Avinžirnius galima naudoti ir nevirtus, o gerai pamirkytus. Daiginti avinžirniai yra minkšti lyg virti, o jų skonis daug turtingesnis. Supjaustykite arba sutarkuokite morkas, susmulkinkite datules, petražoles. Pakepinkite ir susmulkinkite riešutus....
Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...
Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius. Pasūdykite...
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių. Tuomet sudėkite į puodą ...
Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai. Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms....
Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių...
Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petraž...
Lęšius perplaukite vandeniu ir suberkite į puodą. Įpilkite vandens 3 kartus daugiau, nei puode yra kruopų. Paskui sutarkuokite nuskustas bulves. Praėjus 15 minučių, į verdamus lęšius sukrėskite sutarkuotas bulves. Jei reikia, įpilkite dar šiek...
Batoną supjaustykite kubeliais, pakepinkite ant aliejaus. Pomidorus ir agurkus nulupkite ir susmulkinkite. Išimkite saldžiųjų paprikų sėklas, susmulkinkinkite. Visus produktus ir pakepintus batono kubelius smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos...
Sutarkuotas morkas dėkite į įkaitintą keptuvę. Morkoms sukritus, suberkite smulkintus svogūnus. Ant daržovių užbarstykite šiek tiek druskos, viską išmaišykite ir kepkite, kol daržovės dailiai apskrus. Iškepusias daržoves išimkite iš keptuvės. Į...
Karosą nuvalykite ir supjaustykite. Nulupkite morkas ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Užvirkite puode vandenį, sudėkite morkas. kai išverda sudeėkite prieskonius,svogūną kelias minutes pavirkite, tada sudėkite žuvį....
Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų! Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1–2 minutes. Sudėkite...
Mėsą sudėkite į didelį puodą su tinkleliu ant dugno. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės stiprumo ugnies. Nugriebkite putas ir įpilkite šiek tiek vandens, taip pat verdant visada graibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus. Kuo...
Viščiuko filė supjaustykite kubeliais, o kitą mėsą sumalkite. Svogūną, česnako skilteles ir saliero kotą supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite vidutinio stambumo trintuve. Troškintas...
Pirmiausia paruoškite avinžirnių pastą: avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite, atvėsinkite ir suberkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite kapotus saulėje smulkintus pomidorus, sumeskite nuluptas česnako skilteles,...
Virtinukai Bulves nulupkite, susmulkinkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada nukoškite, ataušinkite, kelis kartus permalkite mėsmale, sugrūskite kočėlu arba išplakite elektriniu plakikliu. Masę sukrėskite į gilesnį dubenį, suberkite...