Receptai pagal ingredientą „Peletrūnas“ 2 puslapis

Raugintų kopūstų salotos

Raugintų kopūstų salotos 2 asm.

 1. Raugintus kopūstus nusunkite ir smulkiai supjaustykite. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite šiaudeliais. Nulupkite ir supjaustykite apelsiną kubeliais. Sumaišykite raugintus kopūstus su supjaustytu obuoliu, apelsinu, rieš...
Kiaulienos ryšulėliai

Kiaulienos ryšulėliai 4 asm.

1. Pirmiausia išmuškite pjausnius (labai plonai nereikia) ir pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po riekelę mocarelos ir šakelę peletrūno arba šalavijo lapelį. Apsukite vytintu kumpiu ir kruopšč...
Bulvės su ridikėliais

Bulvės su ridikėliais 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite...
Voveraičių – daržovių troškinys „smėliniuose“ krepšeliuose

Voveraičių – daržovių troškinys „smėliniuose“ krepšeliuose 4 asm.

1. Miltuose sukapokite sviestą, įberkite kmynų, po trupučiuką druskos ir cukraus, įminkykite majonezą ir kiaušinį. Valandai tešlą padėkite į šaldytuvą. 2. Visas daržoves, taip pat prieskonines žoleles, susmulkinkite. Jas apkepkite ant silpnos ugnies...
Kreminė baravykų sriuba

Kreminė baravykų sriuba 4 asm.

1. Nuvalykite, nuplaukite ir nuvarvinkite grybus. Supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Paruoškite vištienos sultinį. Nedideliame puode užkaitinkite pieną. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus,...
Provanso žolelių mišinys

Provanso žolelių mišinys 10 asm.

1. Mišiniui naudokite džiovintus prieskonius. 2. Kiekvienos sudedamosios dalies dėkite tokiomis proporcijomis, kokios nurodytos recepte. Tačiau, jei kažkurias žoleles itin mėgstate, jų galite berti ir daugiau.  3. Visus prieskonius gerai sumaiš...
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais

Makaronai su vištiena ir pievagrybiais 4 asm.

1. Peletrūnus suberkite į pieną, užvirinkite ir palikite ataušti. 2. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite. 3. Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite nuluptus česnakus (nesusmulkintus), griežinė...
Burokėlių užkandėlė

Burokėlių užkandėlė 2 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, juos pasūdykite, pagardinkite kmynais, citrinų sultimis, iš abiejų pusių gerai apkepkite svieste ir atvėsinkite. 2. Avokadus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apš...
Baravykų sriuba

Baravykų sriuba 4 asm.

1. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir smulkiai sukapokite. 2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels. 3. Į keptuvę sumeskite smulkintus porus ir pakaitinkite, kad š...
Marinuoti pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai 10 asm.

Sumaišykite 3 šaukštus citrinų sulčių ir 100 ml aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir peletrūnų, 2 šaukštus kapotų petražolių. Šiuo marinatu užpilkite 250 g nedidelių pievagrybių ir laikykite šaldytuve. Marinuotais pievagrybiais puoškite...