„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Paprikos“ 18 puslapis

Kopūstų apkepėlė

Kopūstų apkepėlė 2 asm.

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės. 2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (iš...
Įdarytos bulvių puselės

Įdarytos bulvių puselės 4 asm.

1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų. 2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite...
Sojų troškinys su pupelėmis

Sojų troškinys su pupelėmis 2 asm.

1. Sojų faršą užpilkite verdančiu sultiniu ir virkite 10 minučių. Nukoškite, faršą lengvai nuspauskite. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite faršą. Maišydami kepkite kelias minutes, sudėkite pjaustytas paprikas ir šiek...
Sojų faršu įdarytos paprikos

Sojų faršu įdarytos paprikos 2 asm.

1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą...
Šalta pomidorų sriuba

Šalta pomidorų sriuba 2 asm.

1. Pomidorus panardinkite kelioms minutėms į verdantį vandenį, paskui nulupkite odelę. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite (šaukštą atidėkite – vėliau apibarstysite sriubą). 2. Į indą sudėkite pomidorus, svogūnus, česnakus ir...
Cukinijų sriuba

Cukinijų sriuba 2 asm.

1. Susmulkinkite visas daržoves. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite svogūnus. 2. Sudėkite smulkintą česnaką, suberkite saldžiąsias paprikas ir supilkite sultinį. Po kelių minučių sudėkite pomidorus, sumaž...
Keptų paprikų ir baklažanų sriuba

Keptų paprikų ir baklažanų sriuba 3 asm.

1. Paprikas, baklažaną ir pomidorus iškepkite orkaitėje (kepkite, kol paprikų odelės apskrus). Nulupkite odeles ir supjaustykite. 2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite česnaką (2–3 minutes)....
Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu

Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu 4 asm.

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite...
Kriaušės su salierų ir varškės įdaru

Kriaušės su salierų ir varškės įdaru 2 asm.

1. Kriaušes supjaustykite (galite perpjauti pusiau arba pjaustyti stambesnėmis riekelėmis). Grūdėtąją varškę gerai nuvarvinkite ir sutrinkite su paprasta varške. 2. Paprikas ir saliero stiebą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės kremą,...
Su kaparėliais ir mėtomis marinuotos daržovės

Su kaparėliais ir mėtomis marinuotos daržovės 2 asm.

1. Baklažaną ir cukiniją supjaustykite išilgai pusės centimetro pločio juostelėmis. Papriką – didelėmis skiltelėmis. 2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Daržoves aptepkite aliejumi, pasūdykite ir kepkite 180 laipsnių orkaitę 10–12 minučių, kol...
Keptos daržovės

Keptos daržovės 2 asm.

1. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Paprikas ir baklažaną dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 7–8 minutes. Tuomet šalia jų sudėkite pomidorus ir dar kepkite apie 10 minučių arba kol daržovės gražiai apskrus (vasarą...
Daržovės su avokadų padažu

Daržovės su avokadų padažu 2 asm.

Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus. Puselę laikydami delne, peilio smaigaliu skersai ir išilgai supjaustykite minkštimą. Minkštimą išimkite šaukštu ir su česnakais bei žalumynais sudėkite į plaktuvą, įpilkite citrinų sulčių, jogurto ir...
Vištiena greitpuodyje

Vištiena greitpuodyje 4 asm.

Puikus itališkas patiekalas. Tereikės tik pasigaminti garnyro, ypač tiks spagečiai arba ryžiai. 1. Vištienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, pabarstykite druska ir pipirais. 2. Apkepkite juos įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai...
Stroganovo kepsnys

Stroganovo kepsnys 4 asm.

Jam galima naudoti ne tik žalią mėsą, bet ir virtos ar keptos jautienos likučius. Per pusvalandį pagaminsite slavų kraštuose ypač paplitusį skanų ir sotų patiekalą. 1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūno gabalėlius, pjaustytus...
Salotos su karšta lašiša

Salotos su karšta lašiša 4 asm.

1. Supjaustykite visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau :) ). 2. Pasigaminkite medaus padažą: į nedidelį indą sudėkite medų, žiupsnelį druskos, išspauskite citriną (svarbu, kad...
Daržovių pyragas

Daržovių pyragas 6 asm.

1. Tešlą atšildykite, klokite į kepimo indą, aptepkite smulkintais pomidorais ir apibarstykite raudonėliais. 2. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir trumpai pagarinkite...
Bulviniai blynai „Širdelės“

Bulviniai blynai „Širdelės“ 4 asm.

1. Bulves sutarkuokite. Svogūną, česnaką ir papriką smulkiai supjaustykite ir trumpai pakepkite keptuvėje. Paskui sumaišykite su bulvėmis. 2. Įmaišykite kiaušinį, miltus, pasūdykite. 3. Iš tešlos suformuokite blynus ir iškepkite Širdelės formos...
Pyragėliai su trijų rūšių sūriu

Pyragėliai su trijų rūšių sūriu 4 asm.

1. Nuo paprikos nupjaukite galą su koteliu, išskobkite sėklalizdį, tada supjaustykite žiedais. Pomidorus irgi supjaustykite apvaliais griežinėliais. 2. Atšildytą bemielės sluoksniuotos tešlos lakštą kiek pakočiokite, tada supjaustykite 8 cm...
Makaronų ir daržovių apkepas

Makaronų ir daržovių apkepas 4 asm.

1. Makaronus sudėkite į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes. 2. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais. Nuplautą ir nuluptą morką supjaustykite griežinėliais. 3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu,...
Troškinys su lašiša

Troškinys su lašiša 2 asm.

BTV „Žinių“ vedėja Agnė Zacharevičienė gali greitai ir skaniai pamaitinti tiek šeimą, tiek būrį svečių. Jos reikalavimai – maistas turi būti sveikas, greitai paruošiamas ir originalaus skonio. 1. Ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus...