Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Morkos“ 31 puslapis

Gustavo cukinijų ir pomidorų troškinys

Gustavo cukinijų ir pomidorų troškinys 4 asm.

1. Nuvalykite, nulupkite cukiniją, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite juos su miltais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepinkite 10–15 minučių. 2. Į...
Karštos vištienos salotos

Karštos vištienos salotos 2 asm.

1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis. 2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą,...
Jautienos didkepsnis

Jautienos didkepsnis 2 asm.

1. Jautieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, įtrinkite prieskoniais, aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti, tada iškepkite karštuose riebaluose ir padėkite šiltai. 2. Paruoškite morkų rutuliukus: morkas sutarkuokite smulkia trintuve,...
Daržovių sriuba

Daržovių sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite kubeliais bulves. 2. Ant sviesto pakepinkite svogūną, žiedinį kopūstą, pupeles, morką ir žirnius. 3. Baigiant virti bulvėms, sudėkite į puodą apkeptas daržoves, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir  pavirkite dar...
Daržovių pyragas su pesto padažu

Daržovių pyragas su pesto padažu 4 asm.

1. Cukinijas supjaustykite pusračiais, svogūną – pusžiedžiais, o morkas – ritinėliais. Tešlą gerai iškočiokite, kad ji būtų 3 mm storumo. 2. Tešla suformuokite norimą formą, subadykite šakute. Pyrago pagrindą gerai ištepkite pesto padažu. 3. Darž...
Upėtakis su citrinomis

Upėtakis su citrinomis 2 asm.

1. Žuvį nuplaukite, išvalykite, nuskuskite, vidų įtrinkite sviestu, išspaustais česnakais ir pagal skonį šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite šiaudeliais. 3. Svogūną nulupkite, supjaustykite plonyčiais griežinė...
Morkų ir varškės sūrio salotos

Morkų ir varškės sūrio salotos 4 asm.

1. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintas šviežias prieskonines žoleles, užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu (kad vos semtų), pagal skonį įberkite druskos, atsargiai išmaišykite ir palikite...
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru

Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru 4 asm.

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų. 2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę...
Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis

Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis 3 asm.

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite. 3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį. 4. Aitriąją papriką ir č...
Lašiša ir varškė lavaše

Lašiša ir varškė lavaše 4 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
Vegetariniai buritai

Vegetariniai buritai 6 asm.

1. Svogūnus, pievagrybius, pomidorus smulkiai supjaustykite, česnakus sugrūskite ir viską 5–10 min. patroškinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po 2 šaukštus įdaro, pabarstykite tarkuotu sūriu, susukite į...
Trinta cukinijų ir morkų sriuba

Trinta cukinijų ir morkų sriuba 3 asm.

1. Morkas ir bulves nuskuskite, stambiai supjaustykite. Cukiniją nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite stambiais kubeliais. Svogūną nulupkite ir perpjaukite pusiau. 2. Sudėkite į puodą morkas bei bulves, užpilkite vandeniu (galite naudoti...
Piemenėlių pyragas

Piemenėlių pyragas 6 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sugruskite su karštu pienu ir sviestu. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus. Nuskuskite morką, supjaustykite šiaudeliais. 3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai...
Sriuba su lydytu sūriu

Sriuba su lydytu sūriu 4 asm.

1. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite ryžius, virkite apie 10 min. 2. Kol ryžiai virs, nuskuskite morką, supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nedideliais žiedynais supjaustykite brokolinį kopūstą. 3. Sudėkite į puodą morkas,...
Pikantiška lęšių sriuba

Pikantiška lęšių sriuba 4 asm.

1. Lęšius perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite. 2. Puode storu dugnu arba gilioje keptuv4je įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, trumpai pakepinkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi. 3. Išspauskite...
Cukinijų kepsneliai su įdaru

Cukinijų kepsneliai su įdaru 3 asm.

1. Burokine tarka sutarkuokite morkas, svogūnus supjaustykite griežinėliais. Nuolat maišydama apkepkite daržoves aliejuje ir pagal skonį pasūdykite. 2. Nuluptą cukiniją supjaustykite vienodo pločio griežinėliais, išimkite sėklas ir pabarstykite...
Apkepas su daržovėmis

Apkepas su daržovėmis 4 asm.

1. Ant stalo ar didelės lentos suberkite miltus, ant jų burokine tarka sutarkuokite sviestą (kuo jis šaltesnis, tuo mažiau veliasi) ir ilgu plačiu peiliu kapokite, kol neliks sausų miltų. Tada įpilkite 3 šaukštus vandens ir baikite minkyti rankomis....
Pyragas su lašiša ir varške

Pyragas su lašiša ir varške 6 asm.

1. Iš margarino, miltų, druskos, cukraus ir vandens užminkykite tešlą ir apie 2 valandas laikykite šaldytuve. 2. Lašišos filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite žuvų prieskoniais, pasūdykite ir apkepinkite keptuvėje. Cukiniją, morką...
Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis

Ryžiai su „Biryani“ daržovėmis 4 asm.

1. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynėliais. Žirnelius suberkite ant popierinio rankšluosčio (sugers skystį) ir palikite atitirpti. Šparagines pupeles taip pat atitirpinkite. Morkas supjaustykite 2,5 cm ilgio gabaliukais. Bulves nuskuskite ir...
Kopūstų sriuba su citrinomis

Kopūstų sriuba su citrinomis 5 asm.

1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min....