„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Obuoliai“ 16 puslapis

Žalumynų salotos su varškės kremu

Žalumynų salotos su varškės kremu 2 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite griežinėliais. 2. Salierus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. 3. Obuolius ir salierus plastikiniame inde sumaišykite su žiupsniu druskos ir citrinų sultimis, išdė...
Užkandėlė su pievagrybiais

Užkandėlė su pievagrybiais 3 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite skiltelėmis. 2. Pievagrybius nuplaukite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 3. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonyčiais šiaudeliais. 4. Daržoves iš...
Armėniškas štrudelis su džiovintais vaisiais

Armėniškas štrudelis su džiovintais vaisiais 6 asm.

1. Obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite džiovintus vaisius. 2. Prieskonius sumaišykite su cukrumi ir vaisiais. 3. Tešlą truputį pakočiokite, sudėkite įdarą ir suvyniokite vyniotinį. Patepkite kiaušinio plakiniu ir...
Aštrios moliūgų salotos

Aštrios moliūgų salotos 2 asm.

1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais. 2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Daržovių troškinys su paukštiena

Daržovių troškinys su paukštiena 6 asm.

1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaiš...
Kalėdinė žąsis

Kalėdinė žąsis 6 asm.

1. Žąsį ištrinkite druska, pipirais, česnaku bei garstyčiomis ir palaikykite per naktį. 2. Į žąsies vidų dėkite obuolius, kmynus, česnaką ir džiovintus abrikosus. Kepkite orkaitėje. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Mišrainė su vištiena

Mišrainė su vištiena 2 asm.

1. Bulves ir morkas išvirkite bei nulupkite.  2. Visus produktus supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite prieskoniais ir viską sumaišykite su majonezu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  
Skanėstas „Vaikų džiaugsmas“

Skanėstas „Vaikų džiaugsmas“ 6 asm.

1. Varškę sutrinkite ir išmaišykite su jogurtu, cukrumi ir kiaušinių tryniais. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, sėlenas, išmirkytas razinas, cinamoną, obuolius.  2. Viską gerai išmaišykite ir atsargiai įmaišykite plaktus baltymus. 3. Sukrė...
Obuolių ir svarainių pyragas

Obuolių ir svarainių pyragas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Suminkykite tešlą. 2. Tešla išlipdykite kepimo indą (truputį atidėkite trupiniams) ir valandą...
Žvaigždutės sniege

Žvaigždutės sniege 2 asm.

1. Užvirinkite vandenį (šiek tiek mažesnį kiekį nei įprastai būna nurodyta ant želės pakelio - geriausia apie 350ml). 2. Vandenį sumaišykite su želė, įpjaustykite keletą spanguolių ir supilkite atvėsti į didelio ploto indą, kad želės sluoksnis būtų...
Vaisių salotos melione

Vaisių salotos melione 6 asm.

Melioną išskobkite - bus dubenėlis. Jo minkštimą bei kitus vaisius susmulkinkite, sutraiškykite riešutus, supilkite citrinos sultis, įberkite smulkinto imbiero bei sumaišykite su medumi. Skanaus! Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis

Pyragas su uogomis, obuoliais ir morkomis 6 asm.

1. Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite  2 šaukštus uogienės cukraus, vanilinį cukrų ir ištrinkite šakute. 2. Supilkite grietinę su soda ir vėl ištrinkite. Turi būti gumuliukai. 3. Truputi pašaldykite. Berkite į sviestu išteptą formą, už...
Saldi pasninko sriuba

Saldi pasninko sriuba 4 asm.

Į vandenį supilkite makaronus, cukrų, obuolius, įmeskite gabalėlį imbiero ir virkite, kol makaronai suminkštės. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Dietinė manų košė

Dietinė manų košė 2 asm.

1. Į verdantį vandenį supilkite obuolio gabalėlius (odelę nulupkite). 2. Virkite kelias minutes, supilkite manų kruopas. Maišydama pavirkite dar kelias minutes ir palikite apie 10 min. uždengtame puode. Pagardinkite cinamonu. Receptą atsiuntė...
Keptos vaisių salotos

Keptos vaisių salotos 1 asm.

Vaisius susmulkinkite, sumaišykite su sirupu, sudėkite į banano žievę ir kepkite orkaitėje apie 5 min. Apibarstykite cinamoniniu cukrumi. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Karamelizuota sula

Karamelizuota sula 4 asm.

1. Duoną apšlakstykite sula, apiberkite cukrumi ir pakepkite trumpai mikrobangų krosnelėje, kol cukrus karamelizuosis, o duona apdžius. 2. Ją suriškite į merliuką ir įdėkite į sulą. Sudėkite kitus produktus, pridenkite audeklu ir laikykite vėsiai....
Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė

Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė 4 asm.

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite Provanso žolelėmis ir...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 4 asm.

1. Iš miltų, kiaušinio, šilto vandens, sviesto  ir trupučio druskos suminkykite  tešlą. 2. Paruoškite obuolius. Nulupkite  odeles, supjaustykite gabalėliais, sumaišykite su cukrumi ir cinamonu. 3. Tešlą kočiokite, kol ji taps plona. Apšlakstykite...
Burokėlių ir pupelių mišrainė

Burokėlių ir pupelių mišrainė 4 asm.

Burokėlius sutarkuokite, susmulkinkite kitas daržoves ir kiaušinius, pagardinkite prieskoniais ir išmaišykite su majonezu. Jei mėgstate švelnesnį skonį, agurko galite nedėti. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Lietiniai blynai su moliūgų įdaru

Lietiniai blynai su moliūgų įdaru 4 asm.

1. Iš pieno, vandens, aliejaus, miltų, cukraus, druskos, kiaušinių išplakite lietinių blynų tešlą. Kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje. 2. Obuolių ir moliūgų tyrę sumaišykite, suberkite vanilinį cukrų, įtarkuokite imbiero ir maišydama patroš...