„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Obuoliai“ 5 puslapis

Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis

Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis 4 asm.

Miško žvėrys: Nors avižos – turbūt dažniausias svečias ant pusryčių stalo, tai tikrai ne vienintelis pasirinkimas! Šįsyk renkamės grikius. Juos dažniausiai regime nesaldžiame amplua – bet nustebsite, kaip puikiai šios kruopos dera su salstelėjusiais abrikosais ir smagiai traškančiomis pistacijomis.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais 6 asm.

Šį lengvą pyragą Druskininkų kepyklėlė „Boulangery“ paruošė projektui „100 tortų Lietuvai“. 

 

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais 8 asm.

Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.

Naminės pieniškos dešrelės

Naminės pieniškos dešrelės 6 asm.

Kai labai nori, namuose įmanoma pasigaminti viską. Net pieniškas dešreles. Ar šis noras tikrai vertas laiko ir to didelio darbo, kurio dešrelės reikalauja – spręsti jums patiems!

Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis

Mėlynių ir lazdyno riešutų kokteilis 2 asm.

Visus ingredientus sudėkite į plakimo indą ir užpilkite vandeniu maždaug per 3–4 pirštus nuo viršaus. Viską suplakite ir išpilstykite į paruoštus indus. Skanaus!
Gaivios vištienos ir avokado salotos

Gaivios vištienos ir avokado salotos 4 asm.

Jei tik turite virtos vištienos (tiks ir kepta, ir nebūtinai specialiai ruošta, bet likučiai), labai greitai pasigaminsite lengvų, gaivių, tačiau ir pasotinančių salotų. 

„Prezentaciniai keksiukai 150+“ be gliuteno

„Prezentaciniai keksiukai 150+“ be gliuteno 6 asm.

Ritos Šilenskienės, knygos „Pirmas šaukštas“ autorės receptas

 

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis 16 asm.

Kalakutą rekomenduojama rinktis pagal tai, kiek valgytojų sės prie stalo. Visada geriau rinktis didesnį, nes iš kepto kalakuto likučių vėliau galima pagaminti puikių užkandžių.

Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai

Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai 8 asm.

1. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite obuolius. Juos suberkite į keptuvę kartu su nedideliu sviesto gabalėliu. Troškinkite obuolius ant žemos temperatūros, o jiems sušilus pagal skonį įberkite cukraus ir cinamono, tačiau troškinti dar...
Obuolių pyragas su traškučiu

Obuolių pyragas su traškučiu 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Neįsivaizduoju populiaresnio pyrago nei obuolių. Kiek šeimininkių, turbūt tiek ir obuolių pyragų receptų, o jeigu jūs dar neturite savojo, galbūt nuo šiol turėsite. Tegul jūsų namuose pasklinda šio labai nesudėtingo, bet gana įspūdingo pyrago aromatas!

Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais

Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais 8 asm.

Miško žvėrys: Šis puošnus pyragas papuoš ne tik savaitgalio vaišių stalą, tačiau tiks ir bet kuriai šventei – ir vaikų, ir suaugusiųjų. 

Švediškas obuolių pyragas

Švediškas obuolių pyragas 8 asm.

Miško žvėrys: Šį obuolių pyragą tinka apibarstyti perliniu cukrumi ir tiekti su vaniliniais ledais, kremu, plakta grietinėle. 

Sluoksniuotas obuolių pyragas

Sluoksniuotas obuolių pyragas 8 asm.

Miško žvėrys: Nuotabiai atrodantis, labai skanus pyragas, kuriam prireiks labai plonai skiltelėmis pripjaustyti obuolių. Tačiau šis kepinys vertas nedidelio vargo!

Litvakų „foršmakas“

Litvakų „foršmakas“ 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Interneto platybėse „foršmakas“ dažnai pristatomas kaip rusiškos virtuvės patiekalas, nors tai yra bene dažniausias kitų tautų virtuvėse prigijęs žydų patiekalas. Patarimas – „foršmakui“ naudokite „Matjes“ silkę. Ji pati riebiausia, nes nėra neršusi.

Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo

Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai pats paprasčiausias desertas, kuris kažkodėl tampa labai paklausus rudenį. Ir nors trupiniuotį galima kepti iš bet kokių vaisių ar uogų, pavyzdžiui, braškės man trupiniuočiui „netinka“... Jas mielai dedu į įvairius šaldytus jogurtinius desertus, tačiau kepti man nekyla ranka. O štai su obuoliais – kita istorija... Juk ar galima įsivaizduoti jaukesnį rudenišką vakarą nei tas, kai visi namai kvepia keptais obuoliais ir cinamonu?...

Karameliniai obuoliai Helovino stalui

Karameliniai obuoliai Helovino stalui 5 asm.

Klasikinis Helovino stalo skanėstas – karameliniai obuoliai. Tad jei švęsite šią šventę, būtinai išbandykite! Juolab, kad šis desertas paruošiamas greitai ir nesunkiai. 

Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu

Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu 6 asm.

Nuostabiai atrodančios, gardžiai kvepiančios, minkštutės mielinės bandelės su obuoliais ir šokolado lašeliais pavergs visus, įsitikinkite!

Birutės obuolienė

Birutės obuolienė 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Obuolių patiekalų egzistuoja daugybė, obuolienės receptų taip pat rasite ne vieną, tačiau kodėl neišbandžius šio? Obuolienė išeis puiki!

Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas

Gorgoncolos sūrio ir obuolių kišas 4 asm.

Strelkabelka.lt: Gorgoncola, obuoliai ir riešutai – klasikinė kombinacija, ypač salotose, bet kišas yra visai kas kita. Tiesa, vietoje gorgoncolos sūrio naudojau bleu remberter sūrį. Jis yra skirtas tiems, kas nemėgsta pernelyg sharp gorgoncolos – yra pakankamai švelnus ir beveik kreminis. 

Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais

Marokietiška kalafiorų sriuba su morkomis ir obuoliais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši trinta kalafiorų ir morkų sriuba – mažumėlę egzotiška. Mat, be marokietiškai virtuvei būdingų prieskonių, gardinsite ją lietuviškais obuoliais. Obuoliai sriubai suteiks malonios rūgštelės, tačiau labai svarbu obuolių nepadauginti, antraip jie pernelyg dominuos ir nustelbs kitus ingredientus.