Gegužės žvarbą puikiai išsklaidys karšta, tačiau vis tiek pavasariška (joje itin gausu žalios spalvos) sriuba, pagardinta netikėtais prieskoniais. Beje, šis receptas – tik orientyras, mat prieskonius ir žalumynus galite derinti pagal savo simpatijas.
Viduržemio jūros šalyse išpopuliarėjęs, dažniausiai iš ryžių gaminimas, patiekalas, gali įgauti visai kitokių – rudeniškų ir lietuviškų – spalvų, jeigu įdėsite moliūgų ir grybų, o ryžius pakeisite grikiais.
Šį patiekalą tvarkingai valgyti sunku – lipnus padažas apvelia pirštus ir lūpas, tačiau sustoti nesinori, nes šonkauliukai pasakiškai skanūs! Visa jų paslaptis – aptepas, kuriam prireiks trijų ingredientų. Ir neišsigąskite, jog vienas jų – japoniška miso pasta, pats laikas ją išbandyti ir dažniau naudoti ruošiant įvairius valgius.