1. Cukiniją nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais griežinėliais.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite juostelėmis, tada kelias minutes pakaitinkite virš garų, kad atšoktų odelė ir ją nulupkite.
3. Paprikas ir...
Prancūziškasis batonas
I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio.
II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas...
1. Imbierą, aitriąją papriką ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite karštuose riebaluose.
2. Saldžiąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės.
3. Tada supilkite sojų...
1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi.
2. Supilkite vyną, pamaišykite, leiskite jam...
1. Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol dailiai apskrus, tada sudėkite ir pakepkite taip pat smulkintus česnakus.
2. Į svogūnų ir česnakų troškinį supilkite vyną, tada sumeskite krevetes. Viską pagal skonį...
1. Mėsą sudėkite į dubenį. Įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite grikius, įberkite žiupsnelį bazilikų, pagal skonį druskos bei maltų pipirų ir suminkykite. Gautą masę tolygiai paskleiskite kvadratinėje nepridegančioje kepimo skardoje ir kiek...
1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes.
2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek...
1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai.
2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame...
1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.
2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu truputėlį išskobkite vidų.
3. Svogūną...
1. Paprikas ir aitriąją papriką nuplaukite, perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite (pusę aitriosios paprikos ankšties palikite papuošti).
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir kartu su aitriąja paprika iki pagels...
Pangasijų filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, garstyčiomis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 15 min. patroškinkite virš garų. Tada susukite voleliu ir išdėliokite į dvi lėkštes. Kalmarus atšildykite, nuvarvinkite,...
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, įtrinkite apelsininiais pipirais, apšlakstykite „Vorčesterio“ bei sojų padažais ir valandai palikite, kad pasimarinuotų.
2. Marinuotą vištieną iš visų pusių apkepkite karštuose...
1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis.
2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais...