Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Morkos“ 32 puslapis

Pieniška žuvienė

Pieniška žuvienė 5 asm.

1. Žuvį išdarinėkite, išimkite nugarkaulį, nulupkite ir supjaustykite porcijomis. Galvą, odą ir ašakas sudėkite į puodą, įpilkite 1 l vandens, įdėkite petražolių šaknį ir ant nedidelės ugnies pavirkite 20 min. 2. Svogūnus smulkiai sukapokite ir...
Pupelių sriuba su kruopomis

Pupelių sriuba su kruopomis 5 asm.

1. Perlines kruopas ir pupeles suberkite į atskirus indus, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite per naktį mirkti. Paskui vandenį, kuriame mirko, nupilkite, įpilkite švaraus vandens ir išvirkite atskiruose puoduose. 2. Svogūnus supjaustykite...
Bulvių sriuba su dešrelėmis

Bulvių sriuba su dešrelėmis 6 asm.

1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. 2. Lašinukus supjaustykite smulkiais...
Minestronė su pesto padažu

Minestronė su pesto padažu 4 asm.

1. Bazilikus nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. Česnakus nulupkite, stambiai sukapokite ir maišikliu gerai sutrinkite su bazilikais, kedrų riešutais bei aliejumi, kad pasidarytų tiršta masė. Jei pesto padažas atrodo kiek per tirštas, į...
Žuvis su daržovėmis

Žuvis su daržovėmis 2 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite porcijos dydžio gabalais, sudėkite į dubenį, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti. 2. Nuplautas morkas nuskuskite ir supjaustykite arba...
Daugiaryžis su džiovintais grybais

Daugiaryžis su džiovintais grybais 2 asm.

1. Džiovintus grybus nuplaukite, užpilkite stikline vandens ir palikite mirkti maždaug 3 val. Grybus išgriebkite, nuspauskite (skysčio neišpilkite), supjaustykite mažesniais gabalėliais. 2. Puode užvirinkite 700 ml vandens, sudėkite gabalėliais...
Rūgštynių salotos

Rūgštynių salotos 2 asm.

1. Jaunas švariai nuplautas, nusausintas rūgštynes kiek pasmulkinkite ir dubenyje atsargiai sumaišykite su šiaudeliais tarkuotomis šviežiomis morkomis, griežinėliais pjaustytais ridikėliais bei kubeliais smulkintais obuoliais. 2. Paruoškite padažą:...
Trinta morkų sriuba

Trinta morkų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus, česnakus ir imbierą nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. 2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, suberkite į svogūnų troškinį ir, uždengusi keptuvę dangčiu, kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min., iki suminkštės. 3....
Salotos stiklinaitėse

Salotos stiklinaitėse 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite. 3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų...
Blyneliai su daržovėmis

Blyneliai su daržovėmis 6 asm.

 1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų daržovių pjaustyklė). 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite paruoštus daržovių šiaudelius. 3. Šparagines...
Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose

Raugintų kopūstų sriuba duonos kepaliukuose 4 asm.

1. Kopūstus sudėti į verdantį sultinį, įmesti laurų lapelį, kadagių uogas ir virti, kol kopūstai suminkštės. 2. Porą nuvalyti, supjaustyti griežinėliais ir pakepinti keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėti stambiai sutarkuotas morkas ir dar truputį...
Kario sriuba

Kario sriuba 4 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais. 2. Puode įkaitinkite riebalus, sukrėskite kario pastą ir maišydama pakepinkite maždaug pusę minutės, tik nesudeginkite. Supilkite sultinį, kokosų pieną, smulkiai tarkuotą imbiero šaknį,...
Morkų keksiukai

Morkų keksiukai 8 asm.

1. Į gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. 2. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, plona srovele įmaišykite tirpintą sviestą. Plaktus kiaušinius sumaišykite...
Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis

Silkė su morkomis, riešutais ir slyvomis 6 asm.

1. Morkas smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Pabarstykite druska. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. 2. Silkes išskroskite, nulupkite, išrinkite ašakas. Susukite filė suktinukus ir...
Bavariška lietinių blynų sriuba

Bavariška lietinių blynų sriuba 2 asm.

1. Miltus išsijokite į dubenį, padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir pieną. Maišykite gausis vientisa masė. Tešlą palikite valandai. 2. Užkaiskite vištienos sultinį, imeskite pailgais gabalėliais supjaustytas morkas ir...
Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė

Kopūstų, saldžiųjų paprikų, morkų ir svogūnų mišrainė 10 asm.

1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų. 2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.
Įdarytos tortilijos

Įdarytos tortilijos 4 asm.

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. 2. Pieną pakaitinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės ir plona srovele pildama įplakite į tešlą. Kai tešla atšoks nuo dubens sienelių, ją dė...
Kiauliena su grybų padažu

Kiauliena su grybų padažu 6 asm.

1. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį, tada išvirkite ir kiek pasmulkinkite. 2. Morkas nuskuskite, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Salierą nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite,...
Sotus troškinys

Sotus troškinys 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir...
Krosnyje keptos morkos

Krosnyje keptos morkos 4 asm.

1. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite būtinai didesniais gabalėliais – mažesni kepami ištyžta. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes, irgi sukapokite. Imbierą nulupkite,...