„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Paprikos“ 21 puslapis

Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu

Faršu įdarytos bulvės su daržovių padažu 4 asm.

1. Nuskustas ir perpus perpjautas bulves bei žiedais supjaustytą cukiniją (sėklas išimkite) apibarstykite bulvių prieskoniais. 2. Į maltą mėsą suberkite maltos mėsos prieskonius, miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį. Formuokite kukulius ir dėkite...
Vištienos kepenėlių troškinys

Vištienos kepenėlių troškinys 4 asm.

1. Kepenėles išvirkite su druska ir prieskoniais. 2. Smulkintas daržoves patroškinkite svieste. 3. Suberkite kepenėles, sukrėskite grietinę, pomidorų padažą, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite, įpilkite šlakelį vandens ir dar patroškinkite apie...
Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru

Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru 4 asm.

1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu. 2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką. 3. Paskui sukrė...
Tuno ir makaronų salotos

Tuno ir makaronų salotos 2 asm.

1. Makaronus išvirkite, nusausinkite. Supjaustykite pomidorus, papriką, svogūną, agurkus, kiaušinius. 2. Į lėkštę dėkite salotos lapus, supjaustytas daržoves, tuną, užpilkite alyvuogių aliejaus, šiek tiek vyno acto ir pabarstykite mėgstamais...
Tortilijos

Tortilijos 8 asm.

1. Keptuvėje apkepkite kiaulienos faršą kartu su smulkintu česnaku, įdėkite druskos ir pipirų. 2. Smulkiai supjaustykite pomidorą, papriką, sutarkuokite sūrį. 3. Ant kiekvieno tortilijos blynelio vidurio sudėkite visus ingredientus, susukite ir...
Pikantiški pyragėliai

Pikantiški pyragėliai 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. 2. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į foliją ir palaikykite šaldytuve valandą. 3. Iš tešlos išlipdykite keksiukų...
Baklažanai su mėsa paprikoje

Baklažanai su mėsa paprikoje 2 asm.

1. Morką sutarkuokite, baklažaną, svogūnus, pusę paprikos, česnakus susmulkinkite ir viską pakepkite aliejuje 5 minutes, kol suminkštės. 2. Maltą mėsą sumaišykite su daržovėmis, įberkite mėgstamų prieskonių. 3. Paprikas padalinkite į keturias...
Feta ir melionais įdarytos paprikos

Feta ir melionais įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikų viršų nupjaukite, išvalykite sėklas. Svogūną susmulkinkite, melioną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. 2. Vėliau, nukėlus nuo viryklės, į masę suberkite saulėgrąžas ir fetos...
Kiniška vištiena su paprikomis

Kiniška vištiena su paprikomis 2 asm.

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus. 2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite. 3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroš...
Kiniška kalakutiena

Kiniška kalakutiena 4 asm.

1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku. 2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite. 3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar...
Kepsniai su persikais

Kepsniai su persikais 4 asm.

1. Iš kiaulienos sprandinės suformuokite kepsnius. Įtrinkite juos prieskoniais, druska ir apie 15 min. palikite pastovėti. 2. Kepkite keptuvėje. Kai kepsniai bus jau beveik iškepę, sudėkite ant jų smulkintus persikus, paprikas ir svogūnus ir dar...
Saldžiarūgštė kiauliena

Saldžiarūgštė kiauliena 4 asm.

1. Supjaustykite kiaulieną gabaliukais, pakepinkite su aliejumi keptuvėje ir sudėkite pjaustytą svogūną, papriką, suberkite prieskonius. 2. Baigdami kepti įkrėskite pomidorų padažo, šaukštą medaus ir sojų padažo. Patiekite su ryžiais, užbarstykite...
Lietinių blynų tortas

Lietinių blynų tortas 6 asm.

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui. 2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie...
„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso

„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso 4 asm.

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolė...
Ratatulė

Ratatulė 4 asm.

1. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite kubeliais, morką - šiaudeliais. 2. Svogūną apkepinkite aliejuje, įdėkite česnaką, papriką ir cukiniją, patroškinkite apie 5 min. 3. Tada sudėkite smulkintus pomidorus ir prieskonius, viską išmaišykite ir...
Žymės: troškinys
Keptų paprikų užtepėlė

Keptų paprikų užtepėlė 4 asm.

1. Paprikas ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite ant aliejaus keptuvėje. 2. Daržovėms sumikštėjus, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę (skūrelę nupjaukite), įdėkite pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinkite 3 min. Atvė...
Bulviniai piršteliai

Bulviniai piršteliai 3 asm.

1. Virtas bulves sutrinkite į košę, sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir svogūną, mėsą, prieskonius, įmuškite 1 kiaušinį. 2. Masę gerai išmaišykite ir suformuokite pirštelius. Juos pamirkykite plaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiuvėsėliuose....
Žymės: Bulvės
Grikių kepsneliai paprikoje

Grikių kepsneliai paprikoje 2 asm.

1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską. 2. Kitame inde išplakite kiaušinį su kefyru. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų. 3. Dė...
Grybais įdaryti kepti pomidorai

Grybais įdaryti kepti pomidorai 4 asm.

1. Smulkiai supjaustytas daržoves, pomidorų viduriukus su smulkintais žalumynais apkepkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite virtus grybus, paskaninkite prieskoniais ir išmaišius sudėkite į išskobtus pomidorus. 2. Kulinariniu švirkštu...
Įdaryta lydekaitė

Įdaryta lydekaitė 6 asm.

1. Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite su morka, saldžiąja paprika, svogūnu ir piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įpilkite...