Receptai pagal ingredientą „Moliūgai“ 7 puslapis

Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis

Kepti kiaulienos šonkauliukai su daržovėmis 4 asm.

1. Šonkauliukus pavirkite 30 min. sūdytame, laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. Apibarstykite šonkauliukus prieskoniais ir dėkite į kepimo skardą. 2. Šalia sudėkite skustas bulves, apibarstytas druska bei smulkintomis petražolėmis....
Pomidorų padaže marinuota vištiena

Pomidorų padaže marinuota vištiena 5 asm.

1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną. 2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru

Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru 6 asm.

1. Mėsą sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, manais, batonu, šaukštu prieskonių maltai mėsai. 2. Burokine tarka susmulkinkite visas daržoves. Į jas įberkite pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį muskato bei baltųjų pipirų. Išmaišykite su majonezu. 3....
Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu

Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu 4 asm.

1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais. 2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite...
Keptos daržovės su faršu

Keptos daržovės su faršu 4 asm.

1. Svogūnus, tarkuotas morkas ir moliūgą ištroškinkite aliejuje, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu bazilikų ir mairūnų. Masę sukrėskite į kepimo indą. 2. Faršą išmaišykite su maltos mėsos prieskoniais bei kiaušiniu ir taip pat sudėkite į kepimo...
Blynai su moliūgais

Blynai su moliūgais 4 asm.

1. Kiaušinį išplakite su cukrumi, suberkite manus, supilkite tarkuotą moliūgą, miltus, išmaišykite ir palikite pastovėti 10 min. 2. Kepkite aliejuje. Patiekite apibarstytus milteliniu cukrumi ar su kitais mėgstamais priedais. Receptą atsiuntė...
Imbierinis vištienos troškinukas

Imbierinis vištienos troškinukas 2 asm.

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite. 2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, į...
Kaimiška grybų sriuba su moliūgais

Kaimiška grybų sriuba su moliūgais 6 asm.

1. Pakepinkite supjaustytus lašinukus. Spirgučius išgraibykite, o likusiuose riebaluose apkepkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir smulkintą svogūną. 2. Į verdantį vandenį suberkite voveraites, apkepintą moliūgo ir svogūnų masę, kubeliais pjaustytas...
Lietiniai blynai su moliūgų įdaru

Lietiniai blynai su moliūgų įdaru 4 asm.

1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje. 2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroš...
Moliūgų ir kriaušių pyragas

Moliūgų ir kriaušių pyragas 4 asm.

1. Nulupkite kriaušes ir supjaustykite skiltelėmis, nuluptą moliūgą sutarkuokite stambia tarka. 2. Kitame inde ištirpinkite sviestą ir ištrinkite su cukrumi, supilkite miltus ir kepimo miltelius. 3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų....
Karkos suktinis su voveraitėmis ir daržovėmis

Karkos suktinis su voveraitėmis ir daržovėmis 8 asm.

1. Voveraites apvirkite su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir kmynais. 2. Karką nuskuskite ir nudirkite jai odą, išilgai neperpjaunant. Išrinkite mėsą, be riebalų ir sausgyslių. Mėsos gabalėlius lengvai pamuškite ir supjaustykite...
Žymės: Vyniotinis, karka
Žemaičių blynai su daržovėmis

Žemaičių blynai su daržovėmis 4 asm.

1. Virtas bulves sutrinkite, įberkite petražolių, pasūdykite, jei reikia, ir suminkykite su miltais. 2. Aliejuje pakepinkite svogūną, po kelių minučių suverskite tarkuotą morką, dar po kokių 5 min. tarkuotą moliūgą. 3. Įberkite po žiupsnelį...
Moliūgų salotos

Moliūgų salotos 4 asm.

Moliūgą sutarkuokite, pomidorą ir svogūną supjaustykite, suberkite smulkintus krapus, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų. Užliekite varškės - grietinėlės padažu. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Žymės: salotos, moliūgai
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi. 3. Kreminę varškę išmaišykite su kiek...
„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso

„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso 4 asm.

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolė...
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 6 asm.

1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu. 2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 3. Varškę...
Moliūgo pataluose

Moliūgo pataluose 8 asm.

1. Žuvį (arba mėsą) supjaustykite gabalėliais, apibarstykite prieskoniais, druska ir šiek tiek palikite, kad įsigertų. 2. Bulves supjautykite pusės centimetro storio griežinėliais ir išvirkite puode. 3. Keptuvėje atskirai patroškinkite burokine...
Moliūgo ir mėsos apkepas

Moliūgo ir mėsos apkepas 6 asm.

1. Moliūgo minkštimą ir bulves supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite. 2. Susmulkinkite česnakus ir sumaišykite su mėsa bei pipiras ir kitais prieskoniais. 3. Sumaišykite moliūgus, bulves bei mėsos masę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įdė...
Vitaminų dozė

Vitaminų dozė 2 asm.

1. Moliūgą nuplaukite ir išimkite sėklas. Minkštimą supjaustykite didesniais kubeliais ir pavirkite kelias minutes. 2. Česnakus nulupkite, sudėkite į puodą, kuriame virė moliūgai, įberkite druskos, su blenderiu viską sutrinkite ir užkaitinkite iki...
Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponės tortas „Bobų vasara“ 12 asm.

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. 2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10...