„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Muskatas“ 6 puslapis

Šokoladiniai keksiukai

Šokoladiniai keksiukai 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 185 laipsnių. Šokoladą sulaužykite į gilią lėkštę. Čia pat sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą. Lėkštę įstatykitevį didesnį dubenį su karštu vandeniu ir lydykite, kol neliks gumulėlių. Kiaušinių trynius atsikirkite nuo...
Kepti makaronai su sūriu

Kepti makaronai su sūriu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaiš...
Pipirinis vištienos karis

Pipirinis vištienos karis 2 asm.

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo...
Karamelinis ryžių pudingas

Karamelinis ryžių pudingas 4 asm.

Astos Černės nuotr./Karamelinis ryžių pudingas Į didelį prikaistuvį sudėkite karamelizuotą sutirštintą pieną, supilkite pieną, suberkite druską. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami šluotele, kol karamelizuotas sutirštintas...
Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas 15 asm.

Šokoladinis cukinijų pyragas Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepkite gabalėliu sviesto ir tolygiai apibarstykite kakavos milteliais. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, nesaldžius...
Orkaitėje keptas blynas su obuoliais

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais 4 asm.

Orkaitėje keptas blynas Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų...
Degintas pyragas su svogūnais ir šonine

Degintas pyragas su svogūnais ir šonine 2 asm.

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Uždenkite ir palaikykite šiltai 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos. Suberkite likusius miltus, supilkite aliejų ir druską. Tešlą išminkykite: ji turi būti minkš...
Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai 12 asm.

Į nedidelį prikaistuvį sudėkite medų, sviestą ir rudąjį cukrų. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs ir visi cukraus kristalai ištirps. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol masė atvės ir taps tąsios...
Vaniliniai prieskoniniai riešutai

Vaniliniai prieskoniniai riešutai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite....
Bulvių košė su žalumynais

Bulvių košė su žalumynais 2 asm.

Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.
Meduolinis namelis

Meduolinis namelis 6 asm.

Įmuškite kiaušinius į dubenį, supilkite cukrų, medų, tirpintą margariną ir viską sumaišykite. Dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite. Kai ištirps cukrus, nukelkite dubenį nuo garų, supilkite į jį sodą ir gerai viską išsukite....
Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai 10 asm.

Medų, sviestą ir miltelinį cukrų ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite ir sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, suberkite sodą ir persijotus sausus produktus. Užminkykite tešlą, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, spauskite formele meduolius ir...
Amerikietiškas obuolių pyragas

Amerikietiškas obuolių pyragas 8 asm.

Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą. Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos...
Austriškas obuolių štrudelis

Austriškas obuolių štrudelis 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, razinomis, muskatu. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėseliais. Į jos vidurį dėkite į...
Obuolių traškučiai

Obuolių traškučiai 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 100 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite maltą cinamoną, muskatą, imbierą ir druską. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprasčiausia tai...
Pyragaičiai su moliūgais

Pyragaičiai su moliūgais 6 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite žievę, iškrapštykite sėklas, minkštimą smulkiai sutarkuokite. Česnakus nulupkite. Porus nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Karštame svieste pakepinkite česnakus, sumeskite porus ir kepinkite,...
Vištiena su feta ir apelsininiu padažu

Vištiena su feta ir apelsininiu padažu 4 asm.

Iš apelsinų išspauskite sultis, jas sumaišykite su sojų  padažu, aliejumi ir smulkintu česnaku. Gautą marinatą užpilkite ant vištienos ir viską palikite bent porai valandų (galima ir nakčiai) marinuotis. Fetą sumaišykite su pusės citrinos ir pusė...
Virtinukai su rikota ir šalavijų padažu

Virtinukai su rikota ir šalavijų padažu 3 asm.

Platesniame dubenyje pusę nurodyto kiekio miltų sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę. Į ją sukrėskite kiaušinių trynius, pamaišykite mediniu šaukštu, supilkite šiltą vandenį. Sukite, kol gausite lipnią masę. Suberkite likusius...
Pikantiška moliūgų sriuba

Pikantiška moliūgų sriuba 4 asm.

Moliūgą perpjaukite per pusę, nulupkite ir iškrapštykite sėklas. Supjausčiusi vidutinio dydžio skiltelėmis, sudėkite į skardą be riebalų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol moliūgo skiltelės šiek tiek apskrus, – bus gardesnė sriuba....
Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu 3 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite arba sviestu ištepkite 16 cm skersmens kepimo indą. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į dubenį. Sumaišykite su maltu cinamonu,...