Žiūrėkite

Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“Tado Sedekerskio komentaras prieš rungtynes su Kauno „Žalgiriu“

Receptai pagal ingredientą „Parmezano sūris“ 4 puslapis

Ravioliai „alla sorrentina“

Ravioliai „alla sorrentina“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ravioliai „alla sorrentina“ – tai tikrų tikriausia, trispalvė Italija. Gamindami arba valgydami pasileiskite Luciano Pavarotti atliekamą opusą „Torna a Surriento“: „Nun darme stu turmiento! Torna a Surriento“ – nė nepastebėsite, kaip gims itališkos virtuvės šedevras – paprastas, kvapnus, spalvingas.

Trapios tešlos pyragas su kopūstais

Trapios tešlos pyragas su kopūstais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai – svogūnas, paprika ir kopūstas. Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla. Mano šį kartą yra su taukais.

Makaronai su pomidorų ir tuno padažu

Makaronai su pomidorų ir tuno padažu 4 asm.

Makaronų dažnai griebiamės, kai neturime laiko ar tingisi gaminti ką nors sudėtingo. Tačiau paruošus įdomų padažą, kuris neatims daug laiko, vos po pusvalandžio galima mėgautis karališka vakariene. Mūsų siūlomame recepte puikiai „sužaidžia“ pomidorų, tuno ir kaparėlių derinys. Išbandykite!

Mocarelos ir pomidorų padažas makaronams

Mocarelos ir pomidorų padažas makaronams 4 asm.

Šiame padaže žaidžia skirtingos spalvos ir skoniai – džiovintų pomidorų, špinatų, prieskonių. Jis nesunkiai paruošiamas ir tiks ne tik makaronams, bet ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.

Brokolių-česnakų padažas makaronams

Brokolių-česnakų padažas makaronams 4 asm.

Padažas su brokoliais puikiai tiks makaronams ar mažiems virtinukams tortellini, tortelloni. Patys nutarkite, ar gaminsite jį riebesnį (su grietinėle), ar lengvesnį. 

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams 4 asm.

Sodraus skonio, lengvai paruošiamas padažas puikiai tiks ir makaronams, ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.

Risotto su gorgonzola ir raudonu vynu

Risotto su gorgonzola ir raudonu vynu 4 asm.

Išvirkite daržovių sultinį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite su 25 g sviesto ir alyvuogių aliejumi. Kepkite tol, kol svogūnas įgaus auksinį atspalvį. Suberkite ryžius ir dar šiek tiek pakepkite. Supilkite pusę stiklinės raudonojo vyno ir...
„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)

„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe) 4 asm.

Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir...
Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais

Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais 6 asm.

Vietoj svogūnų laiškų galima naudoti špinatus arba šviežius kopūstus.
Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena

Šviežių pomidorų sriuba su obuoliais, salierais ir vištiena 4 asm.

Sriuba. Išverkite stiprų vištienos sultinį. Tam reiks 3-5 vištienos šlaunelių ir įvairių daržovių. Išvirusį sultinį perkoškite per sietelį, nuo kauliukų nuimkite mėsą. Morkas, salierus, bulves, svogūną, česnaką supjaustykite mažais, plonais...
Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais

Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais 1 asm.

Žuvis. Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite porą lauro lapelių, česnako skiltelių ir iškart dėkite starkio gabalėlius odele į apačią. Pabarstykite druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Keptuvėje žuvies gabalėlius...
Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše

Kiauliena su kreminiu krienų padažu, saldžiais žirneliais ir žaliąja bulvių koše 1 asm.

Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą. Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus. Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite. Gerai...
Lašiša su smidrais

Lašiša su smidrais 2 asm.

Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite. Palikite 15 min. Smidrų kietuosius galus nupjaukite. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite smidrus, apibarstykite juos druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais džiūvėsiais,...
Lavašo lazanija

Lavašo lazanija 4 asm.

Paruoškite faršo padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką, sutarkuokite morką. Pakepinkite viską keptuvėje, kol gražiai pagels. Sukrėskite į keptuvę faršą. Pagardinkite raudonėliais, bazilikais, pipirais, pagal skonį pasūdykite....
Bulviniai keksiukai

Bulviniai keksiukai 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, keksiukų formeles ištepkite aliejumi. Dubenyje sumaišykite 600 g žalių tarkuotų bulvių, svogūnų laiškus ir pusę stiklinės tarkuoto parmezano. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, apšlakstykite aliejumi ir kruopšč...
Omletas kumpio „krepšeliuose“

Omletas kumpio „krepšeliuose“ 2 asm.

Pomidorą, porą ir krapus susmulkinkite. Kiaušinius gerai iki putų išplakite. Supilkite grietinėlę, suberkite sūrį, smulkintas daržoves. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite. Į keksiukams kepti skirtą skardelę ar...
Špinatų užtepėlė

Špinatų užtepėlė 2 asm.

Špinatus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į elektrinio smulkintuvo indą. Kartu su špinatais suberkite česnakus, tarkuotą parmezaną, druską. Anakardžius ir saulėgrąžas šiek tiek pakepinkite sausoje keptuvėje ir taip pat suberkite į smulkintuvą....
Bandelės su pesto padažu ir parmezanu

Bandelės su pesto padažu ir parmezanu 4 asm.

Miltus sumaišykite su mielėmis ir druska. Į vandenį supilkite pieną, dėkite sviestą, cukrų, kiaušinį ir lengvai paplakite. Į skystąją masę suberkite miltus ir užminkykite kiek lipnią tešlą (minkykite apie 10 minučių), įdėkite į švarų dubenį ir...
Kokosinis ryžių troškinys su lašiša

Kokosinis ryžių troškinys su lašiša 2 asm.

Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite...
„Frittata“ su cukinijomis ir žalumynais

„Frittata“ su cukinijomis ir žalumynais 2 asm.

Cukiniją supjaustykite gabalėliais ir apkepkite keptuvėje su šaukštu sviesto. Kiaušinius įmuškite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai iki putų išplakite. Į kiaušinių plakinį suberkite smulkintus žalumynus, tarkuotą parmezaną,...