„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Muskatas“ 13 puslapis

Lazanija su špinatais

Lazanija su špinatais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite špinatų ir rikotos įdarą. Nuplaukite ir gerai nusausinkite špinatus. Susmulkinkite svogūną. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite svogūnus, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite, kol svogūnų gabalėliai...
Lazanija su mėsos faršu

Lazanija su mėsos faršu 6 asm.

1. Paruoškite mėsos faršo padažą. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, gabalėliais pjaustytą morką, išspauskite česnaką, trumpai pakepinkite. 2. Kai daržovės suminkštės, sudėkite faršą, uždenkite dangčiu ir patroš...
Prancūziška bulvių apkepėlė

Prancūziška bulvių apkepėlė 4 asm.

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus, maišydama...
Virtinukai su bulvėmis

Virtinukai su bulvėmis 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti. 2. Bulves nulupkite, išvirkite pasū...
Sūrių suflė

Sūrių suflė 4 asm.

1. Pieną užkaitinkite puodelyje su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu, palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų ir perkoškite. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės....
Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 4 asm.

1. Puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną, vis pamaišydama kepinkite ant silpnos ugnies, kol gabalėliai suminkštės. 2. Sudėkite moliūgus ir bulves, uždenkite puodą. Troškinkite daržoves maždaug 10 min., kartais...
Vegetariška lazanija su moliūgais

Vegetariška lazanija su moliūgais 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje ištirpykite 2 šaukštus sviesto, trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite moliūgų kubelius ir smulkintus pomidorus, išspauskite česnaką. Įpilkite 100 ml sultinio, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite maždaug 5 min. 2....
Pikantiškas paštetas

Pikantiškas paštetas 4 asm.

1. Dubenėlyje sumaišykite portveiną, konjaką ir tarkuotą apelsino žievelę. Gautu mišiniu apliekite nuplautas, nusausintas kepenėles ir palikite valandai pastovėti.  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus...
Pievagrybių apkepas

Pievagrybių apkepas 4 asm.

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite pievagrybius ir griežinėliais pjaustytus porus, maišydama kepkite, kol suminkštės. 2. Suberkite miltus, supilkite likusį aliejų ir maišydama kepkite dar maždaug 5 min. 3....
Bulvių ir moliūgų blynai

Bulvių ir moliūgų blynai 4 asm.

1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite. 2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus,...
Karšta silkių užkandėlė

Karšta silkių užkandėlė 4 asm.

1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Porus ir paprikas susmulkinkite. Berkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir troškinkite, kol suminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 2. Salotas suplėšykite ir išdėliokite lėkštėje, dėkite...
Pikantiškas paštetas su figom

Pikantiškas paštetas su figom 6 asm.

1. Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, įmeskite kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, įberkite šaukštelį druskos, užvirkite ir palikite ant silpnos ugnies apie 20 min. 2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15...
Rizotu įdarytos paprikos

Rizotu įdarytos paprikos 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, viršūnėles nupjaukite. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus. 3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, į...
Trinta sriuba

Trinta sriuba 4 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste ir suverskite į puodą su sultiniu. 3. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais ir virkite ant...
Baklažanų apkepas

Baklažanų apkepas 6 asm.

1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite pailgais griežinėliais, įtrinkite druska ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį skystį, o baklažanus trumpai apkepkite aliejuje. 2....
Pyragas su špinatais

Pyragas su špinatais 7 asm.

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite. 2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir...
Lazanija su varške

Lazanija su varške 5 asm.

1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų. 2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste. 3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite),...
Trinta salierų sriuba

Trinta salierų sriuba 4 asm.

1. Salierus nuplaukite, susmulkinkite. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Pievagrybius nulupkite, susmulkinkite. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais, suberkite salierus,...
Bulvės su meksikietišku įdaru

Bulvės su meksikietišku įdaru 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve. 2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie...
Pyragėliai su špinatais

Pyragėliai su špinatais 6 asm.

1. Tešlą palaikykite kambario temperatūroje, kad atšiltų. 2. Špinatus gerai nuplaukite ir 2–3 min. pavirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite, nuvarvinkite ir susmulkinkite. 3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus. 4. Elektriniu grūstuvu...