1. Išvirkite, atvėsinkite ir susmulkinkite kiaušinius.
2. Sutarkuokite sūrį ir obuolius, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su kiaušiniais.
3. Graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į beveik jau paruoštas salotas.
4. Įdė...
1. Iš tešlos išpjaukite tokio dydžio apskritimą, kad būtų galima visiškai apdengti visą obuolį. Apskritimo centre peiliu padarykite skylutę, kad būtų galima iškišti obuolio kotelį.
2. Tešlos apskritimą pabarstykite cukrumi (apie 2 šaukstelius...
1. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite cukrumi.
2. Sumaišykite sviestą, miltus, kiaušinį, cukrų ir pačiame gale kokoso drožles.
3. Visą masę sudėkite ant obuolių ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje...
1. Obuolius sudėkite į smulkintuvą, sumalkite į tyrę, supilkite i puodą, užpilkite stikline vandens ir pavirkite porą minučių.
2. Tada supilkite cukrų, išmaišykite ir vėl pavirkite, bet neužvirinkite.
3. Nukelkite nuo ugnies, supilkite citrinos...
1. Į indą sudėkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius ir viską išplakite.
2. Obuolius nuplaukite, su burokine tarka nutarkuokite iki sėklalizdžių ir sudėkite i tešlą.
3. Kepkite apie 45min. 180 ºC temperatūros orkaitėje....
1. Vaisius ir moliūgą smulkiai sutarkuokite, įpilkite stiklinę vandens. Virkite maišydamos 15 minučių.
2. Suberkite cukrų, įtarkuokite pagal skonį cinamono ir dar virkite apie 15 minučių.
3. Jei valgysite žiemą, supilkite į iškaitintus...
1. Sviestą išsukite su stikline cukraus, įdėkite dešimt šaukštų miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų.
2. Antaninius obuolius (jie labiausiai tinka kepti, nes neištyžta) nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apibarsčiusi cukrumi bei...
1. Salierų gumbus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu.
2. Obuolį nulupkite, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis ir sumeskite į tą patį puodą. Įberkite druskos, įmeskite kelis laurų...
1. Obuolį nulupkite, sutarkuokite, sumaišykite su tepamuoju sūreliu, jei reikia, pasūdykite.
2. Kumpį supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
3. Pomidorų galus įpjaukite, vaisius nuplikykite verdančiu...
1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais išteptą kepimo skardą, tada peiliu apvaliai nupjaukite kampus, kad būtų lengviau užlankstyti.
2. Ant kiekvieno tešlos lakšto krėskite bruknių uogienės su kriaušėmis, tada dėkite po sūrio gabalėlį ir kruopšč...
1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų.
2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje.
3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų...
1. Kopūstus supjaustykite juostelėmis, kaliaropes ir morkas – plonais griežinėliais, bulves – šiaudeliais, salierą stambiai sutarkuokite. Visas daržoves sudėkite į puodą ir apšlakstykite aliejumi. Įpilkite 2 l verdančio vandens ir virkite 15 min....
1. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis arba mažesniais gabalėliais.
2. Krakmolą išberkite į plokščią lėkštę ir jame apvoliokite obuolių skilteles. Aliejų įkaitinkite puode. Ar jis gerai įkaitęs, patikrinkite...