Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Obuoliai“ 12 puslapis

Saldus omletas su obuoliais

Saldus omletas su obuoliais 2 asm.

1. Citriną nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę.  2. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais kubeliais. Apibarstykite tarkuotomis citrinų žievelėmis, išmaišykite.  3....
Obuolių gardėsis

Obuolių gardėsis 6 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis. 2. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu,...
Varškės spurgos su obuoliais

Varškės spurgos su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinį išsukite su cukrumi, įmaišykite varškę. Sudėkite nuluptą ir sutarkuotą obuolį (iš karto, kol nespėjo pajuosti) ir išmaišykite. Suberkite su kepimo milteliais išmaišytus miltus, įberkite druskos ir išminkykite. 2. Puode įkaitinkite...
Obuolių pyragas dubenyje

Obuolių pyragas dubenyje 4 asm.

1. Iš miltų, sviesto, kiaušinio ir vanilinio cukraus išminkykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, apvyniokite plėvele ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. 2. Migdolų drožles paskrudinkite keptuvėje. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis,...
Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais

Keptos kepenys su svogūnų padažu ir obuoliais 2 asm.

1. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, supjaustyti pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu. Sudėkite svogūnus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai pagels. Įpilkite acto, vyno, įberkite cukraus, druskos, pipirų ir maišydami...
Blyneliai su lašišomis

Blyneliai su lašišomis 5 asm.

1. Šluotele arba elektriniu plakikliu kiaušinius išplakite iki vientisumo. 2. Į kiaušinių masę supilkite aliejų, gerai išmaišykite, suberkite miltus, pasūdykite.  Įmaišykite kefyrą ir kreminę varškę. 3. Obuolį nulupkite, sutarkuokite smulkia...
Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu

Obuolių krepšeliai, įdaryti faršu 2 asm.

1. Kalakutienos faršą apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu ir česnaku, paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Į pravėsusį faršą sudėkite išmirkytas razinas ir pjaustytus abrikosus, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus ž...
Salotos su kukurūzais

Salotos su kukurūzais 2 asm.

1. Paprikas ir obuolius supjaustyti kubeliais, ridikėlius – griežinėliais, žalumynus susmulkinti, razinas nuplauti, kukurūzus nuvarvinti. 2. Visus produktus sudėti į salotinę, pasūdyti ir išmaišyti.
Kepenų kotletai pagardinti obuoliais

Kepenų kotletai pagardinti obuoliais 4 asm.

1. Svogūnus smulkiai supjaustykite, iškepkite ir atvėsinkite. Kepenis sumaišykite su kepintais svogūnais, mirkytu ir nuspaustu batonu, kiaušiniu, miltais, pagardinkite pipirais bei druska. Iš paruoštos masės iškepkite nedidelius kotletus ir, kol...
Karštas obuolių pyragas

Karštas obuolių pyragas 6 asm.

1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė. 2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant...
Trinta burokų sriuba su imbieru

Trinta burokų sriuba su imbieru 2 asm.

1. Daržoves supjaustykite panašaus dydžio kubeliais, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir virkite apie 30 – 40 min. 2. Pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Skanaus! Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
Aviečių, mėlynių ir obuolių pudingas

Aviečių, mėlynių ir obuolių pudingas 4 asm.

1. Ketvirtadalį obuolio stambiai sutarkuokite, likusį – supjaustykite mažais gabalėliais. 2. Obuolius sumaišykite su uogomis ir užberkite dviem šaukštais rudojo cukraus. 3. Pusę obuolių ir uogų masės paskirstykite sviestu išteptame pudingo inde....
Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas

Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas 4 asm.

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. 2. Slyvaites perrinkite, sudėkite į kiaurasamtį, nuplaukite tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. 3. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį...
Vaisių vėrinukai

Vaisių vėrinukai 4 asm.

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais, pašalinkite sėklalizdžius. Griežinėlių kraštuose išpjaukite trikampius, kad išeitų gėlių žiedai. 2. Greipfrutą nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, pašalinkite baltąjį sluoksnį. Griežinėlių kraš...
Pyragas su obuoliais

Pyragas su obuoliais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus supilkite ant medinės lentelės, viduryje padarykite duobutę, į ją sudėkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą, įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę, suberkite miltelinį cukrų, kepimo miltelius, užminkykite...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 6 asm.

1. Pirmiausia užminkykite tešlą: į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, tirpintą sviestą, citrinų sultis, viską gerai išminkykite ir suformuokite tešlos rutulį. Jį dėkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir...
Varškės pyragas su obuoliais

Varškės pyragas su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė. 2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite. 3. Varškę...
Vaflių tortas su obuoliais

Vaflių tortas su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite tol, kol susidarys standžios putos. Miltus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius sumaišykite. Sviestą išsukite su 100 g cukraus ir nuo citrinos nutarkuotomis žievelėmis. Įmaišykite kiauš...
Lietiniai su obuoliais

Lietiniai su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. 2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis,...
Blyneliai su keptais obuoliais

Blyneliai su keptais obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išsukite, kad neliktų gumulų. 2. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir per visą jos skersmenį iškepkite blynus. 3....