„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Ožkų pieno sūris“ 3 puslapis

Pomidorų ir sūrio pyragas

Pomidorų ir sūrio pyragas 6 asm.

1. Sviestą atšaldykite, supjaustykite kubeliais. Suberkite miltus į virtuvinio kombaino indą, sudėkite sviestą, pasūdykite, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Užminkykite kietoką tešlą, suvyniokite į plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2....
Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais

Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska ir suberkite ant lentelės. Viduryje padarykite duobutę,  įmuškite kiaušinius, sudėkite trynį. Plakite kiaušinius šakute nuo kraštų vis pasemdami miltų, kol masė sulips, tada suminkykite rankomis. Palikite pusvalandž...
Pikantiškos salotos

Pikantiškos salotos 2 asm.

1. Salotų lapelius gerai nuplaukite, suvyniokite į drėgną rankšluostį ir pusvalandį palaikykite šaldytuve – lapeliai bus traškūs. 2. Sūrį sutrupinkite į dubenį, sumaišykite su jogurtu. Į masę įspauskite česnako skiltelę. Viską labai gerai išmaiš...
Vištienos salotos su keptu sūriu

Vištienos salotos su keptu sūriu 2 asm.

1. Viščiukų krūtinėles įtrinkite česnaku ir prieskoniais, iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Sudėkite sūrio griežinėlius į aliejumi pateptą stiklinį kepimo indą, apšlakstykite medumi, apibarstykite riešutais ir kepkite iki 250º C į...
Pyragėliai su figomis

Pyragėliai su figomis 2 asm.

1. Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiokite ir išspauskite norimo dydžio apskritimus. Apskritimus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. 2. Figas nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Sūrį sutrupinkite pirštais. 3. Į kiekvieno...
Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda

Moliūgų, pievagrybių ir ožkų sūrio užkanda 2 asm.

1. Česnakus sukapokite ir apkepkite aliejuje. Pievagrybius supjaustykite ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grybus dėkite į keptuvę su česnakais ir apkepkite. 2. Galiausiai sudėkite moliūgo kubelius ir dar kepkite 5–8 minutes. Pagardinkite druska,...
Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis

Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis 2 asm.

1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose. 2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite....
Pikantiški baklažanų suktinukai

Pikantiški baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. 2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai į...
Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė

Burokėlių ir ožkų sūrio užkandėlė 4 asm.

1. Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Burokėlius išvirkite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite Provanso žolelėmis ir...
Burokėlių užkandėlė

Burokėlių užkandėlė 4 asm.

1. Burokėlius nušveiskite, nulupkite ir supjaustykite plonyčiais griežinėliais. 2. Persikus supjaustykite skiltelėmis. 3. Moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. 4. Salotų lapelius sudėkite į sandarų indelį ir apie valandą palaikykite š...
Lietinių užkandis

Lietinių užkandis 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: lietiniams skirtus produktus sudėkite į plakti skirtą indą, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent 20 min. palikite pastovėti, kad tešla išbrinktų. 2. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Š...
Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė

Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė 2 asm.

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele. 2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais...
Salotos su šiltu ožkų sūriu

Salotos su šiltu ožkų sūriu 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite padažą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumeskite į nedidelį užsukamą stiklainiuką, užpilkite sultiniu, aliejumi, citrinos sultimis, sukrėskite pesto padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite cukraus, druskos, pipirų, už...
Krepšeliai su ožkų pieno sūrio kremu

Krepšeliai su ožkų pieno sūrio kremu 6 asm.

1. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. 2. Ožkų pieno sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą. Ten pat suberkite kedrines pinijas, supilkite grietinėlę, česnakų spaustuvu išspauskite česnakus. 3. Ožkų...
Salotos apelsino puselėje

Salotos apelsino puselėje 4 asm.

1. Burokėlius supjaustykite griežinėliais, po vieną išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite balzaminio padažo, citrinų sulčių ir aliejaus užpilu, pagardinkite prieskoniais ir, iki apskrus kaip traškučiai, kepkite orkaitėje....
Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu

Burokėliai su avokadais ir ožkų sūriu 3 asm.

1. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje, tada atvėsinkite, suberkite į indą su...
Užkandėlė su sūriu

Užkandėlė su sūriu 2 asm.

1. Bemielės tešlos lakštus atšildykite ir norimo dydžio apvalia formele išspauskite apskritimus. 2. Tešlos gabalėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, ant viršaus dėkite griežinėliais supjaustytą ožkų pieno sūrį. 3. Ant sūrio griež...
Keptų burokėlių užkandėlė

Keptų burokėlių užkandėlė 3 asm.

1. Burokėlius gerai nuplaukite, įvyniokite į foliją ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės – maždaug valandą. Orkaitėje kepti burokėliai suminkštėja, bet nepraranda skonio, todėl jų negalima pakeisti virtais burokėliais. Keptus...
Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais

Ožkų sūrio kepsniukas su špinatais ir vytintais pomidoriukais 1 asm.

1. Ant sūrio pabarstykite prieskonių ir 5–10 min. kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje. 2. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau, apšlakstykite aliejumi ir pabarstykite smulkintų čiobrelių, druskos. Paruoštus pomidoriukus įdėkite į 100ºC į...
Desertinės salotos

Desertinės salotos 2 asm.

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Visus salotų lapelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kiek nusausinkite, sudėkite į...