1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.
2. Bulves nulupkite, išvirkite pasū...
1. Pieną užkaitinkite puodelyje su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu, palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų ir perkoškite.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės....
1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.
2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus,...
1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Porus ir paprikas susmulkinkite. Berkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir troškinkite, kol suminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
2. Salotas suplėšykite ir išdėliokite lėkštėje, dėkite...
1. Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, įmeskite kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, įberkite šaukštelį druskos, užvirkite ir palikite ant silpnos ugnies apie 20 min.
2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15...
1. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste ir suverskite į puodą su sultiniu.
3. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais ir virkite ant...
1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste.
3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite),...
1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve.
2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie...