Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Parmezano sūris“ 10 puslapis

Svogūnų ir sūrio pyragas

Svogūnų ir sūrio pyragas 6 asm.

1. Tešlą atšildykite. Lakštą įtieskite į apvalią kepimo formą, kraštelius užlenkite į vidų. 2. Suberkite 100 g tarkuoto parmezano ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus. 3. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais, vytintą kumpį...
„Filo“ tešlos bandelės su špinatais ir feta

„Filo“ tešlos bandelės su špinatais ir feta 4 asm.

1. „Filo“ tešlą atšildykite ne iki galo. Imkite vieną tešlos lakštą, dėkite ant kiek didesnio kepimo popieriaus lakšto, aptepkite lydytu sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą, taip pat aptepkite lydytu sviestu. Taip suporuokite likusius...
Lašišų apkepas

Lašišų apkepas 3 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į dubenį. 2. Nuluptą imbierų šaknį, česnako skiltelę smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su baltuoju vynu. Pagal skonį įberkite citrininių pipirų, cukraus, druskos, išmaišykite. 3. Gauta mase...
Jogurtinė pica su bananais

Jogurtinė pica su bananais 3 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supylusi aliejų, masę pamaišykite švariais pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų riebalai. 2. Sukrėskite jogurtą, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir...
Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu

Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, tarkuotą parmezaną, supilkite aliejų ir švariomis rankomis produktus sumaišykite. Toliau maišydama mediniu šaukštu, supilkite verdantį vandenį, suberkite likusius miltus ir suminkykite elastingą tešlą....
Įdaryti grybai

Įdaryti grybai 2 asm.

1. Pievagrybius nuvalykite, nulupkite ir sakingai įtrinkite druska. Grybų kotelius atskirkite nuo kepurėlių ir smulkiai sukapokite. Česnaką sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus, tada sumeskite grybų kotelius, dar šiek tiek...
Naminė pica

Naminė pica 2 asm.

1.Tris pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, 10 min. palaikykite, kol suminkštės, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Dubenyje sumaišykite pomidorus, miltus, parmezaną, cukrų, linų sėmenis, kepimo miltelius, raudonėlius, druską ir pipirus....
Apkepas su brokoliais

Apkepas su brokoliais 4 asm.

1. Brokolius kelias minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Žuvų filė supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. 2. Sudėkite smulkintą žuvį ir vis pamaišydama kepinkite 5–7 minutes. Pagal...
Žalių pievagrybių su parmezanu salotos

Žalių pievagrybių su parmezanu salotos 4 asm.

1. Riešutus susmulkinkite ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Pievagrybius kruopščiai nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir 15 minučių pamerkite į citrinos sultimis parūgštintą vandenį. Išgriebusi, gerai nuvarvinkite, nusausinkite...
Kukurūzų pyragas su sūriu

Kukurūzų pyragas su sūriu 6 asm.

1. Kukurūzų kruopas supilkite į puodelį su sultiniu, išvirkite, uždenkite ir palikite pastovėti, kad košė gerai išbrinktų. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutraiškykite česnako smulkintuvu ir viską...
Polentos blyneliai

Polentos blyneliai 5 asm.

1. Sultinį supilkite į didesnį puodą, užvirinkite, tada palengva plakant šluotele, kad nesusidarytų gumulėliai, supilkite kukurūzų miltus. 2. Vis maišydamos, kad nepridegtų, košę virkite apie pusvalandį – gerai išvirusi ji turi kristi nuo šaukšto...
Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu

Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu 6 asm.

1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite kvadratėliais. 2. Grietinę gerai išsukite su traiškytomis česnako skiltelėmis, druska ir raudonėliais. 3. Svogūnus nulupkite, apibarstykite druska, užspauskite citrinos sulčių,...
Keksiukai su kumpiu

Keksiukai su kumpiu 6 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto, sudėkite smulkintą svogūną, maišydama pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūno gabalėliai taps perregimi. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius, įberkite šaukštelį...
Ryžių blyneliai

Ryžių blyneliai 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, įdėkite sviesto, uždenkite puodelį dangčiu ir palikite, kad atvėstų. 2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, minkštimą sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su ryžių koše. 3. Į ryžių ir moliūgų...
Bulvinukai su dilgėlėmis

Bulvinukai su dilgėlėmis 4 asm.

1. Bulves išvirkite ir dar šiltas sugrūskite, įmaišykite dilgėles, miltus. 2. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išminkykite tešlą. Padalinkite ją į keletą gabaliukų ir formuokite 1,5 cm skersmens volelius. Supjaustykite 2 cm...
Makaronai su pomidorų  padažu

Makaronai su pomidorų padažu 4 asm.

1. Sūdytame vandenyje išvirkite makaronus. 2. Česnako skilteles ir kedrines pinijas (arba graikinius riešutus) pakepinkite aliejuje, sukrėskite pomidorų tyrę, Pesto padažą, pagal skonį pasūdykite (jei rūgštu, galite įberti žiupsnelį cukraus) Viską...
Makaronai su vištiena ir valgomaisiais danteniais (shiitake grybais)

Makaronai su vištiena ir valgomaisiais danteniais (shiitake grybais) 4 asm.

1. Kuo smulkesniais kubeliais supjaustykite papriką ir suberkite ją į didelėje keptuvėje įkaitintą šaukštą sviesto. Kepkite pamaišydama apie 3–4 min., kol paprika suminkštės.  Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą vištieną ir dantenius. Šiam padaž...
Virtinukai su pievagrybiais

Virtinukai su pievagrybiais 3 asm.

1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Įmuškite kiaušinį, suberkite tarkuotą sūrį, miltus, pagal skonį įberkite druskos bei maltų juodųjų pipirų ir suminkykite vientisą masę. 2. Nuvalytus pievagrybius susmulkinkite ir...
Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu

Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, supilkite aliejų ir gerai ištrinkite masę švariomis sausomis rankomis. Supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir suminkykite. Palikite masę vėsti. 2. Rikotą sudėkite į...
Bolivinių balandų ir daržovių košė

Bolivinių balandų ir daržovių košė 4 asm.

1. Kruopas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodelį uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. 2. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir dar 10 min. brinkinkite. Česnako skilteles ir porą nuvalykite,...