Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Petražolės“ 22 puslapis

Sojų varškės užtepėlė

Sojų varškės užtepėlė 2 asm.

1. Saliero stiebą ir morką supjaustykite mažais gabalėliais. Česnako skilteles sutrinkite ir suberkite ant smulkintų daržovių. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 2 minutes vis pamaišydami troškinkite daržoves, įpilkite tabasko padažo. Palikite...
Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite pailgomis riekelėmis. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėkite 15 minučių. Iš baklažanų išsiskyrusias sultis nupilkite, o riekeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir...
Stintos su grietinėle

Stintos su grietinėle 2 asm.

1. Stintas nuplaukite, išvalykite, pagardinkite pipirais, druska, apkepkite keptuvėje. 2. Česnaką, petražoles ir svogūną susmulkinkite ir apkepkite svieste. Miltus sumaišykite su nedideliu kiekiu šalto vandens ir supilkite į keptuvę. Pakaitinkite....
Blynai su salierais

Blynai su salierais 2 asm.

1. Salierus susmulkinkite. Česnaką sutrinkite. 2. Avižinius dribsnius 15 min. pamirkykite sultinyje. 3. Visus produktus suberkite į gilų dubenį, sumaišykite, kad gautųsi vientisa tešla, ir jau galite kepti. Recepto autorė Jovita Simanaitytė
Apkepas su pomidorais

Apkepas su pomidorais 5 asm.

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Svogū...
Troškinys su lašiša

Troškinys su lašiša 2 asm.

BTV „Žinių“ vedėja Agnė Zacharevičienė gali greitai ir skaniai pamaitinti tiek šeimą, tiek būrį svečių. Jos reikalavimai – maistas turi būti sveikas, greitai paruošiamas ir originalaus skonio. 1. Ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus...
Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis

Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis 4 asm.

Atkreipkite dėmesį: aušdama sriuba tirštėja, dėl to skysčio kiekį, nurodytą recepte, galite atitaikyti pagal savo skonį. 1. Petražoles nuplaukite, nupjaukite kotelius, juos surinkite ir perriškite medvilniniu siūlu - prireiks sriubai. Petražolių ž...
Falafeliai

Falafeliai 4 asm.

1. Avinžirnius nuvarvinkite per tinklelį, gerai nukratykite. 2. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles nuplaukite ir nukratykite. Lapelius nuskinkite ir smulkiai supjaustykite. 3. Avinžirnius sutrinkite, įmaišykite svogūnus, č...
Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu

Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos šlauneles, uždenkite ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite. 2. Tuo tarpu susmulkinkite morką, svogūną ir saliero lapkotį. Smulkintas daržoves suberkite...
Salotos su pelėsiniu sūriu

Salotos su pelėsiniu sūriu 2 asm.

1. Trūkažolių gūželes išskirstykite lapeliais, nuplaukite, nusausinkite ir pakaitomis maišydama spalvas dailiai išdėliokite lėkštėje. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, labai plonai supjaustykite dailiais trikampėliais....
Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“ 6 asm.

1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. 2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. 3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles...
Troškinta triušiena

Troškinta triušiena 5 asm.

1. Petražolių lapelius susmulkinkite ir sumaišykite su druska bei pipirais. 2. Triušį supjaustykite stambiais gabalais, įtrinkite druskos mišiniu, sudėkite į indą, uždenkite ir per naktį laikykite šaldytuve. 3. Marinuotus triušio gabalus iš visų...
Daržovių - voveraičių sriuba su vištiena

Daržovių - voveraičių sriuba su vištiena 6 asm.

1. Svieste apkepkite vištienos gabaliukus. Juos apkepinti galima kartu su svogūnais, įbėrus druskos ir prieskonių. 2. Sudėkite voveraites, smulkintas bulves ir svieste apkeptas kitas daržoves. 3. Užpilkite vandeniu, pagardinkite prieskoniais, ž...
Daržovių sriuba su lašiša

Daržovių sriuba su lašiša 6 asm.

1. Aliejuje apkepkite smulkintas daržoves - paprikas, morką, cukinijas, svogūnus ir suberkite į vandenį. 2. Sudėkite smulkintą lašišą, įtarkuokite stambia tarka tarkuotas bulves, suberkite prieskonius ir druską. 3. Virkite apie 20 min. Prieš...
Daržovių troškinys su mėsos kukuliais

Daržovių troškinys su mėsos kukuliais 6 asm.

1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite...
Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais

Sočioji sriuba su kalakutienos kukuliais 6 asm.

1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius. 2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite. 3....
Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje

Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje 6 asm.

1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves 2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Rudeninė sriuba

Rudeninė sriuba 4 asm.

1. Supjaustytas daržoves sudėkite į puode verdantį vandenį. 2. Po poros minučių suberkite ryžius, sukratykite smulkintus prieskonius ir įberkite druskos, juodųjų pipirų. 3. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir dar truputį pavirkite sriubą. Skanaus!...
Karpis drebučiuose

Karpis drebučiuose 4 asm.

1. Karpį išdarinėkite. 2. Puode užvirinkite vandenį. Suberkite griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą porą ir salierą. Kelias minutes pavirkite. 3. Į tą patį puodą dėkite karpio kaulus, galvą, paskiausiai – gabaliukais supjaustytą karpio filė....
Žymės: Žuvis, karpis
Patriotiškas blynų tortas

Patriotiškas blynų tortas 6 asm.

1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse. 2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus....