1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.
2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite...
1. Į puodą įpilkite 600 ml vandens, statykite ant ugnies. Kai užvirs, įdėkite 2–3 sultinio kubelius, įberkite ciberžolių ir porą minučių pakaitinkite. Nukelkite nuo ugnies.
2. Kitame giliame puode storu dugnu išlydykite šaukštą sviesto. Sudėkite...
1. Supjaustykite kiaulienos sprandinę į stambius kvadratėlius. Taip pat stambiais kvadratėliais supjaustykite svogūnus. Svogūnus dėkite į dubenį kartu su supjaustyta kiauliena. Įberkite maltų pipirų ir druskos.
2. Rankomis pamaigykite mėsą su...
1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.
2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite...
1. Varškės kremą padalykite į du dubenėlius. Į vieną įberkite kapotų petražolių ir gerai išmaišykite.
2. Į kitą dubenėlį su varškės kremu suberkite susmulkintą papriką, įdėkite pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.
3. Duonos riekes 5 minutes...
1. Vištienos faršą sumaišykite su grietinėle ar grietine, vištienos prieskoniais, pipirais, druska ir labai gerai išsukite. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir apkepkite keptuvėje ant didesnės ugnies nuolat vartydami,...
1. Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą susmulkinkite ir pamerkite į pieną. Paskui batono minkštimą gerai nuspauskite ir sudėkite į veršienos faršą, įmuškite kiaušinį, paskaninkite čiobreliais, pipirais, druska ir labai gerai išmaišykite.
2. Iš...
1. Kukurūzų kruopas išvirkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, kukurūzų kruopomis ir konservuotais kukurūzais.
2. Svogūną, česnaką, paprikas ir aitrųjį pipirą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į faršą, gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais,...
Bulves išvirkite (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupkite ir sumalkite per mėsmalę. Suplokite dubenėlyje ir padalinkite į 4 dalis (tiesiog perbrėžkite pirštu). Išimkite vieną dalį ir ją dėkite ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilkite...
1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir...