1. Ne trumpiau nei pusvalandį kambario temperatūroje pastovėjusius kiaušinių baltymus sudėkite į plakimo indą.
2. Po šaukštą berdama kristalinį cukrų, plakite elektriniu plakikliu, kol masė sustandės ir ims blizgėti (apie 10 minučių). Sausu šaukš...
1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite.
2. Puode įkaitinkite...
1. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą. Tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.
2. Iš vanilės ankšties iš...
1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite.
2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškoč...
1. Šokoladą ir sviestą nuolat maišydami ištirpinkite inde, įstatytame į verdantį vandenį. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti.
2. Į atvėsusią šokolado masę įmaišykite cukrų, vanilės ekstraktą, po vieną – kiaušinius. Suberkite miltus...
1. Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius, razinas sudėkite į indą ir išmaišykite.
2. Išplaktus kiaušinius supilkite į ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą, įmaišykite nuo apelsino nutarkuotas žieveles, sultis.
3. Sviesto ir kiauš...
1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą.
2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą...
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti.
2. Iš tešlos iškepkite...
1. Nedideliame dubenėlyje ištirpinkite mieles šiltame vandenyje. Įmaišykite pusę šaukšto cukraus ir uždenkite švariu rankšluostėliu. Šiltai palaikykite apie 10 min., kol paviršiuje susidarys burbuliukai, o pačios masės tūris padvigubės.
2. Tuo...
1. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Geriausia, jeigu šie produktai bus vienodos temperatūros, todėl jau iš vakaro galite išimti sviestą iš šaldytuvo ir su žemė...
1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.
2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.
3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą.
2. Sausainius smukiai sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Gauta lipnia mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles.
3. Kepkite į...
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu.
2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su...