimo diena dar kartą mus skatina susimąstyti, kad vaikai – maži ir nekalti, negalintys patys kovoti už teisingumą ir savo teises – turi būti ginami nuo smurto, išnaudojimo, neteisingumo, bado, prievartos... Gerbti ir ginti vaikų teises yra mūsų visų pareiga ir atsakomybė; juk kiekvienas vaikas neabejotinai nusipelnė nerūpestingos, lengvos ir laimingos vaikystės.

Taip pat tokios dienos kaip Tarptautinė vaikų gynimo diena mums primena, kaip visgi kartais mažai dėmesio skiriame vaikams. Paskendę darbuose, nuolat skubėdami, planuodami ir stengdamiesi išnaudoti visas dvidešimt keturias paros valandas, kartais trumpam pamirštame, kad visai šalia auga maži žmogučiai, kuriems mūsų dėmesys – pati brangiausia dovana pasaulyje. Birželio 1-ąją skatiname užversti darbo kalendorius ir prisiminti tikrąsias šeimos vertybes, praleisti laiką drauge su mažaisiais. Susiruošti į iškylą gamtoje, važinėti dviračiais, žaisti kamuoliu, o gal kepti sausainius? Net ne paprastus sausainius, o saldžią ir spalvingą sausainių gėlių puokštę!

Saldžiai gėlių puokštei iškepti nereikės nei daug specialių priemonių, nei išskirtinių įgūdžių virtuvėje – neabejojame, kad tokia pramoga patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Mielos mamos ir tėčiai, atraskite laiko ir praleiskite jį virtuvėje su savo mažaisiais. Juk tokios kartu su šeima praleistos akimirkos yra pačios gražiausios, linksmiausios ir amžiams lieka ryškiausiuose mūsų prisiminimuose.

Migdoliniai sausainiai

Migdoliniai sausainiai 5 asm.

1. Į dubenį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite. 2. Maisto smulkintuvu iki labai mažų gabalėlių susmulkinkite migdolus ir įmaiš...
Skanėstas „Kueh Lapis Legit“

Skanėstas „Kueh Lapis Legit“ 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Pasiruoškite 20 x 20 cm dydžio kepimo indą, kurio aukštis būtų mažiausiai 8 centimetrai. Jeigu neturite tiksliai tokio dydžio kepimo indo, galite rinktis kitą, tačiau tokio paties ar labai panašaus tū...
Bananiniai keksiukai su kavos kremo kepurėlėmis

Bananiniai keksiukai su kavos kremo kepurėlėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų formeles. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. 3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite trintų bananų tyrę, rudąjį cukrų, cukrų ir...
Šokoladinis lazdynų riešutų kremas

Šokoladinis lazdynų riešutų kremas 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Lazdynų  riešutus vienu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15 min., kol riešutai taps tamsiai rudos spalvos, o jų odelės atšoks....
Kvadratėliai su rikota ir uogomis

Kvadratėliai su rikota ir uogomis 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite rikotą, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį bei vanilinį cukrų, supilkite citrinų sultis ir gerai sumaišykite. 2. Ant miltais pabarstyto stalviršio patieskite vieną tešlos lakštą. Tolygiai aptepkite citrininiu...
Pyragaičiai su plikytu kremu

Pyragaičiai su plikytu kremu 4 asm.

1. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, suberkite druską, cukrų. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys. 2. Intensyviai maišydami mediniu šaukštu suberkite miltus ir sukite masę...
Krepšeliai su citrininiu kremu

Krepšeliai su citrininiu kremu 4 asm.

Ant medinės lentelės miltus gerai sumaišykite su druska ir cukrumi. Sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą ir trinkite produktus švariais sausais pirštais, kol gausite trupinius. Masės viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį ir suminkykite...
Saldus omletas su obuoliais

Saldus omletas su obuoliais 2 asm.

1. Citriną nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę.  2. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais. Apibarstykite tarkuotomis citrinų žievelėmis, išmaišykite.  3....
Apelsininis pyragas su morengais

Apelsininis pyragas su morengais 10 asm.

Pagaminsite per 2 valandas (neskaičiuojant morengų kepimo laiko). 1. Iškepkite morengus: valandą kambario temperatūroje pastovėjusius kiaušinių baltymus, įpylusi šlakelį šviežių citrinų sulčių, po šaukštą berdama miltelinį cukrų, standžiai iš...