Receptai pagal ingredientą „Petražolės“ 18 puslapis

Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais

Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais 4 asm.

1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
Su pomidorais ir pievagrybiais troškinta menkė

Su pomidorais ir pievagrybiais troškinta menkė 2 asm.

1. Česnakų skilteles ir svogūną susmulkinkite. Pomidorus pusei minutės įmeskite į verdantį vandenį, išėmus nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Pievagrybius nuplaukite, nuvalykite, didesnes kepurėles pasmulkinkite. 2. Aliejų į...
Makaronai su moliūgų sėklų padažu

Makaronai su moliūgų sėklų padažu 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite. 2. Česnakų skiltelę išspauskite, sumaišykite su moliūgų sėklomis ir pakepinkite keptuvėje be riebalų. 3. Kepintas sėklas (kelias palikite papuoš...
Spagečiai su skrudinta šonine

Spagečiai su skrudinta šonine 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite ir nuvarvinkite. 2. Šoninę paskrudinkite keptuvėje. Išėmus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. 3. Makaronus sudėkite į lėkštes,...
Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos

Kuskusu ir mėsa įdarytos paprikos 4 asm.

1. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje. 2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas. 3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų, rozmarinų, petražolių...
Tiršta avinžirnių sriuba

Tiršta avinžirnių sriuba 4 asm.

1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika. 2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite...
Krevetės su smidrais ir apelsinais

Krevetės su smidrais ir apelsinais 2 asm.

1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą, aitriąją papriką ir lengvai apkepkite. 2. Supilkite vyną ir sultinį, pakaitinkite. Sudėkite virtas krevetes, smidrus, nuluptas apelsino skilteles, pagardinkite...
Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu

Sumuštiniai su šaltai rūkytu kumpiu 4 asm.

1. Varškės sūrelį išsukite su krienais, smulkiai sukapotomis petražolėmis. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Paruošta mase storu sluoksniu aptepkite iš duonos išpjautus skritulius. 2. Ant viršaus uždėkite po griežinėlį kumpio, pipirais pabarstytą...
Sumuštiniai su spanguolių uogiene

Sumuštiniai su spanguolių uogiene 4 asm.

1. Ožkų sūrį sutrinkite šakute ir išsukite su natūraliu jogurtu. 2. Po šaukštelį sūrio masės uždėkite ant trapučių. Pagardinkite spanguolių uogiene, papuoškite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais, petražolių lapeliais.  Knyga „Geri receptai“...
Sumuštiniai su varškės kremu

Sumuštiniai su varškės kremu 4 asm.

1. Varškės kremą padalykite į du dubenėlius. Į vieną įberkite kapotų petražolių ir gerai išmaišykite. 2. Į kitą dubenėlį su varškės kremu suberkite susmulkintą papriką, įdėkite pomidorų padažo ir gerai išmaišykite. 3. Duonos riekes 5 minutes...
Karpių kukuliukų drebučiai

Karpių kukuliukų drebučiai 4 asm.

1. Želatiną paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir šiek tiek atvėsinkite. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pagardinkite pipirais ir druska. Iš paruoštos masės formuokite kukuliukus ir apie 15 minučių virkite sūdytame vandenyje. Iš...
Virtiniai su spirgučių įdaru

Virtiniai su spirgučių įdaru 6 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, supilkite kambario temperatūros vandenį, įberkite žiupsnį druskos ir sėlenų. Iš visų šių produktų užminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Jeigu matote, kad tešla limpa ir sunkiai minkosi, į...
Kukurūzų laiveliai su faršo įdaru

Kukurūzų laiveliai su faršo įdaru 4 asm.

1. Keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, česnaką ir faršą. Kepamą faršą gerai pertrinkite, kad nesuliptų. 2. Sudėkite trintus konservuotus pomidorus, smulkintus aitriuosius pipirus ir smulkiai pjaustytą saliero lapkotį. 3. Pagardinkite pipirais,...
Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru

Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru 3 asm.

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir...
Mantai su jautiena

Mantai su jautiena 2 asm.

Dideli koldūnai, virti garuose 1. Į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų ir įpilkite šalto vandens. Vandens pilkite tiek, kad išeitų kieta tešla. Tešlą 15–20 minučių palaikykite kambario temperatūroje, o paskui plonai iškoč...
Makaronų kriauklės su krevetėmis

Makaronų kriauklės su krevetėmis 3 asm.

1. Atšildytas krevetes nuspauskite popieriniu rankšluosčiu. Makaronus pavirkite pasūdytame vandenyje perpus trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite. 2. Rikotą sumaišykite su pienu, muskatais, šaukšteliu smulkintų petražolių....
Skrudinti bulvių kukuliai su faršo padažu

Skrudinti bulvių kukuliai su faršo padažu 4 asm.

1. Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir kelis kartus permalkite. Į bulvių masę suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pipirais, druska ir gerai išminkykite. Jei tešla labai limpa prie rankų, įberkite dar...
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu 2 asm.

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite....
Soti kopūstų sriuba su faršu

Soti kopūstų sriuba su faršu 4 asm.

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite. 2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite...
Silkių suktinukai su grybų padažu

Silkių suktinukai su grybų padažu 4 asm.

Silkių filė gabalėlius susukite palikdami viduryje skylutę. Svogūnus ir grybus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais ir pakepkite  aliejuje. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, gvazdikėlių ir atvėsinkite....