Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Petražolės“ 13 puslapis

Įdaryti pievagrybiai

Įdaryti pievagrybiai 4 asm.

Nuo duonos riekių nupjaukite pluteles. Išdėliokite riekes kepimo skardoje. Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Atvėsusias smulkiai sutrupinkite.  Grybus nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išgremžkite minkštimą,...
Itališkos salotos su tunu

Itališkos salotos su tunu 4 asm.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, palikite atvėsti. Kiaušinius išvirkite. Kai atvės, nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuplautas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas salotas suplėšykite. Nuo tunų gabaliukų nupilkite marinatą, š...
Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas 4 asm.

Žiedinį kopūstą apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Kai pravės, susmulkinkite. Dubenyje gerai suplakite kiaušinius su pasukomis. Įmaišykite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite porą š...
„Crostini“ su artišokais

„Crostini“ su artišokais 4 asm.

Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite  į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau. Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais....
Salotos su agurkais ir šonine

Salotos su agurkais ir šonine 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite,...
Menkė garuose

Menkė garuose 2 asm.

Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pagal skonį įtrinkite citrininiais pipirais, druska, kapotomis petražolėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir apie 10 min. troškinkite puode virš garų. Padėkite šiltai. Tiekite su...
Vasariška „salsa“ krepšeliuose

Vasariška „salsa“ krepšeliuose 8 asm.

PARUOŠKITE KREPŠELIUS Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo indą. Šlakeliu alyvuogių aliejaus plonai ištepkite visų keksiukų formelių dugną ir šonus. Įklokite į keksiukų formeles po lakštelį atšildytos tešlos,...
Naminės giros ir daržovių sriuba

Naminės giros ir daržovių sriuba 3 asm.

Pagaminkite girą: duoną suraikykite, riekeles padžiovinkite karštoje orkaitėje. Užpilkite verdančiu vandeniu, nudenkite, palikite pastovėti, kol atvės. Sudėkite su cukrumi gerai ištrintas mieles, išmaišykite. Parą laikykite šiltoje vietoje. Perkoš...
Čilietiškos „Chilena“ salotos

Čilietiškos „Chilena“ salotos 6 asm.

Pomidorus supjaustykite stambesniais, o svogūnus smulkesniais griežinėliais. Pridėkite pagal skonį druskos ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Galite salotas apibarstyti smulkintomis žaliomis aitriosiomis paprikomis ir petražolėmis.   Receptas Č...
Čilietiškas „Pebre“ padažas

Čilietiškas „Pebre“ padažas 6 asm.

Susmulkinkite visus ingredientus ir sumaišykite su alyvuogių aliejumi bei žiupsneliu druskos. Receptas Čilės vyndario Maxo Weinlaubo Plačiau skaitykite „Čilės virtuvė garsaus vyndario akimis“
Sūdyta prieskoninių žolelių ir daržovių tyrė

Sūdyta prieskoninių žolelių ir daržovių tyrė 6 asm.

Visas daržoves ir žalumynus nuplaukite, sumalkite, sumeskite į dubenį, pagardinkite druska. Po valandos, kai išsiskirs sultys ir mišinys įgaus skonio, sudėkite į mažus stiklainius ir uždarykite (nereikia sandariai). Laikykite šaldytuve. Toks miš...
Pikantiška baklažanų tyrė

Pikantiška baklažanų tyrė 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 230–250 laipsnių. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai ir sudėkite į kepimo skardą. Pjūvio vietą patepkite aliejumi ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 25 minutes. Kol kepa baklažanai, susmulkinkite nuluptus svogūnus,...
Gruziniška charčo sriuba

Gruziniška charčo sriuba 6 asm.

Mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabalais, sudėkite į gilų puodą storu dugnu, užpilkite dviem litrais šalto vandens ir statykite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas. Įmeskite svogūną, salierą bei petražolių šaknį, kelis...
Šparaginių pupelių mišrainė su morkomis

Šparaginių pupelių mišrainė su morkomis 5 asm.

Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus ir supjaustykite gabaliukais. Sudėkite į verdantį vandenį ir 10–15 minučių kaitinkite. Svogūnus nulupkite, morkas nuskuskite ir susmulkinkite. Paprikas supjaustykite kubeliais. Daržoves...
Šparaginės pupelės pomidorų padaže

Šparaginės pupelės pomidorų padaže 6 asm.

Nupjaustykite šparaginių pupelių galiukus ir susmulkinkite jas maždaug 4–5 centimetrų dydžio gabalėliais. Nuplaukite. Puode užvirkite vandenį ir penkioms minutėms įmeskite į jį pupeles. Nukoškite. Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais....
Ryžiais įdarytos cukinijos

Ryžiais įdarytos cukinijos 6 asm.

Cukinijas nuplaukite, nupjaukite kotelius ir šaukšteliu išskobkite sėklas arba perpjaukite išilgai ir išskobkite padarydami tarsi „laivelius“. Vidų pabarstykite druska. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, petražoles susmulkinkite. Keptuvė...
Daržovėmis įdarytos cukinijos

Daržovėmis įdarytos cukinijos 6 asm.

Cukinijas nuplaukite, padalykite keturių–penkių centimetrų gabaliukais ir šaukšteliu išskobkite sėklas. Vidų pabarstykite druska. Nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, nuplautas petražoles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite pusę aliejaus...
Gardžioji cukinijų mišrainė

Gardžioji cukinijų mišrainė 6 asm.

Cukinijas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais ir apkepkite su aliejumi. Česnakus nulupkite, sugrūskite. Sutarkuokite nuskustas morkas. Supjaustykite ir išvalytus obuolius, paprikas, pomidorus, luptus svogūnus....
Pomidorai su vynuogėmis

Pomidorai su vynuogėmis 6 asm.

Daržoves, žalumynus ir uogas nuplaukite, česnako skilteles nulupkite. Paprikas ir krieno lapą padalykite į tris dalis. Visus produktus išskirstykite į tris litrinius stiklainius. Dėkite taip, kad liktų kuo mažiau oro tarpų. Stiklainius užpilkite...
Pomidorai su cinamonu

Pomidorai su cinamonu 4 asm.

Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį...