1. Mangą nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite dailiais nedideliais kubeliais.
2. Kalendras ir petražoles nuplaukite ir labai smulkiai sukapokite.
3. Svogūną nulupkite, sukapokite. Raudonąją ir aitriąją paprikas išvalykite,...
1. Batoną supjaustykite kubeliais, suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite, apšlakstykite aliejumi, kepkite 220°C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš abiejų pusių apkepkite viščiukų krū...
1. Šiek tiek atšildytą tešlą išlankstyti ir įtiesti į ugniai atsparų indą. Visą lakštą subadyti šakute, uždengti kepimo popieriumi, priberti žirnių arba pupelių ir 225°C karštumo orkaitėje kepti 15 min.
2. Žiedinius kopūstus ir brokolius iš...
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laispnių. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Nuvarvinkite imbierus. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais....
1. Cukinijas nuplauti, perpjauti į keturias dalis, išvalyti sėklyną. Apibarstyti šaukštu druskos ir palikti valandą pastovėti.
2. Paprikas perpjauti perpus, išimti sėklas, supjaustyti šiaudeliais ir sudėti į didelį dubenį.
3. Susidariusį skystį...
1. Daržoves supjaustyti, sudėti į didelį indą, įmaišyti aliejų, actą, cukrų, druską, išmaišyti ir trim dienoms palikti, kad įsiskonėtų.
2. Pastovėjusią mišrainę sudėti į švarius stiklainius, užsukti ir laikyti (iki 3 mėn.) šaldytuve arba rūsyje.
1. Svogūnus nulupti ir supjaustyti, išvalyti paprikas. Pomidorus, paprikas, salierų ir petražolių šaknis supjaustyti kubeliais, žaliąją dalį susmulkinti žirklėmis.
2. Viską, išskyrus actą, sudėti į puodą ir ant mažos ugnies virti apie 2 val....
1. Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
2. Pieną pakaitinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės ir plona srovele pildama įplakite į tešlą. Kai tešla atšoks nuo dubens sienelių, ją dė...