Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Morkos“ 36 puslapis

Pangasijų krepšeliai su kalmarais

Pangasijų krepšeliai su kalmarais 2 asm.

Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų. Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes. Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite,...
Omletas su morkomis

Omletas su morkomis 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu. 2. Sukrėskite grietinę, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų bei druskos. 3. Maišydama suberkite miltus ir plakite masę šakute, kol ji taps vientisa. Įmaišykite smulkintus šviežius žalumynus. 4. Morkas...
Įdaryti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai 4 asm.

1. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Nuo morkos ir saliero nulupkite žievę ir sutarkuokite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus. Keletą minučių patroškinkite, kol pagels. 2. Kietai...
Pomidorų sriuba su kukulaičiais

Pomidorų sriuba su kukulaičiais 4 asm.

1. Ryžius suberkite į 0,5  litro verdančio sultinio. Virkite, kaip nurodyta ant ryžių pakuotės arba kol suminkštės. Nukoškite. 2. Pomidorų kotelius išpjaukite, odelę keliose vietose įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Pomidorus...
Sveikuolių pyragas

Sveikuolių pyragas 6 asm.

1. Morkas nulupkite ir sutrinkite bulvine tarka. Tada į jų masę suberkite miltus, riešutus, razinas, burnočius, cukrų, druską, prieskonius, įmuškite kiaušinių trynius, įpilkite aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišykite. 2. Kiaušinių baltymus...
Kiniškos sojų varškės salotos

Kiniškos sojų varškės salotos 4 asm.

1. Sojų varškę supjaustykite didesniais kubeliais. Panardinkite juos 1–2 min. į verdantį vandenį. Išgriebkite, nusausinkite ir berkite į keptuvę su 2 šaukštais įkaitinto sezamo aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus. 2. Pievagrybius ir porus...
Keptos morkos

Keptos morkos 5 asm.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 2. Morkas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais. 3. Apelsiną nušveiskite šepetėliu, nuplaukite, nulupkite, iš minkštimo išspauskite sultis ir sumaišykite su aliejumi. 4. Nuplautą aitriąją...
Barščiai su rūkyta šonine

Barščiai su rūkyta šonine 6 asm.

1. Pupeles iš vakaro užmerkite, tada išvirkite. 2. Burokėlius nuplaukite, nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve ir troškinkite su pomidorų tyre bei burokėlių sunka. 3. Svogūnus pakepinkite svieste su morkomis ir petražolės šaknimi, iki suminkš...
Pikantiški barščiai su džiovintomis slyvomis

Pikantiški barščiai su džiovintomis slyvomis 6 asm.

1. Kopūstą supjaustykite šiaudeliais, žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynėliais ir kiek patrumpinkite kotelius. 2. Į puodą supilkite sultinį, suberkite pipirus ir laurų lapelius, sumeskite smulkintus kopūstus ir virkite ant silpnos ugnies apie 15...
Raugintų burokėlių barščiai su „ausytėmis“

Raugintų burokėlių barščiai su „ausytėmis“ 5 asm.

1. Burokėlius užraukite prieš kelias dienas: nuvalytus sudėkite į stiklainį su riekele ruginės duonos ir užpylusios vandeniu laikykite šiltai. Tada ištraukite, supjaustykite kubeliais, užpilkite raudonųjų serbentų, citrinų, ar kitokiomis rūgščiomis...
Barščiai su kukuliais

Barščiai su kukuliais 5 asm.

1. Burokėlius nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, neluptus dėkite į karščiui atsparią formą ir kepkite apie 40 min. ant vidutinės ugnies. Tada nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, užpilkite obuolių sultimis ir bent valandai palikite, kad...
Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, sumeskite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2–2,5 val. Likus 30–40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirų grū...
Grikių ir grybų maltinukai

Grikių ir grybų maltinukai 6 asm.

1. Grikius perrinkite, nuplaukite, kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada užpilkite jo tiek, kad gerai apsemtų ir per naktį pamirkykite. 2. Nusunktus gerai išbrinkusius grikius ir smulkintas virtas bulves sukrėskite į gilų indą. 3....
Pyragas su kopūstais

Pyragas su kopūstais 5 asm.

1. Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, miltus sumaišykite su druska, suberkite į sviestą ir maišykite kombainu lėtu režimu, kol gausite stambius trupinius. Tada sukrėskite grietinę ir užminkykite tešlą. 2. Tešlą padalykite į dvi dalis,...
Bulvės su meksikietišku įdaru

Bulvės su meksikietišku įdaru 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve. 2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie...
Bulvės su vištienos ir grybų įdaru

Bulvės su vištienos ir grybų įdaru 5 asm.

1. Bulves nuskuskite, išpjaukite vidurį, kad gautumėte valteles. 2. Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite vištienos prieskoniais ir trumpai palikite, kad prieskoniai įsigertų. 3. Grybus išvalykite, nuplaukite,...
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos 4 asm.

1. Bulves, morkas ir saliero gumbą nulupkite, nuplaukite. 2. Bulves supjaustykite ketvirčiais, morkas specialiu peiliu – dekoratyviais griežinėliais, saliero gumbą – nedideliais kubeliais. 3. Visas daržoves sudėkite į karščiui atsparią kepimo...
Lęšių troškinys

Lęšių troškinys 4 asm.

1. Lęšius išvirkite arba ištroškinkite garuose. 2. Svogūną, baklažaną ir pievagrybius supjaustykite, nuskustas morkas sutarkuokite smulkiais šiaudeliais. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir pakaitinusi suberkite smulkintas morkas, pievagrybius...
Bulvių apkepas su vištiena

Bulvių apkepas su vištiena 4 asm.

1. Vištienos filė išvirkite ir smulkiai suplėšykite šakute. Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, morkas supjaustykite kubeliais. 2. Vištieną su smulkintomis daržovėmis apkepkite aliejuje. Įberkite miltų, žiupsnelį druskos, pipirų, išmaišykite ir...