1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaiš...
1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite...
1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.
2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.
3....
1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Svogūnus, morkas, salierus, geltoną saldžiąją papriką supjaustykite ir 5 min. pakepkite keptuvėje ant aliejaus.
2. Viską sukrėskite į puodą su vandeniu ir virkite, kol daržovės išvirs.
3. Paskui sriubą...
1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandeniu ir palikite pastovėti.
2. Supjaustykite morkas, salierą, svogūnus ir 5 min. viską kepkite ant aliejaus. Daržoves sudėkite į puodą su bulvėmis ir virkite, kol užvirs....
1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite viską ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir pakepinkite kartu su česnaku. Truputį pakepinus suberkite šiaudeliais pjaustytas morkas ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol viskas suminkštės.
2. Vėliau sudėkite šiaudeliais pjaustytą žalią...
1. Baklažaną perpjaukite pusiau ir dar pusiau, ištrinkite druska bei prieskoniais.
2. Darykite įdarą: sutarkuokite morką, supjaustykite česnaką, saulėje džiovintus pomidorus, papriką ir viską pakepinkite ant aliejaus 5 minutes, tada įdarykite...
1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse.
2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus....
1. Bulves ir morkas išvirkite bei nulupkite.
2. Visus produktus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite prieskoniais ir viską sumaišykite su majonezu.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Šonkauliukus pavirkite 30 min. sūdytame, laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. Apibarstykite šonkauliukus prieskoniais ir dėkite į kepimo skardą.
2. Šalia sudėkite skustas bulves, apibarstytas druska bei smulkintomis petražolėmis....
1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną.
2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.
2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.
3. Į kepimo skardą sudė...
1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite.
2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens.
3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštė...