1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Česnakų skiltelę išspauskite, sumaišykite su moliūgų sėklomis ir pakepinkite keptuvėje be riebalų.
3. Kepintas sėklas (kelias palikite papuoš...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite.
2. Šoninę paskrudinkite keptuvėje. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3. Makaronus sudėkite į lėkštes,...
1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.
2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite...
1. Varškės kremą padalykite į du dubenėlius. Į vieną įberkite kapotų petražolių ir gerai išmaišykite.
2. Į kitą dubenėlį su varškės kremu suberkite susmulkintą papriką, įdėkite pomidorų padažo ir gerai išmaišykite.
3. Duonos riekes 5 minutes...
1. Želatiną paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir šiek tiek atvėsinkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pagardinkite pipirais ir druska. Iš paruoštos masės formuokite kukuliukus ir apie 15 minučių virkite sūdytame vandenyje. Iš...
1. Į dubenį suberkite miltus, supilkite kambario temperatūros vandenį, įberkite žiupsnį druskos ir sėlenų. Iš visų šių produktų užminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Jeigu matote, kad tešla limpa ir sunkiai minkosi, į...
1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir...
Dideli koldūnai, virti garuose
1. Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir įpilkite šalto vandens. Vandens pilkite tiek, kad išeitų kieta tešla. Tešlą 15–20 minučių palaikykite kambario temperatūroje, o paskui plonai iškoč...
1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir kelis kartus permalkite. Į bulvių masę suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar...
1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite.
2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite...