„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Obuoliai“ 8 puslapis

Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais

Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais 4 asm.

Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius. Sumaišykite visas likusias sudėtines dalis įdarui: migdolų sviestą, kokosų drožles, skaldytus migdolus, klevų sirupą, juodojo šokolado pabarstukus. Gauta mase įdarykite...
Burnoje tirpstantis obuolių pyragas

Burnoje tirpstantis obuolių pyragas 4 asm.

Į gilų indą įmuškite kiaušinius, suberkite visą cukrų ir plakite tol, kol masė pasidarys puri. Tuomet reikia suberti vanilinį cukrų ir visą aliejų. Gautą masę permaišykite. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, kelis sykius nusijokite ir tada...
Morkų salotos su obuoliais ir imbieru

Morkų salotos su obuoliais ir imbieru 2 asm.

Plonais šiaudeliais susmulkinkite (arba sutrinkite stambia trintuve) morkas ir obuolį. Nuvalykite imbiero šaknį ir sutrinkite stambia trintuve. Supjaustykite svogūnus. Dėkite viską į dubenį ir pridėkite riešutų. Užpilui sumaišykie actą, klevų sirupą,...
Žaliasis kiaulpienių kokteilis

Žaliasis kiaulpienių kokteilis 1 asm.

Ingredientus suberkite į elektrinį smulkintuvą, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Kokteilį galite pasaldinti medumi arba įberti truputį cinamono. Receptas iš žurnalo „Edita“.  
Salotos su pavasario žalumynais

Salotos su pavasario žalumynais 2 asm.

Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais. Avokadą nulupkite, pomidorus nuplaukite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sūrį ir nuluptą obuolį sutarakuokite š...
Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais

Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais 4 asm.

Gaminame salotas:  Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinė...
Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis

Pyragas su sidru ir obuolių rožytėmis 4 asm.

Reikės 22–24 cm skersmens negilios kepimo formos. Pyrago pagrindui miltus sumaišykite su maltais migdolais. Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, vanile ir apelsino žievele. Įplakite kiaušinį, suberkite miltų mišinį. Išminkykite minkštutę...
Detoksikuojantis sulčių kokteilis

Detoksikuojantis sulčių kokteilis 1 asm.

Iš burokėlio, morkos, obuolio saliero stiebo sulčiaspaude išspauskite sultis. Citrinų sultis išspauskite rankine citrusų sulčiaspaude. Supilkite į sultis. Įmaišykite cinamoną. Galiausiai supilkite aliejų. Šis sulčių kokteilis ypač naudingas kepenims....
Keksiukai su obuoliais

Keksiukai su obuoliais 4 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cinamonu. Sviestą išplakite su cukrumi ir kiaušiniais. Į gautą masę, pakaitomis įmaišykite miltus ir pieną. Obuolius išdarinėkite, jei stora odelė - nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Įmaišyite į tešlą....
Obuolių pyragas su „Rududu“

Obuolių pyragas su „Rududu“ 4 asm.

Margariną iki purumo plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sumaiš...
Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais

Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais 2 asm.

Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. ...
Šventinis įdarytas kalakutas

Šventinis įdarytas kalakutas 8 asm.

Iš druskos, kmynų, maltų pipirų bei 4 skiltelių česnako paruoškite prieskonių mišinį. Kiek tiksliai reikės druskos bei prieskonių, įvertinkite pagal turimo kalakuto dydį. Šiuo mišiniu gerai įtrinkite visą kalakutą ir palikite per naktį. Kiek suminkš...
Šventiniai silkių sumuštiniai

Šventiniai silkių sumuštiniai 4 asm.

Burokėlį, obuolį ir svogūną nulupkite.  Burokėlį ir obuolį smulkiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite. Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotą silkės filė. Visus susmulkintus produktus sukrėskite į bendrą dubenį, suberkite parmezano sūrį, jei...
Džiovintų obuolių kisielius

Džiovintų obuolių kisielius 2 asm.

Džiovintus obuolius nuplaukite ir pamirkykite , kol suminkštės. Išmirkytus obuolius suberkite į verdantį vandenį, įmeskite gvazdikėlius ir išvirkite.  Pertrinkite obuolius per sietelį. Skysčio, kuriame virė, neišpilkite. Pertintus obuolius supilkite...
Močiutės obuolių pyragas su cinamonu

Močiutės obuolių pyragas su cinamonu 12 asm.

Obuolius nuskuskite, išvalykite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apibarstykite dviejų rūšių cukrumi, cinamonu ir gerai išmaišykite. Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus gerai išplakite. Susidarius standžioms, baltoms...
Vaisiniai keksiukai su riešutais

Vaisiniai keksiukai su riešutais 6 asm.

Spanguoles užpilkite karštu vandeniu, palaukite, kol išbrinks ir nusausinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, visais prieskoniais ir spanguolėmis. Sviestą ištirpinkite ir išplakite su kiaušiniu, cukrumi, apelsino žievele ir sultimis. Į...
Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis

Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis 1 asm.

Obuolius nulupkite, špinatus ir vyšnias nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite ispaninių šalavijų sėklomis.
Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais

Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais 5 asm.

Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius. Pasūdykite...
Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai

Varškės kremu įdaryti kepti obuoliai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite, palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų“. Į dubenėlį sudėkite varškę, medų,...
Mėsa „Staravieriškai“

Mėsa „Staravieriškai“ 2 asm.

Plonomis riekelėmis supjaustykite bulves, morkas, džiovintus obuolius. Susmulkinkite svogūnus, supjaustykite smulkiai mėsą. Viską dėkite į čenakines sluoksniais: bulvės, morkos, obuoliai, mėsa, svogūnai, bulvės. Užpilkite pienu. Ant viršaus uždė...