Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Petražolės“ 21 puslapis

Kalakutienos kukuliukų ir daržovių troškinys

Kalakutienos kukuliukų ir daržovių troškinys 2 asm.

1. Smulkia tarka į faršą įtarkuokite bulvę (nuo jos mėsa bus švelni ir vienalytė), sutraiškykite česnaką, supjaustykite baziliką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druskair pipirais. 2. Viską gerai išminkykite. Padarykite iš faršo kukuliukus ir...
Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais

Kalakutienos guliašas su raugintais kopūstais 4 asm.

Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus. Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą...
Pievagrybių sriuba su kalakutiena

Pievagrybių sriuba su kalakutiena 6 asm.

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite  kubeliais, morką – plonais šiaudeliais. 2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite...
Vengriška tiršta pievagrybių sriuba

Vengriška tiršta pievagrybių sriuba 4 asm.

1.Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes pakepkite smulkintus svogūnus. 2.Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5 minutes. Įmaišykite maltą papriką, sojų padažą, sultinį ir virkite 15 minučių. 3.Mažame indelyje sumaišykite miltus su...
Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre

Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre 2 asm.

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti. 2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite...
Įdaryta lydeka

Įdaryta lydeka 7 asm.

1. Žuvį nuskuskite ir nuplaukite. Odą aplink galvą apipjaukite ir nunerkite. Iš žuvies mėsos išimkite kaulus. 2. Svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir virtas sutarkuotas morkas. Žuvies filė ir piene išmirkytą batoną sumalkite. Į ž...
Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais

Trinta špinatų sriuba su skrudinta šonine ir kiaušiniais 4 asm.

1.Špinatų lapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Bulvę nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu sviesto puode, kuriame virs sriuba. Sudėkite kubeliais pjaustytą bulvę,...
Daržovių sultinys

Daržovių sultinys 3 asm.

1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių. 2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar...
Daržovių sriuba su aguoniniais kukuliais

Daržovių sriuba su aguoniniais kukuliais 6 asm.

1.Morkas supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus – pusžiedžiais, kininį kopūstą – juostelėmis. Sudėkite į puodą su verdančiu daržovių sultiniu ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir muskatais. 2.Puode už...
Avokadų ir svogūnų kremas

Avokadų ir svogūnų kremas 2 asm.

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką. Supjausčiusi skiltelėmis, kad nepatamsėtų, apšlakstykite citrinų sultimis ir sukrėskite į plakimo indą. Ten pas sukrėskite varškę. 2. Kiaušinį išvirkite, atvėsinkite, nulupkite,...
Žirnienė su džiovintais grybais

Žirnienė su džiovintais grybais 4 asm.

1.Žirnius ir grybus atskirai pamirkykite apie valandą. Išmirkusius grybus gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, sudėkite į puodą su vandeniu (apie 1,5 l) ir užvirkite. 2.Sudėkite išmirkusius žirnius, įmeskite laurų lapelius, pipirų ir...
Bulvės su ridikėliais

Bulvės su ridikėliais 3 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. 2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite...
Žuvienė su apelsinais

Žuvienė su apelsinais 8 asm.

1.Petražoles susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, salierą suraikykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, minkštimą supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Apelsiną nuplaukite, nutarkuokite pusę žievelės,...
Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje

Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje 1 asm.

1. Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaukite mėsą bent 2 cm, kad atrodytų gražiai. Mėsą pabarstykite prieskoniais ir apkepkite keptuvėje po 2 min. iš kiekvienos pusės. 2. Paruoškite masę, kurią dėsite ant kiaulienos: sumaišykite džiūvėsėlius,...
Žuvienė su pomidorais

Žuvienė su pomidorais 6 asm.

1.Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Pankolio gumbą supjaustykite kubeliais, alyvuoges – žiedais. Svogūnus, česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite puode įkaitintame aliejuje. 2.Dėkite pjaustytą pankolio...
Daržovių sriuba su pupelėmis

Daržovių sriuba su pupelėmis 8 asm.

1.Pupeles nuvarvinkite sietelyje. Morkas, cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis, porus – žiedais, saliero šaknį ir bulves – kubeliais. Žiedinius kopūstus išskirstykite žiedynais. Pomidorus 40 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, paskui...
Tunų salotos

Tunų salotos 2 asm.

1. Pomidorus ir agurkus nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. 2. Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 3–5 minutes. Išgriebkite pupeles ir sudėkite į labai šaltą vandenį – taip išsaugosite žalią...
Lęšių sriuba su virta dešra

Lęšių sriuba su virta dešra 8 asm.

1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Morkas supjaustykite kubeliais, porą, saliero lapkotį – nedideliais gabalėliais. 2.Dešrą nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūnus, šoninės...
Greitai paruošiama konservuotų pupelių sriuba su dešrelėmis

Greitai paruošiama konservuotų pupelių sriuba su dešrelėmis 4 asm.

1.Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti. Daržoves šiek tiek apvirkite. 2.Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Suverskite konservuotus pomidorus, darž...
Totoriškas padažas

Totoriškas padažas 5 asm.

1. Susmulkinkite agurkėlius ir svogūną. 2. Sumaišykite visus ingredientus ir skanaukite. Tinka su mėsos, daržovių, ryžių patiekalais. Plačiau skaitykite: „Ruošiame padažus įvairiam skoniui“