„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Miltelinis cukrus“ 9 puslapis

Prancūziški morengai

Prancūziški morengai 4 asm.

1. Ne trumpiau nei pusvalandį kambario temperatūroje pastovėjusius kiaušinių baltymus sudėkite į plakimo indą. 2. Po šaukštą berdama kristalinį cukrų, plakite elektriniu plakikliu, kol masė sustandės ir ims blizgėti (apie 10 minučių). Sausu šaukš...
Traškūs riešutiniai sausainėliai

Traškūs riešutiniai sausainėliai 4 asm.

1. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir apie 10 minučių skrudinkite 200 C karščio orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite luobeles. 2. Apie 200 g branduolių sumalkite kavamale, likusius susmulkinkite. Kiaušinių baltymus plakite...
Imbierinis pudingas su padažu

Imbierinis pudingas su padažu 4 asm.

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu. 2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius,...
Aguonų pyragas

Aguonų pyragas 4 asm.

1. Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakite. 2. Sviestą su cukrumi sukite tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišydami po...
Varškės spurgos su obuoliais

Varškės spurgos su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite. 2. Puode įkaitinkite...
Pyragas su nektarinais

Pyragas su nektarinais 4 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušinio tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą. Tešlą pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. 2. Iš vanilės ankšties iš...
Moliūgų desertas

Moliūgų desertas 4 asm.

1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite. 2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškoč...
Šokoladinis pyragas su riešutais ir razinomis

Šokoladinis pyragas su riešutais ir razinomis 4 asm.

1. Šokoladą ir sviestą nuolat maišydami ištirpinkite inde, įstatytame į verdantį vandenį. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. 2. Į atvėsusią šokolado masę įmaišykite cukrų, vanilės ekstraktą, po vieną – kiaušinius. Suberkite miltus...
Moliūgų pyragas su varškės kremu

Moliūgų pyragas su varškės kremu 4 asm.

1. Miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, prieskonius, razinas sudėkite į indą ir išmaišykite. 2. Išplaktus kiaušinius supilkite į ištirpintą ir kiek pravėsusį sviestą, įmaišykite nuo apelsino nutarkuotas žieveles, sultis. 3. Sviesto ir kiauš...
Sūrio plokštainis su miško uogomis

Sūrio plokštainis su miško uogomis 4 asm.

1. Iš miltų, sviesto, miltelinio cukraus, kiaušinio trynio ir druskos užminkykite tešlą, įvyniokite į foliją ir dėkite valandai į šaldytuvą. 2. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite skritulį ir juo išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Tešlą...
Lietiniai su maskarpone ir migdolais

Lietiniai su maskarpone ir migdolais 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius. 2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone....
Lietiniai su mėlynių uogiene

Lietiniai su mėlynių uogiene 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti. 2. Iš tešlos iškepkite...
Vafliai su serbentų uogiene

Vafliai su serbentų uogiene 2 asm.

1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą ištrinkite su kiaušinių tryniais, įberkite cukraus, miltelinio cukraus, druskos ir išmaišykite. 2. Į sviesto masę maišant pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių...
Saldi estiška mielinė pynė „Estonian Kringel“

Saldi estiška mielinė pynė „Estonian Kringel“ 8 asm.

1. Nedideliame dubenėlyje ištirpinkite mieles šiltame vandenyje. Įmaišykite pusę šaukšto cukraus ir uždenkite švariu rankšluostėliu. Šiltai palaikykite apie 10 min., kol paviršiuje susidarys burbuliukai, o pačios masės tūris padvigubės. 2. Tuo...
Žemės riešutų sviesto triufeliai

Žemės riešutų sviesto triufeliai 7 asm.

1. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Geriausia, jeigu šie produktai bus vienodos temperatūros, todėl jau iš vakaro galite išimti sviestą iš šaldytuvo ir su žemė...
Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai 4 asm.

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje. 2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė. 3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite...
Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir šokoladu

Pyragas su žemės riešutų sviestu, karamelizuotais bananais ir šokoladu 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą. 2. Sausainius smukiai sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Gauta lipnia mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles. 3. Kepkite į...
Citrininis tiramisas

Citrininis tiramisas 8 asm.

PARUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ 1. Prikaistuvyje sumaišykite citrinų sultis, tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį cukrų, kambario temperatūros sviestą ir kiaušinius. Suplakite iki vientisos masės. Prikaistuvį su produktais kaitinkite ant silpnos ugnies,...
Lietiniai su braškėmis

Lietiniai su braškėmis 4 asm.

 1. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais ir druska. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių. 2. Varškę sumaišykite su braškiniu jogurtu, įdėkite supjaustytų braškių, įberkite miltelinio ir vanilinio...
Pyragaičiai su vyšniomis

Pyragaičiai su vyšniomis 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu. 2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su...